Elkezdődött a pótfelvételi eljárás!

Ha az általános felsőoktatási felvételi eljárásban a 2020/2021-es tanévre nem sikerült felvételt nyerned egyik általad kiszemelt egyetem szakára sem, akkor sem kell csüggedned, hiszen a pótfelvételi eljárásban még sikerülhet bekerülnöd! A Pécsi Egyetemisták Magazinjának hasábjain pár héttel ezelőtt megjelent írásban részletesen foglalkoztunk már a pótfelvételivel.

Jelentkezni ezúttal is az E-felvételi rendszerén keresztül tudtok!

Fontos, hogy a pótfelvételi során csak azok jelentkezhetnek:

  • akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

 

IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG A PONTHATÁROKAT

A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2020. augusztus 9-én éjfélig van lehetőség.

A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben, azaz 2020. augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is kell! Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni, és tekintettel lenni arra, hogy a jelentkezési határidő munkaszüneti napra esik).

Figyelem! A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni 2020. augusztus 9-ig!

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-ig kihirdetik, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2020. szeptember első napjaiban.

A pótfelvételi eljárásának szabályait itt olvashatod:

2020P_kozlemeny_meghirdetesekhez

 

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian