[metaslider id="9331"]
5 társasjáték, ahol próbára teheted a logikádat és a szórakozás is garantált

5 társasjáték, ahol próbára teheted a logikádat és a szórakozás is garantált

2023-ban a fiatalok és a felnőttek körében is egyre népszerűbbé váltak a társasjátékok. A különféle social media platformokon is elterjedtek a rövid videókban történő társasjátékok bemutatása. Úgy gondolom, hogy a társasjátékok nagyszerű kikapcsolódást biztosítanak minden korosztály számára. Legújabb cikkemben hoztam nektek pár játékot, amit szerintem egy társasági eseményen érdemes lehet elővenni, mert biztos, hogy mindenki jól fogja érezni magát és az izgalom is garantált.

Hullámhossz

A hullámhossz egy nagyon könnyen tanulható asszociációs társasjáték, melyet egyszerre 2-12 játékos játszhat, az átlagos játékidő egészen rövid, csupán 30-45 perc, azonban a könnyen tanulhatóság ellenére a játék csak 14 éves kortól ajánlott.

Hullámhossz társasjáték

A társasjáték lényege, hogy a csapatok felváltva a tárcsát forgatva próbálják kitalálni, hogy a spektrumon hol helyezkedik el a képzeletbeli célközép. Csak egy játékos – a médium –  tudja mindig, hogy hol helyezkedik el a célközép, majd ezt követően húz egy kártyát, amelyen ellentétpárok találhatók.

Például: alulértékelt és túlértékelt vagy veszélyes és biztonságos.

Ezután a médium szituációkat vagy szavakat fog megadni, melyek segítenek abban, hogy a játékosnak a spektrumon merre kell keresgélnie, majd odafordítania a tárcsát. Minél közelebb van a csapat a megoldáshoz, annál több pontot kapnak.

UNO Show’em No Mercy

Biztosan mindenki ismeri az UNO kártyajátékot és sokak kedvenc kártyái közé tartoznak a +2 és a +4 akciókártyalapok. 

Ha magadra ismertél, akkor biztosan tetszeni fog az új UNO Show’em No Mercy brutális és könyörtelen játéka. A szokásos akciókártyákon kívül Wild Draw 6, Wild Draw 10 és kimarad mindenki, az összes lap elvetése és az új Wild Color Roulette-t akciókártyát is tartalmazza. Ebben a játékban tilos a szín vagy szám szerinti halmozás. Ha nem tudsz egy kártyát sem kijátszani, akkor addig kell húznod, amíg ki nem tudsz játszani egy kártyalapot. De talán a legrosszabb szabály a játékban, hogy ha 25 vagy több kártyalap van nálad, automatikusan kiesel a játékból.

Hues and Cues Társasjáték

A következő játék, amit ajánlani szeretnék, az egyelőre csak angol nyelven elérhető, de a remek szórakozás és az esetleges új angol szavak tanulása garantált.

Milyen árnyalatra gondolsz, ha mondjuk azt hallod, hogy „barack”? A Hues and Cues egy élénk, kommunikáción alapuló játék, melyben a játékosok arra kényszerülnek, hogy szavakat kapcsoljanak színekhez. Mindenki csak egy vagy két szó segítségével próbálja meg rávenni a többieket arra, hogy kitaláljanak egy adott árnyalatot a játéktábla 480 színéből.

Hues and Cues társasjáték

Kluster

A Kluster mágneses játékkal feledhetetlen mókával néztek szembe. A játékosok célja, hogy megszabaduljanak a mágnesektől. Könnyűnek hangzik igaz? 

Először osszátok el a mágneseket egyenlően a játékosok között és kezdjétek el lehelyezni őket egymástól a madzagon belül olyan távolságba, hogy a mágnesesség még ne lépjen fel. Ha elakadnál és nem látsz biztonságos pontot, ahova lerakhatod, akkor a madzagot óvatosan megmozdíthatod de átgondoltan cselekedj, ugyanis ezzel akár láncreakciót is indíthatsz be!

A játék célja, hogy minél gyorsabban szabadulj meg a mágneseidtől, de ha összetapadnak, akkor bizony fel kell venned őket és annyival többtől kell megszabadulnod.

Friends Jóbarátok Irány a Central Perk kávézó! 

A következő játék az egyik személyes kedvencem és ha te is szereted a Jóbarátok című sorozat akkor mindenképpen próbáld ki a barátaiddal a következő társasjátékot.

Jóbarátok társasjáték

Már magyar nyelven is megjelent a minden idők legnagyobb Jóbarátok kvíztársasjátéka, mellyel próbára teheted a Jóbarátok című sorozattal kapcsolatos tudásod.  Játssz a hat főszereplő egyikeként, és foglald el elsőként a helyed a Central Perk kávézó kanapéján! Ne hagyd, hogy egy rafinált kvízkérdések kifogjanak rajtad!

Néhány kedvcsináló kérdés:

Mekkora RAM van Chandler új gépében?

A) 125MB
B) 12MB

Miért megy esti iskolába Rachel?

A) mert nem fejezte be a gimit
B) mert támogatni akarja Phoebe-t

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

EnglishGermanHungarian