[metaslider id="9331"]
mentorklub-mentorlak

Mentorál-LAK Megnyitó +VIDEÓ!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói most  kedden sem unatkozhattak. Délután 17 órakor ugyanis sor került a Molnár Kálmán előadó feletti fél emelet jobb sarkában a Mentorál-Lak átadására. A megnyitón természetesen a  Media Iuris csapata is részt vett.

Az eseményt Androvics K. Balázs nyitotta meg, aki bemutatta karunk hallgatói és oktatói mentorait. Hallgatói mentoraink: Fazekas CintiaCzudor Alexandra, Becze Bianka, Szkladán Dávid, és Androvics K. Balázs. Oktatói mentoraink pedig Dr. Vörös Eszter, Dr. Pál Emese és Dr. Szalóki Bence. A Mentorklub koordinátora Szakál Bettina, aki egyben a Tanulmányi Osztály graduális képzés nappali szakos hallgatóinak tanulmányi előadója is, valamint a kari karrier referens.

Balázs azt is elmondta, hogy a  „Mentorsarok” létrejötte lényegében egy hallgatóbarát, hallgatóközpontú helyiséget szimbolizál a kar életében.

Ezek után Dr. Pál Emese, a kar Közigazgatási Jogi Tanszékének adjunktusa mesélt a Mentorklub történetéről. Az ÁJK Mentorklub 2018. novemberében alakult meg és elsősorban azon hallgatók részére nyújt támogatást, akiket a lemorzsolódás veszélye fenyeget, illetve az elsőéves hallgatóknak segít a beilleszkedésben. Azonban évfolyamtól függetlenül bárki megkeresheti a kar mentorait, akár szakmai, akár lelki támogatásra van szüksége. Azt is megtudhattuk, hogy már 15 hallgatónak sikerült operatív jelleggel segíteni. Oktatómentorunk szerint a jó mentor legfőbb erénye a motiváltság. Megismerhettük a Mentorklub  mottóját is,amely egy Nagy Sándor gondolat: „Ahol nincsen út, ott építünk egyet.”

Ezután Androvics K. Balázs köszönetet mondott a PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzatának és a kari vezetésnek, ugyanis az ő támogatásukkal jöhetett létre ez a kis barátságos „kuckó”. Mindezek mellett bemutatta a Mentoráltak meséi című könyvet, amelybe bárki beleírhat, akár személyes sikerélményét megosztva hallgatótársaival, akár egy-két motiváló üzenet írásával.

Visontai Kovách Dalma, a Pécsi Tudományegyetem Karrier Iroda vezetője a Mentorprogram sikerét a közvetlenségben, a közösség végtelen hitében látja.

A megnyitó végén karunk általános dékánhelyettese, Dr. Mészáros Gábor is  beszédet mondott. Véleménye szerint a Mentorklub valóban segítette a lemorzsolódás csökkentését és a kar vezetése tovább támogatja a Mentorklub tevékenységét.

Az esemény pezsgőkoccintással zárult, amely közben a 2018-as PTE Hangja, Édelmann Szofi egy Dua Lipa számot adott elő.

S O F I

A megnyitó rendkívül kellemes hangulatban telt, az átadott Mentorál-LAK egy barátságos helyiség, amelyet bárki meglátogathat. Véleményem szerint nagyon jó közösség alakult ki a karon, ezért bárki akinek akár a tanulásban, akár a magánéletében problémái vannak, nyugodtan forduljon oktatóihoz, hallgatótársaihoz segítségért.   Mindenkit biztatok,  hogy írjon a Mentoráltak meséi című könyvbe, mert egy kedves, pozitív üzenet nagyon sokat segít olyanoknak, akik épp egy nehezebb időszakon mennek keresztül.

VIDEO

EnglishGermanHungarian