[metaslider id="9331"]
media

Félévértékelő interjú Kondora Petrával, a Media Iuris főszerkesztőjével

Az előző félév a Media Iuris számára a rengeteg színes témában született cikkeknek köszönhetően sikereket, ugyanakkor változásokat is tartogatott. Interjúmban Kondora Petrát, a Media Iuris főszerkesztőjét többek között arról is megkérdeztem, hogy hogyan értékeli az elmúlt félévet, és kérdéseimre adott válaszaiból arra is fény derül, hogy mit vár a tavaszi szemesztertől.

Mint újdonsült főszerkesztő, hogyan tekintesz vissza az elmúlt szemeszterre, vannak olyan változtatások, újdonságok, amiket a jövőben szívesen bevezetnél?

mediaKondora Petra: Az elmúlt szemeszter számomra nagyon sűrűre sikerült. Sajnos a Media Iuris félévi csapatépítőjét nem tudtuk megtartani, ami már-már hagyománynak számít, azonban ami késik, az nem múlik. Az őszi félévben sok új taggal bővült a csapatunk, aminek nagyon örültem, hiszen minél többen vagyunk, annál színesebbé tehetjük a magazint, mert mindenkinek másmilyen érdeklődési köre van. A főszerkesztő-helyettessel, Berki Vivivel bevezettünk egy új szabályt, ami eddig jól működik, reméljük, hogy ezután is így fog! Egyelőre újdonság nincs a tarsolyunkban, viszont az elmaradt csapatépítőt mindenképpen szeretnénk bepótolni, hogy az újdonsült szerkesztőket jobban megismerjük és természetesen ők is minket!

Ahogyan te is említetted, az idei félévben több új taggal is bővült a Media Iuris csapata. Tagfelvétel során milyen szempontokat igyekszel figyelembe venni, mi alapján döntöd el, hogy ki kerülhessen a szerkesztők közé?

Kondora Petra: A „felvételi” 2 körből áll, először egy próbacikk írása, amit Vivivel mind a ketten véleményezünk, ezután pedig egy személyes interjúra kerül sor, hogy jobban megismerjük a jelentkezőt. Természetesen az egyik legfontosabb szempont a cikk minősége, itt gondolok a választott témára, a megfogalmazásra stb. Azonban meg kell jegyeznem, hogy a szóbeli elbeszélgetés is sokat segít a döntésben, hiszen így könnyebben beleláthatunk abba, hogy mennyire tud együttműködő lenni az adott személy, megtudhatjuk, hogy milyen témákban írna szívesen, ami a magazin sokszínűségéhez elengedhetetlen. 

Főszerkesztőként volt olyan az őszi szemeszter során, hogy nehézségekbe, akadályokba ütköztél?

Kondora Petra: Az őszi szemeszterben a legnehezebb számomra a megfelelő időbeosztás volt, kicsit túlvállaltam magam. Volt, amikor nagyszerűen tudtam kivitelezni azt, hogy minden kötelezettségemre jusson idő, viszont volt olyan is, amikor nem. Ilyen helyzetekben Vivi volt a mentőövem, akinek mindig elmondom, hogy a jobb és bal kezem is egyszerre, rengeteg segít nekem. 

A Media Iuris látogatói kedvük szerint bármilyen témában olvashatnak, olyan sokrétű a választék. Szerinted melyek a legkedveltebb témák az oldalon, és milyen témakörben születhetne több cikk?

Kondora Petra: Véleményem szerint mindegyik témakör kedvelt, hiszen mi emberek sem vagyunk egyformák, mindenki különböző ízléssel rendelkezik. A legtöbb cikk a Gondolat rovatban születik, ugyanis nagyon sok írást lehet ide besorolni. Szerencsére a szerkesztők sokrétű ötletekkel szoktak előállni, azonban a sport és a stílus topikot sorolnám abba a csoportba, ahol kevesebb cikk íródik, ám szerintem ezen témák kedvelői is találnak remek műveket a magazin oldalán!

Végezetül mit tanácsolsz azoknak, akik fontolgatják, hogy a jövőben a Media Iurishoz csatlakoznának és a csapatot erősítenék?

Kondora Petra: Mindenkit, akit érdekel a cikkírás világa, csak buzdítani tudok arra, hogy jelentkezzen a Media Iurisba! Egy nagyszerű csapatnak lehet része, új barátokat szerezhet és rendkívüli embereket ismerhet meg! Nekem az egyik legjobb döntésem volt, hogy lassan 3 évvel ezelőtt csatlakoztam a magazin szerkesztői közé: lehetőségem nyílt a fejlődésre és természetesen sok örömteli pillanatot okozott számomra az, hogy a Media Iuris tag lehetek!

Köszönöm szépen, hogy elvállaltad az interjút! Továbbiakban sok sikert kívánok!

Forrás: kiemelt kép

EnglishGermanHungarian