[metaslider id="9331"]
speed

Az IShowSpeed-jelenség

Minden kétséget kizáróan a 2022-es év egyik, ha nem legmeghatározóbb internetes személyisége – sokak szerint a Tate-fivérekkel vetekedve – az IShowSpeed (továbbiakban csak Speed) művésznévre hallgató Darren Watkins Jr. A korát illetően még jómagam, aki régebb óta követi munkásságát is meglepődtem, mikor megtudtam, hogy világhírűvé válásakor még csak nagykorú sem volt, idén januárban ünnepelte 18. születésnapját. A mára már legendának számító Speed Ohio-ban született, mely az „only in Ohio” mém következtében még viccesebbé teszi őt az emberek szemében.

Hogyan vált ismertté?

Speed már több mint 5 éve gyárt tartalmat a Youtube-ra, azonban hosszú éveken keresztül megrekedt egy pár ezres követői táboron, amikor is körülbelül egy évvel ezelőtt rámosolygott a szerencse. Éppen egyik előszeretett játékával, a Fortnite-tal játszott élő adásban, amikor egy Bradley nevű felhasználó megszánta egy kis apróval, amihez hozzátett egy kérdést is, mely így szólt: „melyik a kedvenc focicsapatod?”. Erre Speed habozás nélkül vágta rá elhíresült mondatát: „Cristo’ Ronaldo, SEWY. Ennyire egyszerű, tesó”. Ez a pár másodperc meg is hozta a világhírt számára. Hónapokkal később sort kerítettek a Bradley-vel való érzelemdús találkozásra is, akinek – ha nem is közvetlenül, de közvetetten mindenféleképp – világhírűvé válását köszönheti.

speed

„The greatest showman”

Zseniális színész, mindig tudja, hogyan szórakoztassa a népet és látszólag sosem fogy ki az ötletekből. Emellett óriási troll is, a szó modern értelmében. Véleményem szerint az értelmező szótárban a ’troll’ kifejezés mellett az ő képe kéne, hogy díszelegjen. Most pedig felsorolásszerűen lássunk párat leghíresebb pillanataiból: I. Erzsébet angol királynő halálakor elment őfelségét meglátogatni, természetesen tudván arról, hogy már nincs életben. Majd a Buckingham-palota előtt összegyűlt gyászoló tömegtől kérdezgette, merre találja a királynőt, mert váltana vele egy-két szót. Ez a húzása többeknél kiverte a biztosítékot, azonban mivel többen is „viccet csináltak” e halálesetből, nem keltett olyan nagy felháborodást. Ha valami nem tetszik neki, akár csak a monitor előtt, akár élőben, kutyákat megszégyenítő módon ugatásba kezd. Történt, hogy „véletlenül” bezárta magát kutyája ketrecébe, majd segítségért kiáltott, na és persze az ugatás sem maradhatott el. Húga sietett a segítségére, aki először vonakodott őt kiengedni, majd miután megtette, hálából húgát kívánta a ketrecben látni – több-kevesebb sikerrel. A megtekintések és donációk révén csurran-cseppen egy kis apró a kincstárába. Így megtehette azt is, hogy lefizeti a rendőröket, hogy élő adásban tartóztassák le őt. Természetesen semmiféle bűnt nem követett el, ez is csak a szórakoztatás számlájára volt írható.

…és ez csak egy pár példa, ha felsorolnám az összes őrültségét, alsó hangon 3 cikket kitenne a terjedelme.

Az ő bálványa

Speed – amint elhíresült mondatából sejthető – óriási Cristiano Ronaldo fan, és ezt igyekszik minél nyomatékosabban a világ tudtára adni, illetve arra ösztönözni az embereket, legyenek ők is Ronaldo fanok. Ellátogatott a tavaly télen megrendezésre került katari vb-re is, hogy kedvenc focistájának szurkoljon. Amikor Portugália kiesett, eltört nála a mécses. Azonban nem utazott haza, Katarban maradt, hogy Messi ellen szurkoljon – nem túl sok sikerrel. A világbajnoki döntőben például a francia mez alá felvett egy argentin mezt is, a biztonság kedvéért. 18. születésnapjára ember méretű szalmazsák helyett ember méretű Ronaldo-szobrot kapott, melyet meglátván előtörtek belőle a portugál klasszis felé irányuló szexuális vágyai. Emellett magára tetováltatta bálványa arcképét is. Nézőként természetesen részt vett a pár hete rendezett Ronaldo-Messi barátságos mérkőzésen, ahol megígérte, amelyikük csapata nyer, az az igazi GoAT (Greatest of All Time). Messi csapata diadalmaskodott, de mily meglepő, végső győztesként a portugál lett kihozva, mondván az adott meccsen több gólt lőtt, mint argentin ellenlábasa.

speed

Könnyűzenei ténykedése

Darren a zeneiparban is bontogatja szárnyait, rap műfajban tevékenykedik. Jelenleg mindössze három száma van, melyekből kettőt szintén a Ronaldóhoz fűződő imádata vezérelt. Első művében, melynek a ’SEWY’ címet adta, a két futball-legendát, Messit és Ronaldót méri össze, értelemszerűen utóbbi felülkerekedésével. Nem elég, hogy a portugált isteníti, az argentint – természetesen indokolatlanul – szidja és bírálja, a hangsúlyt többek között kettejük magasságbeli különbségére helyezve. Másik alkotása, a „World Cup” nevéből adódóan a katari vb-re íródott, melyben előre levetíti a világbajnokság kimenetelét, győztesként Portugáliát tippelve. Azonban mint tudjuk, ez közel sem így történt. A babonások szerint Speed rajongása igen kontraproduktív és akaratlanul „döntötte el” a két világklasszis közti vitát, olyasféle átkot téve és balszerencsét hozva Cristiano Ronaldóra és annak karrierjére.

 

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrása: kiemelt, 1, 2

EnglishGermanHungarian