[metaslider id="9331"]
klub

Fiatal Értelmiségi Klub féléves programajánló

A Fiatal Értelmiségi Klub – aki esetleg még nem találkozott volna velünk – egy 1995-ben alakult hallgatói szerv, amely kifejezetten rendezvények és programok szervezésével foglalkozik, annak érdekében, hogy közelebb hozza egymáshoz a hallgatókat és az oktatókat, emellett pedig színesítse az egyetemi életet. Két nagyobb eseményük van, amikkel szerintem a többség, legalábbis a felsőbb évesek már biztosan találkoztak, az pedig nem más, mint az Aranyosgadányi szabadegyetem, és a börtönlátogatás. Ezt a két programot szeretném nektek bemutatni egy kicsit, hiszen lassan már a szabadegyetemre is megkezdődik a jelentkezés! Ezenkívül a FÉK alelnökeként azért felhívnám a figyelmeteket a tagsággal járó előnyökre is, és arra, hogy mégis miért érdemes részt vennetek az általunk szervezett programokon.

Aranyosgadányi szabadegyetem

A FÉK tavaszi féléves programköre a már jól ismert szabadegyetemmel fog kezdődni, – amit az előző félévhez hasonlóan, – az Aranyosgadányi Kulturális Központban lesz megtartva március 29-én. A szokásos módon, a jelentkezőknek két busz is rendelkezésükre fog állni, amivel kivisszük őket Aranyosgadányban, az egyik 16:30-kor, a másik pedig 17:30-kor fog indulni, és ugyanígy a hazaútról is gondoskodunk, 22:15-kor és 23:00-kor. A program körülbelül este 6-kor kezdődik, és az előadás végeztével pedig jöhet is a FÉK hagyományos paprikás krumplija, emellett az eseményen korlátlan a borfogyasztás! A szuper hangulatot pedig egy régebbi szabadegyetemes hagyomány felélesztésével fejelnénk meg, mégpedig azzal, hogy ismételten rendezünk fröccspong bajnokságot, amire majd a részvételi díj befizetésekor lesz lehetőségetek jelentkezni. 

klub

A részvételi díj 2500 Ft, míg tagjainknak kedvezményt biztosítunk az árakból, így nekik 1900 Ft a részvételi díj. Abban az esetben pedig, ha valaki autóval szeretne érkezni, neki a jegyár 1500 Ft, ha pedig tag, akkor 1000 Ft. Az árak természetesen tartalmazzák a korlátlan borfogyasztást, a paprikás krumplit, és a fröccspongon való részvétel lehetőségét is. A tagjaink előjelentkezési joggal rendelkeznek, így nekik valamivel korábban lesz lehetőségük jelentkezni az eseményre, viszont a helyeink korlátozottak, így érdemes minél hamarabb jelentkezni! Azt hadd emeljem ki, hogy a szabadegyetemre nem csupán ÁJK-sok jöhetnek, hanem bármely másik kar hallgatói is! A jelentkezésre és a FÉK-hez való csatlakozásra március 21-23-ig, és 28-án lesz lehetőségetek. Minden nap délelőtt 9 órától 14 óráig megtaláltok minket a HÖT Plusz előtt!

 

Börtönlátogatás

Az őszi féléves börtönlátogatás célpontja a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet volt, majd pedig egy kalocsai közös vacsora, élőzenével, és fantasztikus hangulattal. Azt hiszem az összes jelenlévő nevében kijelenthetem, hogy a félév legjobb programja volt, éppen ezért ebben a félévben is meg szeretnénk ismételni, erről pedig hamarosan többet is mesélek nektek, ugyanis ez majd csak áprilisban lesz esedékes. Bízunk benne, hogy a szabadegyetemre, és a börtönlátogatásra is ismét velünk tartotok!

 

Hogy miért érdemes a Fiatal Értelmiségi Klub által szervezett programokon részt venni?

Mert ezeken olyan élményekkel, és tapasztalatokkal lehet gazdagodni, amelyek az elkövetkező tanulmányaink során, vagy akár az életben is hasznosak lehetnek, emellett a szabadegyetemeken megvitatott aktuális, és fontos témák révén az általunk ismert világot más szemszögből is megvizsgálhatjuk, és formálhatjuk az arról alkotott képünket. Ezek mellett pedig muszáj megemlítenem azt is, hogy ezen események után, – legyen szó az Aranyosgadányi szabadegyetemről, vagy a börtönlátogatásról, – a családias légkör, a jókedv, és a szórakozás garantált, amely mellé általában közös paprikás krumpli és forralt bor készítés is szokott társulni.

 

A FÉK tagság előnyei

Alelnökként azért muszáj egy kicsit promóznom a FÉK-et, és elmondanom a tagsággal járó előnyöket, amik közül talán a legfontosabb, hogy minden egyes programunkra előjelentkezési jogotok van, vagyis jóval korábban jelentkezhettek az eseményeinkre, és így biztosan nem maradtok le egyik programról sem. Ez igazából azért lényeges, mivel a programjaink korlátozott férőhelyesek, főleg a börtönlátogatás, ahova előző félévben is körülbelül egy óra alatt beteltek a helyek, így ezért érdemes elgondolkodni a tagságon. Emellett pedig tagként minden rendezvényen kedvezményesen részt vehettek, és még az Erasmus-nál is plusz pontot jelent a FÉK tagság.

Bízunk benne, hogy ebben a félévben is minél többen részt vesztek majd a közelgő szabadegyetemünkön, és ha bármiféle kérdésetek lenne, megtaláltok minket Facebookon, Instagramon, emellett pedig a fentebb említett napokon a HÖT Plusz előtt!

 

Képek forrása: kiemelt kép, 1

EnglishGermanHungarian