[metaslider id="9331"]
Buda

Kiruccanás Budapestre – programötletek a fővárosban

A vizsgaidőszak végével mindenkinek végre több ideje jut magára, a kikapcsolódásra. Ha már eleget nézted otthon a Netflixet, és kialudtad minden fáradalmad, akkor itt az ideje az aktív kikapcsolódásnak. A főváros számos nagyszerű programötletet tartogat, amiből most elhoztam nektek néhányat, amit egy hétvégi kiruccanás során érdemes kipróbálnotok.

Cereal Beast 

Budapesten a 7. kerületben az Akácfa utca 65. szám alatt található ez a nagyon különleges reggelizőhely. A Cereal Beast az első müzlis témájú kávézó a városban, a világ minden tájáról találhatóak náluk gabonapelyhek, így az amerikai filmekben, sorozatokban láthatókat is megkóstolhatja az ide betérő vendég. A gabonapehely mellett azt is kiválaszthatod, milyen színű tejjel fogyasztanád a reggelid, illetve különböző gyümölcsöket, pillecukrot is kérhetsz hozzá díszítésként.

Buda

Zoo Café Budapest – Állati jó hely

Ahogy a kávézó neve, illetve szlogenje is mutatja, itt a kávézást az teszi különlegessé, hogy különböző állatok társaságában fogyaszthatod el az italod. A kávézó honlapján olvasható, hogy 2014-ben azzal a céllal kezdte meg a működését, hogy „a mai felgyorsult világunkban, ahol a családok számára egyre inkább leszűkültek az állattartás lehetőségei, vendéglátóipari egységként működve varázsolja be az emberek mindennapjaiba az ember-állat kapcsolatot és egy kellemes kávé, sütemény, szendvics vagy fagylalt elfogyasztása mellett tudja bemutatni állatvilágunk csodálatos és érdekes állatait a nagyközönség számára.” A szokásos házikedvencek – mint a macska, a nyuszi, illetve a hörcsög – mellett különböző egzotikus állatok is megtalálhatók, mint például a kígyó, a teknős, a papagáj, a kaméleon és még sorolhatnám. Hasznos tipp, hogy idelátogatásod előtt érdemes asztalt foglalni.

Buda

Városligeti Műjégpálya 

A Városligeti Műjégpálya a téli Budapest egyik ikonikus helyszíne. A műemléki védelem alatt álló műjégpálya a Városligeti tó és a Vajdahunyad vára szomszédságában található. Érdekesség, hogy a Városligeti Műjégpálya Európa legöregebb, ma is működő műjégpályája, hiszen már 1870. január 29-e óta fogadja a sportolni vágyókat, illetve ez Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete is. A pályánál lehetőség van korcsolyabérlésre, így azon sem kell aggódni, hogy magaddal vidd a fővárosba a korcsolyád, ha pedig elfáradtál, vár rád a büfé, ahol egy forró ital mellett töltődhetsz fel.

Buda

Zugligeti Libegő

A Zugligeti Libegő a főváros egyik legkedveltebb kirándulóhelyén található, ami a hét minden napján várja a libegőzni vágyókat. A libegő egy 1040 méter hosszú drótkötélen visz fel egészen a János-hegyre. Az alsó szakaszon a zugligeti utcákat, kerteket csodálhatjuk meg, míg a felső szakaszon már a János-hegy meredek lejtői és fái felett libegünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Budapest városára.

Buda

Halászbástya

A Halászbástya Budapest egyik talán legromantikusabb helye. Nevének története, hogy a középkorban a Halászbástya közelében volt a halpiac, így ostrom idején ezt a falszakaszt hagyományosan a halászok céhe védte. A Halászbástya a turisták körében való rendkívüli népszerűségét elsősorban a kilátóteraszának és az onnan nyíló lenyűgöző panorámának köszönheti. Hasznos információ, hogy a látogatók előtt a Halászbástya alsó részei, illetve a kisebb tornyokhoz tartozó terasz mindig nyitva van, azonban a főtornyot este 7, nyáron pedig este 8 órakor lezárják.

Buda

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt található. A kórház rendkívül fontos szerepet töltött be, mint sürgősségi létesítmény, mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom idején. Később a kórházat a hidegháború idején atombunkerré fejlesztették. Érdekesség, hogy egészen 20 évvel ezelőttig, 2002-ig a kórház szigorúan titkos volt. A múzeum célja az, hogy bemutassa, milyen kegyetlen is a háború, milyen a háború igazi arca, illetve hogy rávilágítson a béke értékére.

Buda

Rudas Gyógyfürdő

A Rudas Gyógyfürdő egy tökéletes választás lehet, ha egy pihentető napra vágysz. Számos különböző tematikájú medencével rendelkezik, illetve természetesen a szokásos wellness szolgáltatások is megtalálhatóak. A helyet számomra mégis a panorámamedence teszi igazán kihagyhatatlanná, hiszen mi lehet annál jobb, mint a forró vízből csodálni az elénk táruló budapesti panorámát?

Buda

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

EnglishGermanHungarian