[metaslider id="9331"]

Segítség a diploma utáni karrierhez – Summa? Nyelv? Soft skillek? – Mit mennyit ér a munkaerőpiacon – programajánló

Amíg hallgatók vagyunk és az egyetem padjait koptatjuk, talán kevésbé tudjuk eldönteni tanulmányaink közepette, hogy később mikor elhagyjuk az iskola kapuit, milyen irányban is szeretnénk tovább haladni és hogy ehhez az előre menetelhez milyen képességek szükségesek, mik azok, amik az előnyünkre válhatnak.

Ebben segít az Arsboni Karrier által szervezett Summa? Nyelv? Soft skillek? – Mi mennyit ér a munkaerőpiacon című előadás, amelynek célja tehát, hogy a megannyi lehetőségek közül kiválasszuk a számunkra legkedvezőbbet és abban ki tudjunk teljesedni. Kiderül az előadásból, hogy melyek azok a soft skillek, amelyek elengedhetetlenek a jogász szakmához. Az egyik legfontosabb kezdet a munkavállalással kapcsolatos teendők során egy ütős önéletrajz, hiszen az alapján választják ki a munkáltatók, hogy kik a potenciális jelöltek. A program során megtudhatjuk, hogyan is néz ki egy olyan CV, melynek köszönhetően lehetséges munkavállalók lehetünk. Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy normális-e, ha pályakezdőként nem találunk munkát, holott tele van az önéletrajzunk szakmai eredményekkel. Segítenek abban, hogy hányad évesen és hova érdemes elmenni szakmai gyakorlatra; mindezt természetesen egyéni szinten is meg lehet érdeklődni az Arsboni Karriernél, ha valaki nagyon bizonytalan a hogyan továbbot illetően. Szó lesz arról, hogy mennyit keres egy ügyvédjelölt, mennyit egy vállalati jogász, illetve, hogy megéri-e a közigazgatásban dolgozni. Nem utolsó sorban pedig a jelenre fókuszálva olyan tapasztalatokat osztanak meg az előadók, hogy mennyire számítanak a jegyek az egyetemi alatt, hogy mire érdemes odafigyelni és mire kevésbé. Ahogy már említettem, lehetőség van külön is beszélgetni a tanácsadókkal, akik miután jobban megismertek, személyre szabottan tudnak tanácsokat adni.

Az előadást 2021. november 4-én tartják meg az Irk Albert előadóteremben. Kezdd el egyengetni az utadat már most, és gyere el az előadásra!

karrier

 

 

Források: Kiemelt kép, 1 

EnglishGermanHungarian