[metaslider id="9331"]
boldogszulinapot_media_iuris-1024x576

1 éves lett a Media Iuris!

Ha megkérdezném hallgatótársaimat, hogy mi jut eszükbe 2020. február 5-éről, mindenki egyből a Nyílt Napot említené. Ez természetesen igaz, azonban emellett nem szabad elfelejteni egy másik nagyon fontos eseményt. Karunk hivatalos médiacsoportja, a Media Iuris szerdán ünnepelte első születésnapját, ugyanis a tavalyi nyílt napon mutatkozott be a nyilvánosságnak.

Az évforduló alkalmából a Media Iuris csapata egy kis rendezvénnyel kedveskedett karunk hallgatói, oktatói, valamint a Nyílt Napra érkező középiskolások számára. Az előadást a Media Iuris elnökségi tagja, Takács Andor nyitotta meg, aki bemutatta vendégeinket, majd ezután köszönetet mondott csapatunk eddigi munkájáért és az elért sikerekért. Elmondta, hogy családként tekint a Media Iurisra és a már jól ismert #ptecsalád szlogen példájára használta #mediaiuriscsalád kifejezést.

Andor beszéde:

A mai napra bátran állíthatjuk hogy nem csak a jogi karon de összegyetemi szinten is jelentős eredményeket ért el a médiacsapat. Cikkeinket és videóinkat már nem csak egyetemi, de regionális szinten is olvassák és nézik.

De hogy is jutottunk el idáig?

2018. végén egy maroknyi hallgatónak volt egy álma, egy álom amellyel szerettük volna bemutatni a jogi kart, és a hallgatói életet, az itt töltött mindennapokat, illetve a különböző rendezvényeket, programokat. Fogtuk a telefonjainkat, mint kamerát, illetve beszereztünk néhány segédeszközt és elkezdtük. Az első vélemények nagyon megosztóak voltak a munkánkról, kaptunk hideget, meleget, építő kritikát, dicsérő szavakat és természetesen szemrehányást is… De nem adtuk fel! Folytattuk amit kitűztünk célnak. Mentünk, tudósítottunk a különböző programokról, cikkeket írtunk az aktualitásokról a kritikákat és tanácsokat meghallgatva javítottuk és fejlesztettünk mindent, amit tudtunk. Egy idő után azt vettük észre, hogy egyre többen elkezdtek érdeklődni utánunk, mint oktatók, mint pedig hallgatók. Tagokkal bővültünk, akikkel együtt közösen, időt és  energiát nem kímélő alapos munka után egy év alatt eljutottunk egy olyan szintre, amelyre még csak nem is gondoltunk az induláskor. Működésünk kezdetén is törekedtünk arra, hogy amit csinálunk, azt minél magasabb minőségi szintre emeljük. Úgy gondolom hogy a MI sikere ebben a törekvésben áll és ez juttat minket egyre magasabbra.

Hogy ezt minek is köszönhetjük főként?

A közösségünknek. Hogy megtanultunk csapatként működni és dolgozni, kiismerni, segíteni és tanítani egymást azért, hogy KÖZÖSEN, a lehető legtöbbet tudjuk kihozni egy szép és virágzó MI-ért. Én a MI-ra nem csak egy szervezetként hanem egy családként tekintek (itt teljesen jól megállja a helyét a PTE család szlogen csak kicsit átalakítva MI családként.) A rengeteg sok program, amire MI egyik képviselőjeként eljuthattam, akár az Educatio Kiállítás akár a különböző kari rendezvények mind-mind mosolyt csalnak az arcomra mivel eszembe juttatják, hogy milyen nagyszerű közösségnek lehetek a tagja. És ez még csak az első… Az első születésnap!

Záró mondatomként csak annyit szeretnék mondani hogy remélem még nagyon sok ilyen születésnapot ünnepelhetünk együtt, illetve a fejlődésünk a jövőben még nagyobb csúcsokra tudja juttatni csapatunkat.

takács andor media iuris

Ezt követően Andor átadta a szót karunk dékánjának. Dr. Fábián Adrián dékán úr elmondta, hogy egy évvel ezelőtt bizakodóan fogadta a Media Iuris gondolatát és kíváncsi volt, hogy a médiacsoport milyen eredményeket fog elérni a jövőben. Egy év elteltével úgy látja, hogy van mit ünnepelnünk, hiszen rengeteg energiát belefektettünk a munkánkba, és videóink, bejegyzéseink miatt olyanok is megismerhették a pécsi jogi kart, akik korábban sosem hallottak róla. Emellett a dékán úr kiemelte, hogy egy egyetemi karon fontos, hogy legyenek hallgatói közösségek, amelyek egy közös cél megvalósítására törekednek és a Media Iuris egy nagyon jó példa erre.

Dr. Fábián Adrián media iuris

Ezek után Csapó László, a Jogklinika irodavezetője tartott előadást a személyiségi jogok interneten történő érvényesülése, illetve megsértése kérdésében. Előadásából megtudhattuk, hogy melyik az öt leghíresebb internetes weboldal, illetve közösségi oldal Magyarországon, illetve, hogy Youtube-on a legtöbb magyar a „filmek” címszóra keres rá és a 11. helyen Majka áll, aki az első zenei előadó a keresési listán. Emellett még szó esett arról is, hogy kit/kiket terhel a felelősség, ha egy bizonyos személy bejegyzése alá valaki harmadik személyt sértő hozzászólást ír.

A következő előadó sokak számára ismerős lehet. Nasz Dániel, híres youtuber mesélte el pályafutását, személyes tapasztalatait, valamint, hogy meg lehet-e élni Youtube videók készítéséből. Véleménye szerint az a legfontosabb, hogy merjünk nagyot álmodni, és attól, hogy céljaink elérhetetlennek tűnnek, ne féljünk megvalósítani azokat. Mindemellett  nagyon fontos az is, hogy legyünk hálásak azért, amink van. Ő minden nap leírja megvalósítandó céljait és hálát ad a meglévő körülményeiért. Hangsúlyozta, hogy ne azért kezdjünk el videókat készíteni, hogy meggazdagodjunk belőle, hanem mert szeretjük, amit csinálunk. Fontos az is, hogy ne mutassuk másnak magunkat. Mindezek mellett a kitartásra is szükség van, hiszen mindig vannak akadályok, amelyek nehezítik céljaink megvalósítását.

Nasz Dániel media iuris

Az eseményt Édelmann Szofi minikoncertje zárta, aki a Media Iuris születésnapja alkalmából a közönséggel elénekelte a „Boldog Szültetésnapot” című számot. Hallhattuk tőle Rita Ora: Let you love me,  Pink: Dear Mr. President, valamint saját, Lótusz című számát is.

A Media Iuris csapata közös pezsgőzéssel és Pallós Dorothy (Dorothy Torta) finom tortájával zárta születésnapját.

mediaiuris_szulinap

 

Én személy szerint nagyon hálás vagyok a csapatnak, hiszen lehetőségem nyílt egy új területen kipróbálni magamat, amely mára az életem részévé vált. Emellett egy fantasztikus közösségnek lehetek a tagja, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Szerintem rengeteget fejlődtünk az utóbbi egy év alatt és remélem, hogy ez még csak a kezdet. Kívánom, hogy az elkövetkezendő év is legalább olyan sikeres legyen, mint a mostani.

Nagyon boldog születésnapot, Media Iuris!

Előző bejegyzésünk: Budapest Noir a pécsi jogi karon!

EnglishGermanHungarian