[metaslider id="9331"]

Dog Tour – Nagyatád

Nyakas Gábor, kutyatréner, október 11-én ellátogatott Nagyatádra, ahol is egy foglalkozás keretében hasznos kutyatartási tippekkel látta el a résztvevő gazdikat. Sokan érdeklődtek az esemény iránt, volt olyan is, aki messzebbről érkezett azért, hogy eltanulja a helyes kutyanevelési módszereket, de természetesen sok helyi lakos is részt vett a tréningen, melynek helyszínéül a 63. Bázis szolgált. Gábort Kuncz Kinga hívta meg, a Dió Kutyakozmetika tulajdonosa, aki ezelőtt már személyesen is találkozott a kutyatrénerrel egy nyereményjátéknak köszönhetően.

A továbbiakban Kingával készült interjúmat olvashatjátok, ő szintén ott volt a találkozón kiskutyájával, Dióval, és a szervezésben is kivette a szerepét.
Ha jól tudom, akkor pár hónappal ezelőtt már volt szerencséd találkozni Nyakas Gáborral, a rendezvény trénerével. Milyen okból került sor a találkozóra?

K. Kinga: Igen, nyár végén, mint ahogy szokott is, épp élő videózott Facebookon, és mint mindig, amikor időm engedi, néztem is. A videó végére megígért a nézőknek egy meglepetést. Szavát tartotta is, egy személyes tréninget nyerhetett az, aki a felvétel utáni 10 percben a videó alá írja kommentben, hogy érdekli a dolog. Én is éltem a lehetőséggel, az esélytelenek nyugalmával. Aztán az eredményhirdetős videót is láttam teljesen véletlenül, pont akkor kapcsolódtam, amikor elkezdte. Kíváncsiságból végignéztem, aztán láss csodát, megnyertem. Személyes problémamegoldás volt az elsődleges a tréning során, amin részt vettem.

Melyikőtök volt a nagyatádi Dog Tour kiötlője?
K. Kinga: Amikor nála voltam a személyes tréningen, Székesfehérváron, akkor a vége közeledtével felcsillant a remény, hogy talán, ha elhívnám Gábort, akkor Nagyatádra is eljönne csoportos előadást tartani. Úgy gondolom, főleg munkámból adódóan látom is, hogy nagyon sok gazdi nem úgy kezeli a kutyáját (akaratán kívül), ahogy kellene. Így hát vettem a bátorságot és elhívtam Gábort Nagyatádra, aki egyből igent is mondott, sőt örült a “felkérésnek”. Innentől kezdve ketten intéztünk mindent. Mivel futott ősszel a minden évben megtartott Budapest Dog Tour, így ebbe ágyaztuk be Nagyatádot is.

A képeken láttam, hogy sokan eljöttek a tréningre, több mint 20 gazdi jelent meg a bázison. Ezek szerint nagy sikere volt a rendezvénynek?
K. Kinga: Igen, több, mint 20 kutyus jött el, volt olyan család, aki több kutyával is érkezett. Igazából jelentkezni a Gábornál lehetett, tehát én mindig csak részadatokat tudtam, hogy épp hol tartunk, viszont az előzetes jelentkezés nem volt mindenkinek tiszta és egyértelmű, sokan kerestek meg az utolsó nap is, hogy akkor hogyan is kell regisztrálni. De ebből nem volt gond, lehetett jönni regisztráció nélkül is, hisz a lényeg, hogy segítsünk. Én pedig csak kapkodtam a fejem, mint elsőnek érkező, hogy szépen futnak be a gazdik a kutyájukkal egyre csak többen és többen. Nagyon örültem neki. Sikeres volt, pozitív élményeket hallottam vissza mindenkitől. Volt olyan, aki Keszthelyről, Nagykanizsáról, Kaposvárról vagy Barcsról érkezett.

Mesélnél egy kicsit arról, hogy pontosan hogyan is zajlik egy ilyen foglalkozás? Milyen feladatokat kellett végrehajtaniuk a gazdiknak és kedvenceiknek?
K. Kinga:
Először is mindenkinek ki kellett emelnie egy dolgot, amit a foglalkozás végére szeretne elsajátítani, egy adott problémát, amit szeretne orvosolni Gábor segítségével. Aztán sorra ment Gábor és megmutatta épp az adott kutyán, hogy el lehet érni, amit szeretnének, majd elmondta hogyan és mit kell gyakorolni. Nem mondom, sokaknak tátva maradt a szája, nem gondolták, hogy az ő kutyájuk szó nélkül követi majd Gábor “utasításait”, és tényleg képes produkálni azt, ami az áhított eredmény lenne. De persze, hogy ezt a kutya tudja, legtöbb esetben a gazdi nem tudja, hogy hogyan is érje el, ez volt a lényeg, hogy ők rájöjjenek a gyengeségeikre és elsajátítsák azt a tudást, amivel elérhetik a kívánt dolgot. Nyilván minden gyakorlás kérdése. Amint ezzel végeztünk fel lehetett tenni egyéb kérdéseket, majd készült mindenkivel egy közös fotó.

Az esemény sikeréből adódóan lehet-e számítani a tréning újbóli megrendezésére?
K. Kinga: A létszámot elnézve szerencsére van igény az effajta tréningre, sokan már közben kérdezték, hogy mikor lesz a következő. Bízom benne, hogy híre megy a környéken mennyire jól sikerült, milyen pozitív eredményekkel zártak a résztvevők, és lesz további érdeklődés. Ahogy az időjárás engedi, tavaszra tervezünk egy következő alkalmat. Várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megtanulni kutyául!

Magazinunk nevében is köszönöm Kingának az interjút, jövő tavasszal, ha minden jól megy, találkozunk!

EnglishGermanHungarian