[metaslider id="9331"]
kvizest-kupa

Ki nyerte a tavaszi Kvízest Kupa első fordulóját?

A jogi karon hétről hétre változatosabbnál változatosabb és igen érdekes programok teszik színesebbé a hallgatók mindennapjait.

Ismét megrendezésre került a várva várt Kvízest a pécsi jogi karon a Hallgatói Önkormányzat szervezésében 2020. február 25-én. Az izgalmas eseményen a kar hallgatói mérhették össze tudásukat hallgatótársaikkal, sőt oktatóikkal is. A csapatok kedd este 20:00 órakor gyűltek össze az egyetem egyik legismertebb előadótermében, a Molnár Kálmán előadóban. Nagy népszerűségnek örvendett a program, a terem csaknem megtelt. A szervezők borral kedveskedtek a résztvevőknek, de mindenki azt hozhatott magával, amit csak szeretett volna. A jelentkezés ingyenes volt, de határidőhöz és létszámhoz kötött, amit a HötPlusz vagy a Höt Fogadóirodában tehettek meg a jelentkezni kívánók. A hangulat az egész program alatt szuper volt.

Már a témakörök is felcsigázták a csapatokat, amelyek a következők voltak: Általános kérdések, Helyszínek, Könyvespolc, Mini ki-kicsoda, Zenei kvíz, Film kvíz, Ki pécsi jogász-ki nem, Kari szervek története.

KVÍZ

A kvízkérdések között akadt, ami kifejezetten humoros volt, de igen elgondolkodtató és meglepő kérdések is a listára kerültek, na de hogy mélyebb betekintést nyújtsunk az estéhez, egy kicsit részletezném mit is takartak a témakörök.

1.Általános kérdések: Teljesen általános tudnivalókról születtek kérdések, ám volt, ami megmosolyogtatta a közönséget, mint például az a kérdés, hogy „Hány lépcsőfok vezet a bejárattól a 3. emeletig minket?”

2.Helyszínek: Itt nem tettek fel konkrét kérdéseket, hanem mutattak képeket, nekünk pedig ki kellett találni, hogy az adott építmény melyik országban, azon belül is melyik városban található pl.: Magyarország: Telekom székhelye; Franciaország, Párizs: Diadalív.

3.Mini ki-kicsoda: fényképek alapján kellett rájönnünk arra, hogy ki van a képen. Ez a személy lehet oktató és hallgató is. A legviccesebb szerintem az volt, amikor a Bálint rakta be egy kiskori képét, a legegyértelműbb pedig Monori tanár úr gyerekkori képe volt, hiszen a szemei nagyon árulkodóak voltak

4.Könyvespolc: Itt fel voltak sorolva könyvek (szerző és cím), nekünk pedig azt kellett kitalálni, hogy melyik oktató könyvespolca lehet. Voltak nagy csodálkozások!

5.Film kvíz: Itt rövid bejátszást láthattunk különböző kategóriájú filmekről. Köztük volt a Taxi 2, Feketék fehéren, Kegyenc fegyenc, magyar filmek közül a Zimmer Feri 2, aki pedig régen nagy Kémkölykök rajongó volt, az is szerezhetett egy pontot.

6.Zenei kvíz: Idén csavartak egy kicsit a játékon és a Google hang segítségével játszották le a dalokat, vagyis egy részét. Később már dallam is volt hozzá. Elhangzott például Ákos ‘Felemel’ című dala, a Dance Monkey, a Google hang változatában pedig a Csepereg az eső.

7.Ki pécsi jogász, ki nem: Idősebb neves emberekről kellett eldöntenünk, hogy anno a pécsi jogi kar hallgatói voltak-e. Láthattunk képet Irk Albertről például, de sok más neves emberről is.

8.Kari szervek története: szerintem ez volt az egyik legnehezebb feladat, hiszen azt kellett kitalálnunk, hogy a jogi kar hallgatói szervei melyik évben alakultak meg és azt is, hogy ki volt az alapítója. Szinte minden szerveződésből voltak versenyzők, így nem volt nehéz néhány pontot összegyűjteni. Amit majdnem mindenki eltalált az az, hogy ki és mikor alapította a Media Iurist és az Alpha Ióta Kappát, hiszen ez a két kari szerv a legfrissebb diákszervezet a karon.

The gallery was not found!

 

De miért is jók a csapatépítő események? Miért fontos néha csapatban dolgozni?

Nos, a másokkal való együttműködés jó dolog, mert mindenkinek más-más erőssége van, és együtt ez sokkal inkább egy egészet alkot, kiegészítik egymást a csapattagok. Az efféle programok által nemcsak közös élmények születnek, hanem akár új ismeretségek és barátságok is születhetnek, valamint az egymás közötti kommunikációt is elősegíti.

Végezetül Horváth Zsombort, a Hallgatói Önkormányzati Testület egyik programszervezőjét, az esemény egyik szervezőjét kérdeztem az estéről, annak lebonyolításáról és eredményéről.

Szerinted miért fontosak a közösségi események?

horvath-zsombor-ujHorváth Zsombor: Azért tartom fontosnak az ilyen eseményeket, mivel nagyon nagy összetartó, összekovácsoló ereje van. A hallgatók egy közösség tagjainak érezhetik magukat az ilyen események által.

Kik vehetnek részt a programon? Bárki, vagy esetleg kötött valamihez a jelentkezés?

Horváth Zsombor: Az eseményen a kar hallgatói és oktatói egyaránt részt vehetnek, ami önmagában is sok esetben közelíti egymáshoz őket, azaz a hallgatókat és az oktatókat.

Hogy zajlottak a szervezési folyamatok?

Horváth Zsombor: A szervezést Molnár Bálint elnökhelyettes úrral ketten végeztük. Első körben összeállítottuk a feladattípusokat, aztán egyéni munkában az ezekhez tartozó kvízkérdéseket ötleteltük ki. Végül pedig ezeket közösen összehangoltuk.

Mint szervező, hogy ítéled meg az első fordulót?

Horváth Zsombor: Az én megítélésem szerint nagyon jól sikerült. Kaptunk hallgatói visszajelzéseket, ezek alapján igyekszünk fejleszteni a koncepciót, de összességében a közönség is elégedett volt az estével.

Nagyon szépen köszönöm az interjút!

A tavaszi Kvízest Kupa 1. részének győztese a Media Iuris Boyz volt, míg második helyen a MiCsakInniJöttünk csapata végzett és a harmadik helyen pedig a Media Iuris Girlz 2.

A Media Iuris sok sikert és felhőtlen szórakozást kíván a következő fordulóhoz mindenkinek!

EnglishGermanHungarian