[metaslider id="9331"]
gólya

Az idei Gólyatábor a szervezők szemével

Előző cikkemben az idei Gólyatáborról kérdeztem a résztvevőket, akiknek pozitív élményei bebizonyították, hogy a tábor valóban felejthetetlenné tette a négy napot számunkra. Kevesen gondolnak azonban bele, hogy emögött hatalmas, több hónapnyi szervezés áll, amit a Hallgatói Önkormányzati Testület tagjai hajtottak végre. A táborról és a nehézségekről kérdeztem Horváth Dominik elnököt és Horváth Zsombor elnökhelyettest.

Ez volt a harmadik tábor, amit HÖT-ösként megszerveztetek. Mit gondolsz, ennyi tapasztalattal könnyebben ment a szervezés idén vagy voltak most is nehézségek?

gólya Horváth Dominik: Így van, ez volt a harmadik tábor, ahol főszervező voltam és pont ebből fakadóan úgy gondolom, hogy a szerzett tapasztalatot megfelelő módon tudtuk kamatoztatni az idei táborban. Nehézségbe nem ütköztünk szerencsére, igyekeztünk egy olyan pontos tervezetet összerakni, amelynek minden egyes részét alaposan kidolgoztuk, és így az egész tábor során nem merült fel olyan helyzet, amelyre ne lettünk volna felkészülve valamilyen forgatókönnyvel.

 

 

 

 

gólyaHorváth Zsombor: Az előző táborok szervezése és lebonyolítása során szerzett tapasztalatok egyértelműen egyszerűbbé és könnyebbé tették számunkra a szervezést. Rengeteget tudtunk meríteni a tavalyi táborokból és ez számunkra az idei táborban nagyon érezhető volt. Nagyon fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk tavaly, ahogy egyéni, úgy csapat szinten is, és ezt a táborlakók irányába is tudtok kamatoztatni.

 

 

Az nem titok, hogy az eső eléggé keresztbe tette a számításaitokat és sok programot teljesen át kellett variálni emiatt. Véleményed szerint sikerült jól pótolni ezeket és ugyanolyan színvonalon új programokat kitalálni? Van olyan program, amit sajnálsz, hogy elmaradt?

Horváth Dominik: Összességében sajnálom, hogy nem tudtunk lejutni a Gólyákkal a karra és nem tudtuk őket körbevezetni azon a helyszínen, ahol a következő, életüket meghatározó éveket tölteni fogják. Viszont úgy gondolom, hogy így is jól sikerült a második nap, a visszajelzések is azt bizonyítják, hogy nagyon jó hangulatban telt el. Ezzel ki is merítettük, hogy mi módosult az esőzések miatt. Minden más programot meg tudtunk tartani (készültünk előre is az esetleges eső érkezésére). 

Horváth Zsombor: A rossz időjárás tényleg nem segített, de nem jelentett áthidalhatatlan problémát sem, mivel már jóval a tábor kezdete előtt összeállt egy esőterv, így minden programnak megvolt a megfelelő alternatívája. Azt gondolom, hogy az időjárás okozta programváltozás nem vont le a gólyák számára a tábor élvezeti értékéből.

Az esőterv megszervezése és lebonyolítása mennyire befolyásolta a tábor hangulatát? Milyen visszajelzéseket kaptál  a csapatoktól a tábort illetően?

Horváth Zsombor: Nem érkezett olyan visszajelzés, hogy bárkinek problémát jelentett volna a helyenként módosított program. Mind a szervezői csapat, mind pedig a praetor és centurio gárda nagyon jól helytállt ebben a szituációban, így egy teljes értékű tábort tudtunk lebonyolítani az eső ellenére is.

A csapatok visszajelzése abszolút pozitív. Sokan már a helyszínen megköszönték a szervezést és elmondták, hogy mennyire élvezték a tábort. Számunkra ez a fokmérője annak, hogy megtérült a befektetett munka.

A feladatok során sokszor láthattunk téged a zsűri között, így volt lehetőséged jobban megfigyelni a csapatokat. Elégedett vagy a csapatok összeállításával? Milyen visszajelzések érkeztek hozzád a táborral, csapattal kapcsolatban? 

Horváth Dominik: Teljes mértékben kiegyensúlyozottnak éreztem idén a csapatokat. Igyekeztünk a beosztásánál mindenre kitérni. Nagyon fontos szerepet játszanak a csapatok a tábor során. Ezek a kisebb közösségek kezdenek eleinte ismerkedni egymással és a tábor végére az egyik feladatunk, hogy ezek a csapatok elkezdjenek vegyülni és kapcsolatot teremteni a többiekkel, hogy egy nagy közösséggé válhasson az egész tábor, majd innen már csak egy lépés, hogy a teljes nagy PTE ÁJK közösség részeivé váljon mindenki. A praetorok és centuriók nagyon meg voltak/vannak elégedve a csapataikkal. Idén egy válogatott és mindenre felkészült csapattal várhattuk a Gólyák érkezését, és ez a tábor egésze során érezhető volt.

Mi a véleményed összességében a táborról? Olyan lett, mint amilyet elképzeltetek vagy így utólag változtatnál néhány dolgon?

Horváth Dominik: Az előzőekhez képest tényleg jelentősen rutinosabbnak éreztem magam, és nagyon jó volt szemlélni, hogy minden a terveink szerint halad pontosan. Igyekeztünk minden korábbi tapasztalatot kamatoztatni, például a vetélkedők vagy a csoportfoglalkozások mennyiségét. Összességében egy nagyon jó tábornak éreztem, amelyről mindenki boldogan térhetett haza. A visszajelzések pedig abszolút azt bizonyítják, hogy semmin nem kellett volna változtatni. 

Horváth Zsombor: Az elképzeléseinknek teljes mértékben megfelelt. Nagyon jó csapat jött össze, mindenki kivette a részét a programokból és az esti bulik is több, mint jól sikerületek. Szervezőként nehezen kívánhatnánk ennél jobb tábort!

Az elmúlt táboron nem változtatnék semmit, így volt kerek egész, de természetesen az itteni tapasztalatokat – mint ahogy a tavalyiakat – fel fogjuk dolgozni és beépítjük a további tervekbe.

gólya

Nagyon szépen köszönöm Dominiknak és Zsombornak az interjút!

 

Képek forrása: 1

EnglishGermanHungarian