[metaslider id="9331"]
peninblack-1024x576

Utazás a múltba Dr. Bendes Ákossal – PEN Diákrektor Választás

A 2020-as Pécsi Egyetemi Napok Diákrektor Választásán – már nem titok -, hogy a pécsi jogi kar jogász hallgatói is megmérettetik magukat kisebb kihagyás után. A PENma Mia! – Sose hagyjuk ABBA! csapatról még nincs sok információnk, ugyanis nem árulhatnak el magukról sok mindent, de a nevükből már tudhatjuk, hogy a Mamma Mia filmek, esetleg az ABBA együttes zenéi lesznek az irányadók idén. De mi történt a múltban?

A PEN Diákrektor Választás története 2008-ban indult. Természetesen az akkori joghallgatók ( és más karok hallgatói) is fura jelmezeket húztak és feladatokat oldottak meg a tavaszi szemeszterben azért, hogy elnyerjék a PTE kulcsát, melyet a Rektor Úrtól vehetnek át és azt egy évig birtokolhatják.

Kutatómunkánk során bukkantunk rá – a most már doktor – Bendes Ákos, PhD hallgatónk Diákrektor Választással kapcsolatos videóira az interneten. Kíváncsiak lettünk rá, hogy milyen élményei vannak a PEN-ről és a választásokról, ezért megkérdeztük Őt!

bendes_akos

Részlet Dr. Bendes Ákos YouTube csatornájáról: https://youtu.be/XtvnuOSOFqQ

Media Iuris: A napokban találtunk rá egy közel 10 éves felvételre, melyen jól látható, hogy a Diákrektor Választás egyik szereplője voltál a pécsi jogi kar csapatát erősítve. Mesélnél nekünk arról, hogy mikor voltál pontosan csapattag, milyen koncepcióban vettetek részt akkori joghallgató társaiddal a megmérettetésen?

dr_Bendes_AkosBendes Ákos: Igen részt vettem a PTE-ÁJK első és második PEN csapatában is. Az első PEN csapatunk a FUCKUS LÉGIO nevet viselte, míg a második a PEN IN BLACK nevet kapta. Fantasztikus élmény volt részt venni mindkét csapatban és egy szép hagyomány első jogász csapatának tagjának lenni. Rengeteg új élménnyel és baráttal gazdagodtam és egy életre szóló élménnyel. Mai napig is örömmel nézem vissza az akkori videókat és fényképeket. Az első évben római nemeseket személyesítettünk meg, akik eddig inkább mindig tivornyáztak, a PEN helyett. Azonban 2009-ben mivel az összes ágyas terhes lett, inkább elmentek a PEN-re. A következő évben a MEN IN BLACK mintájára pedig egy űrlényt kergettünk a PEN-en, aki ellopta az 5 literes „koccintós” bort, amit vissza kellet szereznünk, amihez a legjobb ügynökeinkre volt szükség.

Media Iuris: Milyen érzésekkel tekintesz most vissza az akkori élményekre?

Bendes Ákos: Nagyon jó élmény volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Napközben a versengésről és a csapatépítésről szól, este a buliról. Tényleg egy elétre szóló élmény, amikor nem csak bulizni mész a PEN-re, hanem ti népszerűsítitek a rendezvényt, úgymond ti vagytok a PEN arcai.

Media Iuris: 10 év nagyon sok idő, ennyi idő távlatából mit üzennél a most induló PENma Mia! jogászcsapatnak?

Bendes Ákos: Érezzék jól magukat, legyenek minél feltűnőbbek, hogy az egész kar büszke legyen rájuk. Mindent lehet, de semmit sem muszáj. 😊

pen diákrektor választás

EnglishGermanHungarian