[metaslider id="9331"]
tabor

Csak a PTE ÁJK szervezett pótgólyatábort- interjú Vörös Viviennel

2021 augusztus 10-én kezdetét vette egy kaland, amire oly régóta vágyott az évfolyamunk. Legmélyebb álmainkban sem gondoltuk, hogy lehetőségünk lesz bepótolni a vírus miatt elmaradt gólyatáborunkat, de a rengeteg munka, szervezés, ötlet és energia meghozta gyümölcsét és eljöhetett a mi időnk, hála a szervezőknek, a senioroknak és az oktatóknak. A tábor egy új, görög stílust kapott. Véleményem szerint mindenki rengeteg barátot, ismerőst és tapasztalatot szerzett. Még szebb és jobb érzés lesz szeptemberben belépni az egyetem ajtaján úgy, hogy már nem fogad annyi ismeretlen arc. Az újdonsült gólyáknak ugyanilyen csodás időtöltést kívánunk! Fogadjátok szeretettel Vörös Vivi élményeit és beszámolóját ezekről a szuper együtt töltött napokról!

tabprMi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy csak a PTE ÁJK szervez pótgólyatábort a másodéveseknek?

Vörös Vivien: Azt gondoltam, hogy mindenképpen ott kell lenni. Elsőévesként az egyik, ha nem a legnagyobb esemény a gólyatábor, hiszen ez egyetemi éveink kezdete, az első lépés, amivel igazi egyetemistákká válhatunk. Nem meglepő, hogy tavaly ilyenkor mennyire sajnáltunk, hogy mi ebből a vírushelyzet miatt pont kimaradtunk. Amikor megtudtuk, hogy idén megszervezik a másodéveseknek is a gólyatábort és ezáltal mi is átélhetjük azt, amire tavaly nem volt lehetőségünk, mondanom sem kell mennyire örültünk és mennyire izgatottan vártuk. Rendkívül szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nem minden tavalyi gólyának adatott meg ez a lehetőség, amiért mi másodévesek a PTE ÁJK-nak nagyon hálásak lehetünk. 

A táborban csapatok álltak össze. Elmesélnéd ennek a menetét és hogy szerinted miért pozitív ez a felosztás a táboron belül?

Vörös Vivien: A táborban négy csoportra voltunk osztva; bétára, gammára, deltára, valamint thétára. Azt, hogy ki melyik csapatba került, kik a csapattársaink és a seniorjaink/alphaink, csak a táborba érkezésünkkor tudtuk meg és számunkra teljesen meglepetés volt. Másodévesként már volt lehetőségünk jó pár évfolyamtársunkkal megismerkedni, barátságok és társaságok is alakultak, így a csapatok szerinti felosztás szerintem a mi esetünkben kifejezetten pozitívnak minősült, hiszen ez által olyan emberekkel is megismerkedhettünk közelebbről, akikkel eddig nem volt szerencsénk és a gólyatábor nélkül talán nem is lett volna lehetőségünk. Továbbá a gólyatábor egyben a csapatok versenye is, három napon keresztül mindegyik csapat egy emberként küzdött a saját csapatáért és a megszerezhető pontokért, ami igazán összekovácsolt minket. 

taborMelyik nap tetszett a legjobban? Kifejtenéd, hogy aznap mivel foglalkoztatok, milyen programok voltak?

Vörös Vivien: A kedvenc napom talán a harmadik, az utolsó nap volt. Addigra már mindegyik csapat a lehető legjobban összeszokott, és ehhez a végső hajrá a győzelemért csak még inkább hozzátett. A reggelt egy utolsó csapat beszélgetéssel kezdtük, majd indultunk a szekszárdi strandra, ahol egy rövid fürdés után kezdődtek is a versenyek. A körolimpián a különböző kari szervek állomásainál kellett feladatokat megoldanunk, majd a „nagyolimpián” a szervező alfák vezetésével utoljára küzdtünk a pontokért. A napot a szakesttel zártuk, amit gyakorlatilag az egész tábor megkoronázásának is lehet tekinteni. Mindenki várta, mindenki izgatott volt és persze mindenki egy picit félt is tőle, de szerintem minden társam nevében elmondhatom, hogy életünk egyik legjobb élménye volt, amit utána egy közös záróbulival is megünnepeltünk.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat számodra?

Vörös Vivien: Nagyon nehéz egy pillanatot kiemelni ebből a pár napból, hiszen rengeteg nagyszerű és felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak, de ha választanom kell, akkor a legemlékezetesebb nekem mindenképpen az eredményhirdetés volt. Nagy szerencsém volt a győztes gamma csapat tagjának lenni és valószínűleg soha nem fogom elfelejteni, amikor meghallottuk csapatunk nevét és egymás nyakába borulva együtt örültünk. Végül pedig hatalmas köszönettel tartozunk mindegyik seniornak, szervezőnek és segítőnek, akik három napon keresztül mindenben mellettünk voltak és segítettek igazán feledhetetlen élménnyé tenni a gólyatáborunkat.

A Media Iuris nevében köszönöm az interjút!

1 thought on “Csak a PTE ÁJK szervezett pótgólyatábort- interjú Vörös Viviennel

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian