[metaslider id="9331"]
sor

Szereted a nyomozós, ügyvédes sorozatokat? – ezeket nézd

Következő cikkemben összegyűjtök néhány olyan sorozatot, amelyet a bűnügyi irány felé érdeklődők, és azok is szeretni fognak, akik kipörgettek már néhány nyomozós, ügyvéd-főszereplős sorozatot vagy filmet. 

Alvó kutya 

Egy már hónapok óta lezárt gyilkossági ügyet hoz újra felszínre az, hogy egy muszlim férfi felvágja az ereit a börtönben. Az öngyilkosság dominó effektust indít el, ez Mike Atlasnál, a sorozat főszereplőjénél hat leginkább: a bűnüldöző csoport korábbi szupersztárja az említett gyilkosságot követően teljesen összezuhan, az ügy annyira traumatizálja, hogy nem képes visszaemlékezni, mi történt, családját is elhagyja, hajléktalanként él Berlin utcáin. A történések visszazökkentik a múltba, olyan sebeket feltépve, amelyeket addig gondosan elnyomott. Az alvó kutya mindössze 6 résszel rendelkező minisorozat, így ha belekezdesz, és megtetszik, garantálom, hogy 1 nap alatt a végére érsz!

sor

Éjjeli ügynök

sorMiután apját árulással vádolták, a fiatal FBI ügynök is hasonló helyzetben találja magát. Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor megszólal, és Peter belekeveredik egy összeesküvésbe, amely egészen az elnöki irodáig vezet. Akaratán kívül válik egy összeesküvés részesévé, egyúttal célpontjává, miközben egy civil életére is vigyáznia kell, akihez később gyengédebb szálak is fűzik majd, minthogy egyszerűen csak a védelmét látja el. A Netflixen futó sorozat szórakoztató és pörgős, olyannyira, hogy a premier után nem sokkal már be is rendelték a 2. évadot. 

Igazság ára – Lincoln Lawyer

Ha az előző kettő sorozatról még nem hallottál, ezzel már biztos összefutottál, mert elég nagy sikert aratott a Netflixen.

sor

A történet középpontjában egy Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) nevű védőügyvéd áll, aki balesete, majd függősége miatt szünetet tart a praktizálásban, ám egyik napról a másikra a nyakába szakad egy állás, amely visszarántja őt a szakmába. A „lincolnos ügyvéd” a kisebb kezdeti ügyek megoldása után három nagy rejtélyt is kénytelen kibogozni: egyrészt egy bonyolult gyilkossági ügyben azt a kérdést, hogy Trevor Elliot, a híres videójáték-készítő valóban megölte-e a nejét és annak szeretőjét, másrészt a praxisát az ügyvédre hagyó Jerry Vincent halálát, harmadrészt egy régebbi gyilkossági ügyben, az állítása szerint ártatlanul elítélt Jésus Menendezt is szeretné kiszabadítani. Mickey szakmai élete mellett magánélete is legalább ennyire kesze-kusza, két exfelesége nagy szerepet játszik továbbra is az életében. 

„Az igazság ára jelen pillanatban a legjobb krimiszéria, a Better call Saul óta nincs igazán épkézláb alternatívája vagy versenytársa kisképernyőn.” – írja az Index.hu 

A kijelölt túlélő

Kicsit eltávolodik az előző sorozatoktól műfaját tekintve, de hasonló, így ezt is bemutatom. Akinek megtetszik az Éjjeli ügynök, ezt is nézze meg! Ez egy politikai thriller sorozat, amelyet David Guggenheim készített, és három évadon keresztül sugározták. Először az ABC-n adták, majd a harmadik és egyben utolsó évadot kizárólag a Netflixen közvetítették. 

sor

Az elnöki évértékelő beszéd, vagyis a State of the Union során, ahol a kabinet, a kormány, a Fehér Ház szinte teljes személyzete részt vesz, a teljes kabinet életét veszti egy terrortámadás következtében. Egyedül Tom Kirkman, az Egyesült Államok lakásügyi és városfejlesztési titkára – vagyis a kormányzat egyik legalacsonyabb rangú tagja – nem tartózkodik a Capitoliumban, ő ugyanis az úgynevezett kijelölt túlélő: azért nem vesz részt az eseményen, hogy ha ott bármi, hasonló probléma történne, ne maradjon az ország vezető nélkül. Hasonló tragédiára a történelem során még nem volt példa, ám a kijelölt túlélő egy nagyon is létező intézmény: a 60-as évek óta van gyakorlatban. A három szálon futó cselekményben egyrészt láthatjuk az USA összeomlása után az új elnököt a politikai viharokban. A másik a családjának története, a harmadik – szintén erősebb – történetszál az FBI nyomozását mutatja be, akik keresik az elkövetőket. A sorozat 3 évados, sok-sok epizóddal, úgyhogy ez nem egy tipikus „gyorsan ledarálós” sorozat, de aki szerette a Támadás a Fehér Ház ellen-t, ezt se hagyja ki! 

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian