[metaslider id="9331"]
Gasztro körút Budapesten

Gasztro körút Budapesten

Az élet gyakorlatilag két kajálás közti idő változó minőségű eltöltése” – állítja humorosan Szendrői Csaba. De hogy hova is érdemes betérni enni, melyek azok az éttermek, kávézók, cukrászdák, amelyekben garantáltan nem fogunk csalódni, azt gyakran nehéz elsőre megítélni. Cikkemben hét ajánlást hoztam nektek, ahol feltétlen érdemes ételt, italt fogyasztani, ha a fővárosban jártok.

Twentysix Budapest

A Twentysix étterem a belváros szívében található, legnagyobb különlegességét pedig talán maga a környezet adja, hiszen az étterembe belépve úgy érezhetjük magunkat, mintha egy őserdőbe, oázisba kerültünk volna. A vendéglátó egység honlapja szerint a Twentysix megtestesíti azt a helyet, ahol a természet, a gasztronómia, illetve a tudatos lét találkozik. Természetesen nem csak a mediterrán életérzés magával ragadó, hanem az étel is, ha viszont csak egy koktélra ülnétek be a barátokkal, arra is tökéletes opció lehet a Twentysix, hiszen a báréletre is nagy figyelmet fordítanak.

Twentysix Budapest

Jamie Oliver olasz étterme a Budai Várban

Jamie Oliver, brit sztárszakács budapesti étterme az év minden napján várja azokat, akik szeretnének egy kellemes olasz ebédet, illetve vacsorát elfogyasztani. A rusztikus menüvel és előételbárral is rendelkező étterembe azonban érdemes előre asztalt foglalni, hiszen nagy népszerűségnek örvend.

Gelarto Rosa

Ha nyáron egy különlegesebb külsejű desszertre vágysz, feltétlen érdemes betérned a Bazilikánál található Gelarto Rosába! Fagylaltjaikat kizárólag természetes alapanyagokból készítik, majd egy sajátos olasz technikával rózsa formába kenik, így nem csak egy nagyon finom, hanem egyben mutatós desszertet kapunk. Pluszpont még, hogy számos különböző íz elérhető a kínálatban a hagyományosak mellett, így olyan különleges kombinációkat is megkóstolhatunk, mint a bazsalikomos citrom, az eper bodza vagy a levendulás fehércsoki. 

The MAGIC Budapest

A MAGIC egy Harry Potter tematikájú étterem, ahova betérve úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy varázskastélyba csöppentünk volna. Az étlapon a varázslények kedvenc fogásai találhatók, mint például a Sárvérűek Burgere, a Házi Manók Finomsága vagy éppen Merlin Mágiája. Italok tekintetében számos mugli üdítő, illetve bájital közül választhatunk. Az ételeknek nem csak a nevük különleges, hanem a gyakran a megjelenésük, felszolgálásuk is formabontó, így adva meg a varázslatos hangulatot. Ahogy Jamie Oliver étterménél, így itt is érdemes előre asztalt foglalni.

The MAGIC Budapest

Anjuna

Az Anjuna szintén a Bazilika környékén található, éppen úgy mint a Gelarto Rosa, és itt is elsősorban jeges finomságokat árulnak. Az Anjuna összes terméke természetes és növényi alapú, hiszen az Anjuna megálmodói hisznek abban, hogy a vegán életmód a fenntartható jövő egyik alappillére. A jégkrémek mellett a kínálatban találhatók még smoothiek, illetve acai tálak is, amelyeket az Amazonas kincseként is szoktak emlegetni. A hely különlegessége továbbá, hogy nem csak ránk, emberekre gondoltak, hanem a kutyusokra is, hiszen árulnak külön a négylábúaknak szánt, banánból, illetve mogyoróvajból készült cukormentes jégkrémet is, mely pupsicle néven fut.

Anjuna

Wasabi – running sushi & wok

A Wasabi étterem különlegessége, hogy a Távol-Kelet ízeit egy futószalagon hozza el a vendégek számára. Nincs más dolgunk, mint a hűtött és fűtött szalagról lekapni, ami megtetszik nekünk. A korlátlan fogyasztás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb ételt nyíljon alkalmunk megkóstolni. Amennyiben szívesen látogatnál el a Wasabiba, jó hír, hogy már négy különböző helyszínen megtalálhatóak, a Szépvölgyi úton, a Podmaniczky utcában, a MOM Parkban, valamint a fővároson kívül Debrecenben is.

New York Café Budapest

A New York Cafét nem hiába tartják sokan a világ legszebb kávéházának, hiszen az épületbe belépve lenyűgöző látvány fogadja a vendégeket, csillárok, bordó bársonyszékek, rengeteg aranyozott részlet, falfreskók és még sorolhatnám. A kávéház honlapja úgy fogalmaz, hogy az épületbe belépve máig érezhető a történelem egy cseppje, hiszen rengeteg híres írónk, költőnk fordult meg itt az évek során. Érdekesség, hogy itt született meg a Pál utcai fiúk története is. A kávéház rengeteg turistát csalogat, így előfordulhat, hogy várnunk kell, amíg sikerül leülnünk egy asztalhoz, amennyiben viszont 18:00 óra után vacsoravendégként érkezünk, ezt az apró kellemetlenséget az asztalfoglalással elkerülhetjük. 

New York Café Budapest

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Képek forrásai: kiemelt, 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian