[metaslider id="9331"]

Megvannak a HÖT Plusz Szolgáltatói Iroda új munkatársai!

Nemrégiben személyi változások történtek a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának HÖT Plusz Szolgáltatói irodájában.

Weich Lili, aki eddig az irodavezető volt, nemsokára be fogja fejezni az egyetemi tanulmányait, így ezt a pozíciót továbbra már nem tudta sajnos betölteni. Az ő posztjára egy olyan munkatársat léptettek elő, aki már korábban is ott dolgozott az irodán, Cservenka Eriket, így helyette viszont kellett egy új munkatárs, aki az ő korábbi feladatait el tudja látni, a másik üresedés pedig Ferenczi Fanni helye volt. A tanév elején ennek megfelelően 2 fő számára pályázatot hirdettek ki irodai munkatárs pozícióra. A jelentkezés szeptember végén zárult le, ezt követően Horváth Dominik (a PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke) és Cservenka Erik egy szóbeli meghallgatást tartottak az összesen 10 jelentkező számára. Végül az elsőéves Jacsó Blankát és a másodéves Gerencsér Krisztiánt vették fel közülük, ők a múlt hét hétfőjén már meg is kezdhették a munkájukat, így most már mi is találkozhatunk velük a HÖT Plusz pultjánál. A két újonnan felvett hallgatón és Cservenka Eriken kívül jelenleg még Sándor Anett és Szabó Emese dolgoznak ott, így ők is segítik a hallgatók mindennapjait.

Az évfolyamtársamat, Jacsó Blankát kérdeztem meg arról, mit is csinálnak ők tulajdonképpen, és hogy hogyan dolgoznak most, illetve a későbbiekben.

Interjú

Mennyit dolgozol egy héten?
jacso_blanka_media_iurisJacsó Blanka: Mi jelenleg 4-en dolgozunk bent az irodában, ami minden nap reggel 8-tól délután 4-ig van nyitva, 4 órás műszakok vannak, így mindenki heti kétszer 4 órát dolgozik, plusz egy pénteket kell elvállalnia a hónapban, pénteken reggel 9-től délután 1-ig vagyunk nyitva.

Az őszi szünet után is folytatódik a munkátok? Ha igen, akkor a megszokott rendben?
Jacsó Blanka: Igen, az őszi szünet után is folytatódik a munkánk, ugye az elsősök jelenléti oktatása miatt, hiszen ők továbbra is bejárhatnak az előadásokra. A megszokott rendtől viszont egy kicsit eltérünk, rövidített időtartamban leszünk nyitva, azaz reggel 8-tól délig, így csak délelőtt tudnak majd bennünket keresni a hallgatók.

Mik az alapvető tevékenységei az irodának? Mi tulajdonképpen a Ti munkakörötök, hogyan néz ki egy átlagos munkanap?
Jacsó Blanka: Elsősorban itt tudják megvásárolni a PTE LAW brand-hez tartozó ajándéktárgyakat, többek között pulcsikat, tollakat, bögréket, és sok mást is. Fénymásolni, nyomtatni, szkennelni és spiráloztatni is lehet nálunk, ezzel is a hallgatókat kívánjuk segíteni. Sajnos ebben az időszakban ez nagyon kiesik, de alapvetően a rendezvényekre is nálunk lehetne jegyet váltani. Ezenkívül bármilyen kérdéssel fordulhatnak hozzánk a hallgatótársaink, igyekszünk segíteni nekik kompetenciánkon belül. – számolt be az iroda új munkatársa.

Tehát a HÖT Plusz Szolgáltatói iroda feladatai közé tartozik a hallgatók közvetlen és közvetett segítése. Emellett a programszervezésben is hatalmas szerepe van, például a jegyárusításban. Az elmúlt években számos tradicionális egyetemi vagy kari rendezvény került megvalósításra, többek között az elsős hallgatók számára gyakran mérföldkőként emlegetett Gólyatábor, Gólyabál, a harmadévesek Felező Szakestje vagy a Végzős Bankett. Emellett tanulmányi, szakmai jellegű eseményekben is közreműködnek.

Bár ezeket a jelenlegi helyzetben a hallgatók legnagyobb bánatára nem volt lehetőség megszervezni, remélhetőleg minél hamarabb újra megvalósulhatnak, sok életre szóló élménnyel és komoly lehetőséggel gazdagítva a bennünket. Az újonnan felvett irodai munkatársak mellett maga a Hallgatói Önkormányzati Testület is a közelmúltban új referenseket köszönthetett, Horváth Dominik újdonsült elnökkel az élén, aki már korábban is kiemelt közéleti tevékenységet folytatott a pécsi jogi karon. Ahogy Blanka is mondta, az iroda a továbbiakban is változott időrendben ugyan, de nyitva lesz, így továbbra is bátran lehet fordulni hozzájuk bizalommal, az ÁJK főépületében a bejáraton belépve közvetlenül jobbra.

Mind a régi, mind az új kollégáknak sikeres munkát kívánunk!

EnglishGermanHungarian