[metaslider id="9331"]

Sütés nélküli sütik – ezeket készítsd, ha nem akarsz megsülni a konyhában

Ha vendégségbe mész vagy barátokat hívsz át, vagy egyszerűen csak kívánsz valami édességet, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt ebben a hőségben, nézd meg az alábbi recepteket, ugyanis ezeket a finomságokat sütés nélkül készítheted el! 

Epres sajttorta

Tuti mindenki szereti az epret valamilyen formában. Ha választani lehet, hogy milyen sütés nélküli süteményt készíts el, ajánlom, hogy ez legyen az! A sajttorta nem túl édes, így tökéletes a meleg nyári napokra. Kísérd egy hideg, jeges limonádéval, hogy még jobb legyen a süti-élmény. Ha nagyobb társaságnak készíted el ezt a sütit, nyugi, ők sem fognak csalódni. 

süt

Ezekre lesz szükséged:

A kekszréteghez:

  • 180 g zabkeksz
  • 90 g olvasztott vaj

A sajtréteghez:

  • 250 g krémsajt
  • 250 g mascarpone
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 8 g zselatinpor
  • 3 ek víz

Az epres ragu:

  • 200 g friss eper
  • 3 ek kristálycukor

A díszítéshez

  • 50 g eper
  • 1 ek mandulaforgács

Így készítsd:

Első lépésként a kekszet egy aprítógépben zúzd le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd a  sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, és tedd be a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.A sajtréteghez tedd egy tálba a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítsd robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapj.

A zselatint keverd el a vízzel, pár percig hagyd pihenni, majd tedd mikróba kb. 3-4 mp-re, hogy felolvadjon, és jó alaposan keverd el a krémben. Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra kell simítani, és hagyni, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt.Az epres réteghez az epreket darabold fel, majd a cukorral tedd egy lábasba és főzd össze 8-10 perc alatt.  A sajttortát friss eperrel és mandulaforgáccsal díszítve, a raguval együtt tálald! 

Barackos túrótorta

Végre elérkezett a barackszezon kezdete, így érdemes előnyben részesíteni a barackos sütiket. Ez a barackos túrótorta szintén szuper választás a hőségben, hiszen frissítő mind a barack, mind pedig a túró, együttesen pedig egyenesen fantasztikus párost alkotnak! 

süt

Ezeket vedd meg, ha el szeretnéd készíteni:

Az alaphoz:

  • 300 g zabkeksz
  • 70 g olvasztott vaj

A túrós réteghez:

  • 4 db lapzselatin
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 mk vaníliaaroma

A tetejére:

  • 5 db sárgabarack
  • 10 g zselatinpor
  • 450 ml víz
  • 1 ek porcukor

Hogyan készítsd el:

A sárgabarackos túrótorta alapjához aprítógépben lezúzzuk a zabkekszet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és egy sütőpapírral borított tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítóban áttörjük, majd belekeverjük a mascarponét, a tejszínt, a porcukrot, a citrom- és a narancshéjat, valamint a vaníliaaromát. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós alapba, és az egészet a zabkekszes alapra öntjük, ezután mehet 3 órára a hűtőbe vagy a fagyasztóba 1,5 órára.

Ezután a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, majd a túrótorta tetejére rakosgatjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselatint kb. 50 ml vízben elkeverjük, mikróban 10 másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a maradék vizet és a porcukrot. Mikor kicsit visszahűlt, ráöntjük a barackok tetejére, és mehet a hűtőbe vagy a fagyasztóba, amíg megdermed. A legjobb, ha hagyjuk szeletelés előtt egy éjszakát pihenni, hogy teljesen beköthesse a zselatin a tortát.

Kekszgolyó

Ha tényleg egy nagyon gyorsan összedobható sütés nélküli sütit keresel, akkor ez lesz a tökéletes recept számodra, hiszen nagyjából 15 percedbe kerül, és kész is ez a csodás kis kekszgolyó, amit biztosan minden korosztály imádni fog, bárki is legyen a célközönség! 😊

süt

Mire lesz szükséged?

  • 100 g darált háztartási keksz
  • 1 tk rumaroma
  • 110 g baracklekvár
  • 30 g dió
  • 2 tk kandírozott narancshéj

A forgatáshoz:

  • 50 g szórócukor

Ezeket a lépéseket kövesd:

Első lépésként a darált kekszhez add hozzá a rumaromát, a lekvárt, a durvára vágott diót és a kandírozott narancshéjat, majd alaposan dolgozd össze. Ha nem találod elég édesnek, akkor sincs gond, mert a szórócukor, amibe majd beleforgatod, még bőven édesíteni fog rajta. Amikor összeállt a massza, formázz dió méretű gombócokat belőle, és forgasd bele a szórócukorba. És kész is, ilyen egyszerű ennek a kis desszertnek az elkészítése. 

Jó étvágyat!

Források: 1, 2, 3

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian