[metaslider id="9331"]
szombati-tavoktatas

Jöhet a szombati távoktatás?

A tegnapi nappal elkezdődött hivatalosan is a VAKÁCIÓ! Ennek apropóján járt Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár a TV2 Mokka című műsorában, ahol azt mondta Pachmann Péternek és Mádai Viviennek, hogy: „Valóban a mai napon a vakációt ki lehetett volna írni a táblára, így általában a facebookra vagy más egyéb digitális médiára került ki”.

A bizonyítványosztások is elkezdődtek, ahogy az érettségi-bizonyítványok átadása is. Erre központi szabályozás nincs. Helyileg minden intézmény és intézményvezető döntésén múlik a megfelelő egészségügyi előírások betartásával, hogy milyen módon vehetik át azokat a diákok.

A lezárult távoktatást Maruzsa Zoltán pozitívan értékeli.

Nagyon nagy rizikó volt, amikor bevállaltuk ezt a tantermen kívüli digitális munkarendre való átállást, de a körülményekhez képest és összességében jól vizsgázott a magyar oktatási rendszer.

Az érettségi eredményekről is szót ejtett az államtitkár:

Az érettséginél azt tapasztaltuk, hogy egyáltalán nem változott/változhatott az eredményeknek a kimenetele.

A műsorvezetők arra is rákérdeztek, hogy mennyire volt eredményes a digitális oktatás. Maruzsa Zoltán erre a kérdésre úgy reflektált, hogy az érettségi felkészülésénél nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, így gondolkodnak abban, hogy ezentúl az érettségi előtt generálisan lehetne egy két hetes digitális munkarendet bevezetni a jövőben.

Azok a szombati munkanapok is szóba kerültek, melyek áthelyezésre kerülnek a hosszabb hétvégék, ünnepek miatt. Erről úgy vélekedik a köznevelési államtitkár, hogy a jövőben ezt is újra lehetne gondolni, úgynevezett digitális szombatokra, ahol természetesen a gyermekfelügyelet megoldottsága mellett, azok a diákok, akik otthon tudnak maradni távoktatásban megkapnák a leckéket ezeken a napokon.

A nyár folyamán több fórumot is terveznek, ahol jogi szempontból is átnézik, hogy ezekből mely ötletek valósíthatók meg a jövőben.

[yop_poll id=”1″]

Kiemelt kép: Julia M Cameron
EnglishGermanHungarian