[metaslider id="9331"]

Aldi, a mém király

Egy érdekes brit jogvita vette kezdetét, amikor is a Marks & Spencer beperelte az Aldi üzletláncot egy torta védjegyének megsértése miatt. Az Aldi közösségi média oldalai viszont humorosan közelítették meg a problémát.

Az Aldit nem kell bemutatni senkinek sem, a német székhelyű családi vállalkozásból indult üzletlánc multi céggé nőtte ki magát az évek alatt, így hazánkban is gyakori bevásárlóközpont. Viszont a Marks & Spencer ismeretlen lehet számunkra: egy brit multinacionális cég, amely élelmiszer kereskedelemmel is foglalkozik. A szóban forgó per tárgya egy hernyót ábrázoló piskóta-csokoládétorta, amely Colin, a hernyó nevet viseli. Az Aldi által forgalmazott verzió Cuthbert, a hernyó névvel jelent meg a piacon.

Ezek után a másik féltől hallgatást, védekezést várnánk, viszont az Aldi a lehető legmulatságosabban kezeli a helyzetet. A Twitter oldalukon megjelent posztjaik közül a legjobbak:

,,Élőben a bírósági tárgyalóteremből:”

 

,,Bíró: Mutassa be kérem a bizonyítékot! Mi: Milyen bizonyítékot?”

 

,,Csomagolás frissítve”

Egyéb szóviccekkel is jelentkeztek, mint a ,,Just Colin our lawyers” vagy ,,Marks & Snitches” amely magyar fordításban már elveszti lényegét, szóviccet pedig ugye nem magyarázunk, ezért az olvasókra hagyom ezt a feladatot. A #FreeCuthbert hashtaggel még tetőzni tudták az ügy komolytalanságát. Egyébként a M&S legnagyobb problémája abban rejlik, hogy a torta jótékony célokat is szolgál, hiszen rák ellen küzdő alapítványokat támogatnak a befolyt összegekből, ezért céljuk, hogy a másik üzlet levegye polcairól a kis hernyót. Az Aldi azóta jelezte, hogy szeretnék ha Colin és Cuthbert legjobb barátok lennének, ezért egy limitált kollekció erejére, ők is jótékonykodni fognak az eladott torták összegéből, támogatva a daganatos betegek felépülését.

EnglishGermanHungarian