[metaslider id="9331"]

Ezt nézd a Disney+ -on

Június 14-től Magyarországon is elérhetővé vált a Disney+, amely a Netflix, illetve az HBO mellett szintén több ezer órányi sorozatot, filmet és saját gyártású műsort kínál a nézők számára. Ha a bőség zavara miatt esetleg nem tudnál választani a sok néznivaló közül, íme négy film/sorozat, ami talán elnyeri a tetszésed.

Gyilkos a házban

Az angolul Only murderers in the building névre hallgató sorozat második évada épp a napokban debütált, így az új részeket minden kedden tekinthetjük meg a Disney+ kínálatában. A történet szerint a pompás Arconiában, egy Upper West Side-i New York-i lakóépületben váratlanul egy gyilkosság történik, melyet azonban a rendőrség tévesen öngyilkosságnak titulál, így az ügyet lezárják. Az épület három lakója azonban magára vállalja, hogy megoldják a rejtélyes ügyet, nyomozásukról egy podcastot is indítanak a True Crime mintájára. A fekete komédia három főhősében a sorozat elején nincs sok közös, csupán annyi, hogy mindannyian ugyanabban az épületben élnek, illetve hogy mindnyájan rajonganak a bűnügyekért. A főszereplők Oliver Putman (Martin Short) a lecsúszott drámaíró, aki a megélhetéséért küzd, Charles-Haden Savage (Steve Martin) egy szorongó színész, aki próbál megküzdeni múltbeli sérelmeivel, illetve Mabel Mora (Selena Gomez) egy titokzatos 27 éves lány, aki úgyszintén a múltja árnyékában él. Érdekesség, hogy bár a sorozat a gyilkosság körül forog, legfőbb erénye mégis a három főhős jellemfejlődésében rejlik, az ő titkaik feltárása sokkal vonzóbb, mint a gyilkos kiléte.

disney

A legnagyobb showman

A legnagyobb showman (The Greatest Showman) című film egy 2017-es amerikai életrajzi dráma, musical. A film az 1800-as években játszódik, főszereplője P.T. Barnum, aki egy nagyon szegény házaspár gyermeke. Társadalmi rangja ellenére azonban Barnum pont egy tehetős háttérrel rendelkező lányba szeret bele, Charitybe. A két fiatal a szülői tiltás ellenére összeházasodik, Barnum pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy  felesége és két lánya semmiben se szenvedjen hiányt. Barnum álma, hogy szórakoztassa az embereket, így összeverbuvál néhány meghökkentő külsővel, vagy éppen valamilyen különleges tehetséggel rendelkező személyt, hogy velük valósítsa meg álmát, ami nem más, minthogy létrehozza a világ legelső cirkuszát. A film az emberi sokszínűség csodáját hirdeti. A mű erősségének leginkább a műben felcsendülő dalokat (Million dreams, Never enough stb.), illetve a szereplőgárdát (Hugh Jackman, Zac Efron, Zendaya stb.) mondanám. 

disney

Rémálmok sikátora

A Rémálmok sikátora egy amerikai misztikus thriller, filmdráma, amely 2021-ben jelent meg. Annak ellenére, hogy a film két és fél órás, megfontolt, lassú folyású mégis teljesen odaszögezi a nézőt a képernyőhöz. A mű a vurstlisok világát mutatja be a főhősön, Stantonon keresztül. Stantonról a film elején nem sokat tudunk meg, de sejthetjük, hogy múltja sötét, valami rosszban sántikál. A vurstlisoknál azonban egyáltalán nem számít honnan jött, mit tett korábban, ott teljesen új életet kezdhet. Stanton eltanulja  a mutatványosoktól a különböző trükköket, gondolatolvasónak áll. Stanton megélhetésre és szerelemre talál a vurstliban, azonban az emberi kapzsiság őt is magával ragadja, mindenkin átgázol saját jóléte, céljai érdekében. A mű második felében főhősünk találkozik egy pszichiáternővel, akivel közösen folytatják a kétségbeesett emberek manipulálását, azonban később kiderül, hogy a pszichiáternő talán még Stantonnál is veszedelmesebb, gátlástalanabb. Ez a film rendkívül jól mutatja be, hogy veszi el az ember eszét a pénz, a siker, a csillogás, hogyan válik az ember szörnyeteggé.

disney

Halál a Níluson

A krimi királynőjének, Agatha Christienek a könyvei a mai napig hatalmas sikernek örvendenek, így nem csoda, hogy időről-időre készül belőlük egy-egy filmes adaptáció. A Halál a Níluson című filmben újra a belga nyomozó, Hercule Poirot készül megoldani egy szövevényes ügyet. A történet szerint Poirot éppen szabadságát tölti, azonban meghívást kap egy friss szerelmespár esküvőjére, majd nászútjára. Az utazás azonban tragédiába torkollik, hiszen valakit meggyilkolnak a Níluson úszó hajón. A történetben jelen van a szenvedély, láthatjuk mire készteti az embert az őrült féltékenység, illetve azt is megtudhatjuk, hogy miért is született meg Poirot védjegye, a bajsza.

disney

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3,

EnglishGermanHungarian