[metaslider id="9331"]
verstappen

Verstappen világbajnok lesz? – Mexikói nagydíj

Ismét egy futam, amiért érdemes volt tovább fennmaradni a megszokottnál. A száguldó cirkusz Amerika után Mexikóba látogatott. Nem is volt kérdés, hogy a hazaiak számára honfitársuk, Sergio Pérez, vagy ahogyan ők hívják Checo volt a kedvenc. 

Az időmérő alatt több elvárás is nehezedett a Red Bull vállára, akik az összes szabadedzésen remekül teljesítettek. Az időmérőn is kezdetben feléjük billent a mérleg, de a Mercedes az utolsó pillanatban változtatott rajta. A pole pozíciót Valtteri Bottas zsebelte be, utána csapattársa, Lewis Hamilton indulhat. A következő rajtkocka Max Verstappené, aki az egész időmérő alatt szenvedett hátsó szárnyával. Ráadásul az utolsó körben megzavarta a kicsúszott Tsunoda és Pérez. Már az első kanyarban sikerült Verstappennek megszereznie az első helyet. Szélárnyékot kapott Bottastól, aki még nyitva hagyta neki ajtót. Hamiltonnak is sikerült megelőznie a finn csapattársát, mivel Ricciardo megpöckölte Bottast, aki meg is forgott. Mind a ketten hátra kerültek és mehettek is a boxba szárnycserére. 

verstappen

Egy másik baleset is történt, mivel Ocon beszorult Tsunoda és Schumacher közé. Mind a kettőjüket megcsípte, akik ki is estek a versenyből. Nem indult sem az előbbi, sem az utóbbi baleset után eljárás. Max megállíthatatlan volt és nem hogy a címvédő Hamilton nem tudta megszorongatni, még ő vált áldozattá. A mögötte jövő Pérez utolérte, de már nem tudta megelőzni. Ezzel a versennyel meglett Verstappennek a 19. győzelme, a második Hamilton lett és a pódium legaljára Pérez állhatott fel. 

 

 

Forrás: sportplatz.hu

EnglishGermanHungarian