[metaslider id="9331"]
megduplazodik-rektori-osztindij-pte-miseta-attila

WOW! Megduplázódik a rektori ösztöndíjasok száma

A 2020/2021-es tanév valószínűleg senkinek nem lesz könnyű, hiszen a mostani félév emberpróbáló volt több szempontból is. Ez az időszak mindenkit megterhelt mind lelkileg mind anyagilag.

Az viszont egy jó hír mindazoknak, akik újonnan érkeznek a Pécsi Tudományegyetemre és első helyen jelölték meg azt, (attól függetlenül, hogy általános vagy pótfelvételi eljárásban jelentkeztek) hogy a jövő évtől megduplázódik, és így már 400-ra nő azon ’gólyák’ száma, akik megkaphatják a rektori ösztöndíjat. Ezt az a 400 hallgató fogja megkapni, akiknek a legmagasabb az egyetemre bekerülési pontszáma.  Ez karonként, a pályázók arányában, szétosztva, a felvételi összpontszám alapján történik majd. A pályázatokat külön bírálják államilag finanszírozott, illetve önköltséges formában hallgató diákok számára.„Befogadó egyetemként a PTE alapértéke, hogy a szociális helyzet nem foszthat meg senkit a továbbtanulás esélyétől. Mivel különlegesen nehéz időket élünk, ahol a társadalmi szolidaritás kiemelten fontos, idén kétszer annyi elsőéves hallgató jelentkezhet a rektori ösztöndíjra.”

Nyilatkozta Dr. Miseta Attila egyetemünk rektora. 

Az ösztöndíj összege 100.000ft/fő, a kifizetés két részletben történik, az első fele az első félévben érkezik majd 2020. október 31-ig, a második pedig a tanév második felében 2021. március 31-ig. A második részlet kézhez kerülésének azonban az a feltétele, hogy a hallgató legalább 17 kreditet teljesít az első félévben azon a képzésen, amelyen elnyerte az ösztöndíjat. A pályázatokat kizárólag a Neptun tanulmányi rendszeren belül lehet benyújtani és csatolni kell hozzá az Oktatási Hivatal által küldött elektronikus döntés minden oldalát. A benyújtás határideje 2020. szeptember 4-e, éjfél.

Az ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem 200 fő számára egy Európai Uniós forrásból finanszírozza, az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 azonosítószámú pályázat komplex intézményfejlesztés megvalósítását teszi lehetővé a 2021-ig terjedő időszakban.

Íme a pályázati felhívás:

rektori_osztondij_palyazati_kiiras_2020

Forrás: https://felveteli.pte.hu/rektori_osztondij_legjobb_jelentkezoknek

Kiemelt kép forrása: aok.pte.hu

EnglishGermanHungarian