[metaslider id="9331"]

Vizsgaidőszak – legfontosabb tudnivalók!

vizsgaidoszak_mediaiuris

Mettől meddig tart a vizsgaidőszak?

 • A vizsgaidőszak 2020. 12. 14-től 2020.01.22-ig tart.

Mikor lehet jelentkezni a következő félévben a vizsgakurzus vizsgákra?

 • A Neptun felületen keresztül 2021.01.25-én 10.00 órától lehet jelentkezni.

Mikor lesznek a vizsgakurzus vizsgák a következő félév elején?

 • A vizsgakurzus vizsgák 2021.02.01-től 2021.02.05-ig tartanak majd.

 

Jelenléti vagy online vizsgák lesznek a vizsgaidőszakban?

 • Minden tárgyból online vizsgák lesznek a jelenlegi vizsgaidőszakban, szóbeli vizsgák esetében a Microsoft Teams felületen keresztül lehet vizsgázni, írásbeli vizsgák az Unipoll rendszerén keresztül kerülnek lebonyolításra.

 

Hogyan tudok jelentkezni a vizsgákra?

       –    A vizsgák felvételéhez kövessétek az alábbi lépéseket.

 1. Lépjetek be a Neptunba és keressétek a vizsgák menüpontot
 2. A legördülő menüből válasszátok a vizsgajelentkezés lehetőséget1111
 3. Állítsátok be az aktuális félévet (2020/21/1), majd azt a tárgyat amire vizsgát szeretnétek felvenni 

  2222

 1. Válasszátok ki a nektek megfelelő időpontot, ahol még van hely (a kezdés oszlopban látszik az időpont, és a fő/limit oszlopban a helyek száma), majd a sor végén kattintsatok a + jelre
 2. A lehetőségek közül kattintsatok a jelentkezés gombra (ezután egy felugró ablak tájékoztat a sikeres vagy sikertelen vizsga felvételről).

Hogyan zajlik karunkon az online vizsgázás?

 • Karunkon az online szóbeli vizsgák lebonyolítása a Microsoft Teams alkalmazásán keresztül történik. Alapesetben úgy néz a vizsga, hogy a hallgató bejelentkezik a Teams fiókjába a vizsga kezdete előtt 10-15 perccel és ott várja az oktató hívását. Az oktató hívását a Teams alkalmazás kifogja jelezni, tulajdonképpen csörögni fog alkalmazás csakúgy, mint egy telefon vagy Skype hívás. Ezt követően a hallgató felveszi a hívást és bejelöli, hogy mind a kamera mind a mikrofon legyen bekapcsolva. Másik megoldása a vizsgára történő hívásnak (és ez a ritkább), hogy a hallgató kikeresi a tárgyhoz tartozó csoportot, és ott csatlakozik az oktató által indított konferenciahívásba. Mindkét esetben a hívásba való csatlakozást követően az oktató által feltett kérdésekre válaszol a hallgató. Az online oktatásra tekintettel az oktatók gyakran nem a tételsor szerint kérdezik az anyagot, hanem rövid kérdések formájában. Előfordulhat, hogy a vizsga biztonsága érdekében az oktató felszólítja a hallgatót, hogy mutassa körbe kamerájával a helyiséget, ahol vizsgázik. Ennek a hallgató köteles eleget tenni.

Miért nem tudok vizsgákat felvenni?

 • A legtöbb esetben azért nem tudtok vizsgát felvenni mert valamilyen lejárt tartozásotok van. (pl: tandíj, könyvtár stb). Ezt problémát könnyen lehet ellenőrizni és orvosolni.
 • Keressétek a pénzügyek menüpontot, majd a lenyíló menüből kattintsatok a befizetés lehetőségre.3333
 • Görgessetek a befizetendő kiírt tételekhez, és ellenőrizzétek, hogy minden tétel teljesített státuszban van-e (protipp: ha valamit nem fizettetek be időben és gyorsan szeretnétek tárgyat vagy vizsgát felvenni, a befizetésnél válasszátok a paypal lehetőséget és így azonnal lekönyvelésre kerül az összeg és már tudtok is tárgyat/vizsgát felvenni)

Egyébként pedig ilyen esetekben keressétek a tanulmányi osztályt, akik minden ilyen irányú kérdésre megtalálják a választ.

Telefonszámuk: +36 72/501-599 és a 23351-es melléken, vagy e-mail: info@ajk.pte.hu

 

Azt hallottam leáll a Neptun rendszer. Mit kell erről tudni?

 • A Neptun rendszer egy tervezett karbantartás miatt december 18-án 16.00-kor leáll. A várható újraindítása december 22. (kedd) reggel várható. A leállás alatt sem a Neptun webes felületei, sem a kapcsolódó modulok nem lesznek elérhetők, így Unipollos vizsgázásra nem lesz lehetőség ez alatt, kérlek az írásbeli vizsgáitokat így időzítsétek.

 

Fontos, hogy ez a tájékoztatás nem teljes körű, kövessétek figyelemmel a tanszékek értesítéseit, hiszen előfordulhat, hogy egyes vizsgák bizonyos elemeiben eltérnek az általánostól, ezekről a tanszékek tájékoztatnak a vizsgák előtt.

 

Üdvözlettel,

A HÖT csapata

EnglishGermanHungarian