[metaslider id="9331"]
Kiruccanás Budapestre – programötletek a fővárosban – 2. rész

Kiruccanás Budapestre – programötletek a fővárosban – 2. rész

Tavalyi cikkemben már számos budapesti programötletet ajánlottam, köztük a Zoo Café Budapestet, a Városligeti Műjégpályát, a Zugligeti Libegőt, a Halászbástyát, a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, valamint a Rudas Gyógyfürdőt. Idei cikkemben újabb hat programlehetőséget mutatok be, melyeket semmiképp sem érdemes kihagynod, ha a fővárosba látogatsz.

Tropicarum: a cápás állatkert

A Tropicarium a Campona üzletközpontban található, Budapest XXII. kerületében. Tökéletes opció lehet ez a téli hónapokban, hiszen a Fővárosi Állatkerttel ellentétben a Tropicarium egésze beltéren helyezkedik el. Az állatkerti lakók között találkozhatunk cápákkal, aligátorokkal, egzotikus hüllőkkel, kétéltűekkel, majmokkal, madarakkal és megannyi színben pompázó halakkal. A létesítmény esőerdő részlegén, ahol az aligátorok találhatók, a még élethűbb trópusi élmény érdekében 15 percenként elered az eső. A Tropicarium leglátványosabb része a cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványalagút, ahol tényleg csak egy karnyújtásnyira lehetünk a homoki tigris- és barna szirtcápáktól. Az állatkerti túra végén egy rájasimogató akvárium várja a látogatókat. A hely különlegessége, hogy akár szülinapi zsúrokat, esküvőket, illetve a látványalagútban vacsorákat is lehet tartani.

Tropicarium

Budapest Retro Élményközpont

Ha szeretnél egy igazi interaktív időutazáson részt venni, ezt a helyet neked találták ki! A Budapesti Retro Élményközpontban igazán átélheted a múlt század hangulatát. Kipróbálhatod, milyen lehetett Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen a Szomszédok televíziós sorozat idején, megnézheted, kit vitt magával az űrbe Farkas Bertalan, a telefonfülkékben korabeli vicceket, valamint kabarékat hallgathatsz, illetve még híradósként is kipróbálhatod magad. Természetesen a három szintes élményközpontban számos élmény vár rád az előbb felsoroltakon kívül is. Szívesen hazavinnél magaddal egy emléket? Erre is van lehetőség, készíts retro emléklapot a saját fényképeiddel! Ha megéhezel, akkor csak térj be az Élményközpont Bisztrójába, ahol korhű ételek és italok várnak téged, illetve Bambi is kapható!

Budapest Retro Élményközpont

Cinema Mystica

A Cinema Mystica egy igazi mesevilágba kalauzolja a látogatókat, a fény, a hang és a művészet birodalmába. Ez egy igazi érzékszervi utazás, amely számos egyedi, új média installáción vezet végig. A kiállító terek misztikus világokká változnak, ahol elmosódnak a határok a valóság és a képzelet, a vízió között, a látogatók pedig igazán részesei lehetnek az alkotásnak. Rövidfilmek, interaktív élmények, 3D nyomtatott szobrok, immerzív vetített terek, digitális alkotások: ezek mind rád várnak a Párisi Udvarban található Cinema Mysticában. 

Cinema Mystica

BalloonFly, a ballon-kilátó

A városligeti ballon-kilátó tökéletes randiötlet lehet. Ez egy talajhoz rögzített, hélium gázzal töltött léghajó, amely úgy funkcionál, mint egy szabadtéri lift, azaz nem hagyja el a Mimóza dombot. A ballon maximális magassága 150 méter, melyet 5 perc alatt ér el. Ugyanennyi időt tölt a levegőben, majd szintén 5 perc  alatt visszatér a talajra. Tiszta idő esetén a léghajóból lehetőségünk nyílik megcsodálni egész Budapestet és környékét. A ballon formáját, illetve színvilágát tekintve Színei Merse Pál Léghajó című festményét idézi. Fontos kiemelni, hogy a kilátó használata teljesen biztonságos.

BalloonFly, a ballon-kilátó

Taverna Dionysos Görög Étterem

A Taverna Dionysos a Belgrád rakparton található görög étterem, ahol igazán jelen van a görög életérzés. Az étlap tele van a görög konyha remekeivel, illetve a görög szőlőskertek zamatos boraival. A hangulathoz nagyban hozzátesz, hogy az egész étterem úgy van berendezve, mintha egy görög kisváros utcáin lennénk, fényesre koptatott utcaköveken járunk, fehérre meszelt falak és kékre festett ablakok között. A kiszolgálásra is nagy hangsúlyt fektetnek az itt dolgozók, előételként humuszt kóstolhatunk, desszertként pedig szőlővel kínálnak, illetve minden hölgyvendégnek távozáskor rózsával kedveskednek.

Taverna Dionysos Görög Étterem

Palacsinta Palota

A TikTokon óriási népszerűségnek örvend a fővárosban található Palacsinta Palota, amely valóban főételnek megfelelő óriási adagokkal és különleges ízkombinációkkal várja a palacsintázni vágyó vendégeket. Twix, Bounty, Túró Rudi, Snickers, Milka, Raffaello és Maxi King: csak néhány az étlapon található édes palacsinták közül. Amennyiben inkább sósszájú vagy akkor is találhatsz kedvedre való opciót, hiszen többek között Gyrosos, Négysajtos, Bolognais, Tarjás és Mexikói Palacsinták is fellelhetőek a repertoárban.

Palacsinta Palota

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Képek forrásai: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5, 6

EnglishGermanHungarian