[metaslider id="9331"]
szó

Egy jogi kar sem csak a tanulásról szól, avagy a hallgatói élet szórakoztató oldala

Mindenki epekedve várja az egyetemi éveit, hiszen bárki aki felsőoktatásba jár, vagy éppen járt, szeret az ott szerzett élményekről, az ott szervezett bulikról mesélni. Noha persze nem szabad elfelejteni, hogy az egyetemen tanulni is kell, valóban az egyik legjobb éveink ezek, hiszen számtalan barátra tehetünk szert és nagyon jó bulikban, illetve programokban lehet részünk. Ebben a cikkemben összegyűjtöttem néhány kedves emléket, amelyeket biztosan én is el fogok majd mesélni az „utókornak”.

Gólyatábor

Szerintem bátran kijelenthetem, hogy az egyik legmeghatározóbb élmény egy egyetemista életében az nem más, mint a gólyatábor. Sajnos az én évfolyamom esetében, erre a jeles rendezvényre csak az első év utáni nyáron kerülhetett sor, hiszen amikor kezdtük az egyetemet javában tombolt a Covid. Mindezek ellenére a PTE ÁJK HÖT csapata nem hagyta, hogy kimaradjon az életünkből a gólyatábor élménye, így a részünkre is szerveztek egyet. Az egyszer biztos, hogy nagyon jól éreztem magam, megismerkedtem felsőbb évesekkel, akik nagyon kedvesen és közvetlenül álltak hozzánk „öreg gólyákhoz” és ez persze nem csak magára a tábor idejére korlátozódik le. Emellett megismertem még jobban több szaktársamat, akikkel pedig addig is jó viszonyt ápoltam még közelebb kerültünk egymáshoz. A programok nagyon jól szervezettek voltak, arról gondoskodott a szervezői gárda, hogy unatkozni egy percig se unatkozzunk. Volt minden, amit csak el lehet képzelni: főzőverseny, beer pong, csapatzászló készítés, meglepetés programok. 

Lehet olykor közhelynek hangzik és sokan úgy érzik túl van értékelve az egészre fektetett hangsúly, de minden vetítés nélkül kijelenthetem, hogy életem végéig bántam volna, ha kihagyok egy ehhez hasonló egyetemi szervezésű programot.

szó

Egy örök klasszikus: a kocsmázás

Én személy szerint ahogyan „idősödöm”, úgy válnak a szememben egyre nagyobb szórakozási lehetőségekké a kocsmák. Egy nehéz egyetemi nap után nagyon jó érzés kiereszteni a gőzt a kedvenc helyeteken a barátokkal, csak úgy lenni, inni, beszélgetni, és persze játszani: beer pongot, csocsót, dartsot. Természetesen az egyetem ebben is a hallgatók mellett áll, hiszen a HÖT csapata számunkra is szervezett kocsmatúrákat, ahol végig jártuk az egyetemisták körében legpopulárisabb helyeket. Mondanom sem kell, hogy nagy népszerűségnek örvendett ez a rendezvény is, szép számban jelentünk meg. Számomra ebben is az tetszett a legjobban, hogy mindenki közvetlen volt és mindenki „vegyült” mindenkivel, így remek lehetőség adódott ismét arra, hogy több mindenkit megismerjek és több mindenkivel alakítsak ki egy jó, baráti viszonyt.

szó

Kari szervek általi programok

A kari szervezetek nagyon jók abban (is), hogy összekapcsolják a kellemeset a hasznossal. Az általuk szervezett színvonalas és változatos programok között mindig lehet olyat találni, ami számunkra nem csak szórakozást, hanem valamiféle tanulást, ismertet is adnak. Nekem személy szerint az egyik ilyen kedvencem a Fiatal Értelmiségi Klub (FÉK) szervezésében létrejövő börtönlátogatások voltak. Szerintem mindenki nagyon kíváncsi lelke mélyén arra, hogy milyen belülről egy igazi büntetés-végrehajtási intézet. A FÉK által már kétszer is lehetőségem nyílt, Kiskunhalason, illetőleg Kalocsán arra, hogy jobban megismerjem a börtönöket, megtudjam milyen rendszer, milyen élet működik odabent. Megtekinthettük a cellákat és a minket körbevezető őrök nagyon sok érdekességgel tudtak szolgálni. A tudásunk bővítése után pedig egy nagyon jó vendéglátásban is részünk volt mindkét alkalommal Kalocsán, ahol a szervezők gondoskodtak arról, hogy ne legyünk éhesek, ne legyünk szomjasak, illetőleg a hangulat is szuper legyen, hiszen élő zenével szórakoztattak minket, hallgatókat.

A másik személyesen kedvenc programom, amit a HÖT szervezett számunkra, a Tanszékek Éjszakája. A neve is árulkodó lehet, hiszen az egész program este 8 óra körül kezdődött, ami már egy jó kis hangulatot adott az egésznek. A rendezvény alatt csoportokba szerveződtünk és így jártunk tanszékről, tanszékre, ahol az oktatók érdekes játékokkal készültek nekünk, illetőleg a vendéglátás sem maradt el. Nagyon jó volt, hogy más aspektusból is megismerhettük tanárainkat és nem úgy beszélgettünk velük, mint ahogyan legtöbbször szoktunk: idegesen, vizsgán ülve. Mindenki közvetlen volt és jó fej, nagyon jó hangulatban telt el az egész este, szerintem bátran kijelenthetem, hogy minden résztvevő jól érezte magát.

szó

Még említést szeretnék tenni egy, szintén az egyetemen megvalósuló programról, a Kvíz Estről. Ennek az egésznek a lényege, hogy csapatokat alkotunk, bemegyünk az egyetemre és a HÖT lebonyolításában versengünk egymással, minden fajta témában feltett kérdések megválaszolásával. Persze félreértés ne essék a versengést nem vérre menően kell elképzelni, itt inkább a nevetésé, a hangoskodásé a főszerep. Ez az esemény is mindig nagy népszerűségnek örvend, mondanom sem kell, hogy minden alkalommal megtelt a Molnár Kálmán előadóterem. 

Próbáltam összegyűjteni azokat az élményeimet, amelyeket ez idáig szereztem az egyetemi éveim alatt, de persze ezeken kívül sokkal több mindent adott nekem. Noha nem csak arany oldala van az egésznek, minden keserű percet megszínesítenek ezek a programok, emlékek, amelyek tényleg olyanok, mint amilyennek mondják őket: életre szólóak!

 

Képek forrása: 1

EnglishGermanHungarian