[metaslider id="9331"]

A Chelsea nyerte a Bajnokok Ligája döntőt

Isztambul a vírusra való tekintettel nem rendezhette meg az idei Bajnokok Ligája döntőt, ezért 2021-ben Portoban, Portugáliában került sor a mérkőzésre. A nyitó ceremónián olyan sztárok léptek fel, mint Marshmello, Khalid, valamint Selena Gomez.

Jól ismeri már egymást a két angol csapat, ugyanis az idényben négyszer csaptak össze, melyből háromszor a Chelsea került ki győztesen. 

A kezdősíp után a Manchester City uralta a játékot, de ez gyorsan megváltozott a Chelsea taktikus játéka miatt, a védekezésre helyezték a hangsúlyt, amiből gyors ellentámadásokat és ezzel helyzeteket teremthettek. A Manchesteri kékek egy eddig nem látott kezdőcsapatot küldtek a pályára, ami leginkább a támadó focira épített.

Voltak kisebb-nagyobb próbálkozások mind a két térfélen, melyből a 42. percben született meg a meccs egyetlen gólja. A Chelsea 21 éves játékosát, Kai Havertzet Mason Mount ugratta ki, aki Ederson mellett könnyűszerrel a bal alsó sarokba passzolta a labdát.


A meccsen több gól nem született, ellenben mindkét csapatban lesérültek kulcsfontosságú játékosok; a 39. percben a londoni csapatkapitány, Thiago Silva is, akit Tuchelnek Christensenre kellett cserélnie. A másik oldalról az 57. percben Kevin De Bruynét kellett lehozni a pályáról, aki Rüdigerrel ütközött. A belga játékos nem tudta tovább folytatni a mérkőzést, helyére Gabriel Jesust küldte a pályára Pep Guardiola.

A Citynek megvolt az esélye a gólszerzésre, a rendes játékidőn felül 7 perces hosszabbítást kaptak. A 97. percben nagyon közel álltak az egyenlítéshez, amikor is Rijad Mahrez kapura lőtt, de a labda pár centivel a kapu felett suhant el.

2012-es Bajnokok Ligája győzelem után a Chelsea, aki akkor a Bayern Münchent győzte le, idén a Manchester City felett győzedelmeskedett.

Az UEFA döntése szerint a következő szezontól kezdődően eltörlik az idegenben szerzett gólok szabályát, amennyiben ezt a végrehajtó testület is megszavazza. A 2021-es szezonban a Juventus és a Bayern München is az idegenben lőtt gólok miatt esett ki a Bajnokok Ligájából.

 

Források: 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian