[metaslider id="9331"]
net

Mit nézzek a Netflixen? – joghallgató verzió

Következő cikkemben néhány Netflixen megtalálható, joggal kapcsolatos sorozatot, illetve filmet fogok bemutatni, amelyek nekem tetszettek és remélem, hogy a ti tetszéseteket is elnyerik. Szabadidőtökben tökéletes elfoglaltság lehet ezek megnézése; azon kívül, hogy szórakoztatóak, tanulságosak is, sőt mi több, a jövőbeli munkátokhoz is inspirációt adhatnak. 

Suits

Elsőként a feltételezhetően sokatok által ismert, népszerű sorozatot mutatnám be röviden, aminek címe: Briliáns elmék („Suits”)

A főszereplő, Harvey Specter New York egyik legdörzsöltebb és nagyhírű ügyvédje, aki minden problémás esetet képes megoldani. Mike Ross egy rendkívüli képességekkel, többek között fotografikus memóriával rendelkező fiatalember, aki letette ugyan a jogi szakvizsgát, de azzal ellentétben, hogy oklevele van a Harvardról, sohasem járt egyetemre. Egy szerencsés véletlen folytán ők ketten találkoznak egymással, és Harvey úgy dönt, hogy bár ez kockázatos a saját pozíciójára tekintettel is, ennek ellenére alkalmazza a fiút. A sorozat folyamán mindennapi munkájukba és érdekesebbnél érdekesebb ügyekbe nyerhetünk bepillantást. Rengeteg kihívással küzdenek meg, a legtöbb ügyet sikerül is megnyerniük, de persze néha egy-egy jogi probléma még ezen a pároson is kifog. A sorozat jelenleg 9 évados.

net

Better Call Saul

A következő sorozat címe Better Call Saul, amely valószínűleg szintén nem ismeretlen a többség számára. 

Ez gyakorlatilag a Breaking Bad (Totál Szívás) spin-offja. A Breaking Bad második évadában tűnt fel Bob Odenkirk megformálásban Saul, egy direkt bűnözők védelmére szakosodott ügyvéd, aki nem veszít el semmilyen komolyabb ügyet. Ez úgy lehetséges, hogy ha észérvekkel, a jogi úton nem megoldható egy rábízott ügy, akkor a törvénytelen útra lép és segédjével, Mike Ehrmantrauttal (Jonathan Banks) nem válogat az eszközök használatában. Walter White és Jesse Pinkman igénybe is vette Saul segítségét, viszont a Breaking Bad befejeztével mind a nézőkben, mind pedig a készítőkben keletkezett egy kisebb űr Goodmant illetően. Végül a készítők megegyeztek a stúdióval abban, hogy elkészül a spin-off. A főszereplő nagy álma, hogy jól menő ügyvéd lesz, viszont a történet kezdetekor még csupán kisebb ügyek kerülnek a kezei közé, amikből éppen hogy megél. Emellett számos problémával kell megküzdenie, például neki kell gondoskodnia a betegeskedő bátyjáról, az egykoron világhírű jogászról, Chuckról (Michael McKean), vagy éppen hogy nem akarják felvenni az egyik híres-neves ügyvédi céghez, a Hamlin, Hamlin & McGillhez. Jimmy pedig egy idő után döntés elé kerül; marad az a senki, aki eddig volt, vagy beteljesíti álmát, igaz, utóbbihoz egy kissé be kell piszkolnia a kezét. A sorozat 5 évados, és egyben előzménye, illetve folytatása is a Breaking Bad című sorozatnak, így azok számára még érdekesebb lehet, akik az említett sorozatot is látták már.

net

The Lincoln Lawyer

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan filmet szeretnék figyelmetekbe ajánlani, amiben véleményem szerint rengeteg olyan, a szakmában is hasznosítható fortélyt leshettek el, ami biztosan megkönnyíti majd ügyvéd léteteket. Ez nem más, mint az Igazság ára (ismertebb nevén The Lincoln Lawyer).

Mickey Haller (Matthew McConaughey) egy Los Angeles-i védőügyvéd, aki tökéletesen meg tudja állapítani minden helyzetben és ügyben azt, kinek mennyit ér meg a börtöntől való megmentés, kitől mennyi pénzt kérhet el. Hallernek van egy nagy félelme – ami a legtöbb védőügyvéd esetében így van – , mégpedig, hogy valaki az ő hibájából fog ártatlanul rács mögé kerülni. A filmben a sármos ügyvéd védence egy gazdag fiatalember, Louis Roulet (Ryan Philippe), akit egy prostituált megerőszakolásának és megkéselének vádja illet. Roulet nem meglepő módon ártatlannak vallja magát, de ahogy Haller egyre mélyebbre ás az ügyben, egyre kevésbé, végül pedig egyáltalán nem hisz a férfinak. Az egyetlen probléma, hogy köti az ügyvédi titoktartás. Haller rádöbben, hogy gyakorlatilag az élete forog kockán, ezért egy ravasz fordulattal vet véget az ügynek a bíróságon.

net

Ha van egy kis szabadidőtök, Netflix hozzáférésetek és kedvelitek az ilyen jellegű műsorokat, mindenképp ajánlom, hogy nézzétek meg őket, mert azon túl, hogy – mint már említettem – szórakoztatóak, a gyakorlatban is hasznosítható trükköket leshettek el.

Jó szórakozást kívánok! 

 

 

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

EnglishGermanHungarian