[metaslider id="9331"]
golyakisokos

Gólyatábor – Gólya kisokos 1. rész

Kedves Gólyák!

Gratulálunk nektek a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar minden oktatója és hallgatója nevében a sikeres felvételitekhez. Biztos ezernyi kérdés fogalmazódott meg bennetek a sorsfordító sms után, amikre most egy cikksorozatban megpróbálok válaszokat adni.

Blanka

Blanka vagyok, másodéves joghallgató, a Media Iuris bloggere. Az első gólya kisokos rész a legközelebbi eseményről szól, ami nem más, mint a gólyatábor.

 

Legelőször természetesen én is azon agyaltam gólyaként, hogy menjek-e vagy ne. Nos, én csak azt tudom nektek javasolni, hogy ne hagyjátok ki! Nekem személy szerint nehezen megy az ismerkedés és ez csak egy indok volt a sok közül, ami visszatartott. Egyedül úgy odamenni, hogy nem ismersz senkit. Miért ne?! Gondoljatok arra, hogy tiszta lappal indultok neki az egyetemnek és felépíthettek magatok köré egy olyan társaságot, amiben jól érzitek magatokat. Ilyen téren nem fogtok csalódni. Visszatérve a kételyeimre… Szerintem én az utolsó pillanatig hezitáltam és az sem segített, hogy közvetlenül a tábor előtt lesérültem. Végül úgy döntöttem, hogy pár napra elmegyek, de sikerült annyira elengednem magam, hogy a tábor végéig maradtam.

Gólyatábor
Regisztráció – Gólyatábor

2018.

Amikor odaértem a gólyatábor helyszínére rögtön beosztottak egy csapatba, aminek az élén 3-4 senior (felsőbb éves hallgató) állt. Ők vállalnak felelősséget értetek és segítik a szervezők munkáját. Nagyon sok hasznos információt mondtak az előadásokról és az előadókról. Már az első nap eljött hozzánk a Római Jogi Tanszék vezetője Jusztinger János, és egy szórakoztató előadás keretében beszélt nekünk az általa tanított tárgyról. Véleményem szerint ez megint csak egy jó lehetőség arra, hogy felszabadult hangulatban megismerhessétek leendő oktatóitokat.

Ez én vagyok (Blanka), amikor borotválok!

A feladatok egyáltalán nem nehezek. Lehet választani, hogy ki milyen kategóriában akar indulni, például: logikai, ügyességi vagy merészebb. Az utóbbitól ne féljen senki, hiszen nekünk nem az a lényeg, hogy kellemetlenül érezzétek magatokat, hanem az, hogy élvezzétek azt, amit csináltok. Az alkohol itt nincs előtérben, senki sem kényszerít arra, hogy igyatok. A megpróbáltatások csupán azért vannak, hogy a 3 nap alatt jobban összekovácsolódjatok a csapattársaitokkal. Érdemes fürdőruhát hoznotok, mert napközben lehetőségetek van a strandolásra, esténként pedig hatalmas bulikkal készülünk nektek. Akinek mindene az egészsége az megnyugodhat, mert a rendezvényen 0-24 órás orvosi ügyelet működik.

Gyertek el Fadd-Domboriba és ismerjétek meg leendő csoporttársaitokat, szervezőket, seniorokat és a Media Iuris csapatát! Ott találkozunk! 😉 😊

Amennyiben megtekintenéd a tavalyi Gólyatábor összes fotóját KATTINTS IDE!

3 thoughts on “Gólyatábor – Gólya kisokos 1. rész

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian