[metaslider id="9331"]

A tett: sorozatajánló

Ha izgalmas és érdekes bűnügyi drámára vágysz, akkor ez a valós események alapján készült sorozat elnyerheti a tetszésedet. 

A 2019-ben debütáló 8 részből álló sorozat Gypsy Rose Blanchard életét és történetét dolgozza fel. Édesanyja, Claudine Blanchard, becenevén Dee Dee, Münchausen-szindrómában szenvedett, amelynek lényege, hogy a betegek kitalálnak maguknak valamilyen betegséget vagy tünetcsoportot, majd azt az egészségügynek megpróbálják „eladni” annak érdekében, hogy foglalkozzanak velük, vizsgálatokat végezzenek rajtuk, kórházba kerülhessenek. Történeteiket a családnak és a hozzátartozóknak is előadják annak érdekében, hogy így magukra irányíthassák a figyelmet. Gyerekkorától kezdve elhitette lányával, hogy számos komoly betegségben szenved, úgy mint leukémia, izomsorvadás, epilepszia, asztma. Állandóan gyógyszerekkel tömte a gyermeket, aki emiatt szinte mindig kába volt, elvesztette a fogait, és visszamaradt a fejlődésben. Édesanyja szerint tizenévesen egy hétéves gyerek szintjén állt.

Emellett tolószékbe kényszerítette, eltávolíttatta a nyálmirigyét mondván, folyamatosan nyáladzik és még számos fölösleges, de főleg fájdalmas műtétre, vizsgálatra, mintavételre vitte. Gypsy Rose 23 éves korában tudta meg, hogy valójában kutya baja. Sokkolta a felismerés, bár, már előtte is sejtette, hogy valami nem stimmel vele, hiszen az interneten titokban ismerkedett meg egy fiúval, akit aztán egy év levelezés után felbiztatott, hogy végezzen az édesanyjával. Nick Godejohn végül 17 késszúrással ölte meg Dee Dee-t. Gyilkosságra való felbújtásért, vádalkuval tíz évet kapott Gypsy Rose, aki utólag megbánta, hogy megölette anyját; szerinte neki is börtönben kellett volna bűnhődnie, amiért pokollá tette a gyermekkorát. A szomszédok, a barátok, nehezen hitték el, hogy Dee Dee milyen kegyetlenül bánt a lányával, hiszen mindenki csupa szív, szeretnivaló, gondoskodó nőnek tartotta. Nehéz sorsuk miatt sokat szerepelt a tévében, újságokban, civil szervezetek segítették őket, házat és kocsit is kapott ingyen, és mindenkit meghatott anyai önfeláldozása, közben pedig kihasználta az emberek jószívűségét.

EnglishGermanHungarian