[metaslider id="9331"]
Gólyatábor interjú kiemelt

„Ennél boldogabb és fesztelenebb közösségi programon még nem voltam” – Interjú Todor Viktóriával az idei gólyatáborról

Ha augusztus, akkor gólyatábor! Idén ismételten megrendezésre került augusztus 15-től 18-ig Pécsen a Szalay László kollégiumban a jogi kar gólyatábora, amely az előzőekhez hasonlóan tele volt izgalommal és nevetéssel. Ez az esemény minden gólya életében egy meghatározó élmény, hiszen itt találkoznak legelőször évfolyamtársaikkal, a felsőbb évesekkel és érezhetik, hogy milyen is a karon az összetartás. Ebből kifolyólag kértem fel Todor Viktóriát, hogy mesélje el, milyen volt a gólyatábor elsőévesként.

Köszönöm szépen, hogy elvállaltad az interjút! Milyen elképzelésekkel vágtál neki a tábornak? Voltak esetleg aggodalmaid, kétségeid? Ezeket mennyire sikerült levetkőzni a tábor ideje alatt?

Todor Viktória gólyatábor interjúTodor Viktória: Én köszönöm a felkérést! Személy szerint én rendkívül tartottam a tábortól. Féltem, hogy hasonló lesz, mint a középiskolai, hogy gyermeteg programok lesznek és holt idők, amikor senki sem tud majd mit kezdeni magával. Nehéz érzésekkel viszonyultam a többi gólyához is, szintúgy a rossz tapasztalatok miatt.

Ugyanakkor már abban a pillanatban minden a feje tetejére állt és rögvest átcsapott a pozitív oldalra, amikor az egyetem előtt összekapartak bennünket. Nagyon vidám fogadtatásban részesültünk azzal a pár emberrel, akikkel együtt mentem. Többükkel sikerült kapcsolatot teremtenem és fenntartanom a tábor ideje alatt, holott nem egy armadába kerültünk. A gátlások és az aggodalmaim pár másodperc alatt eltűntek, mintha nem is lettek volna. Mikor megérkeztünk, nem lehetett nem érezni azt az izgalmat és jó hangulatot, ami ott fogadott bennünket, a hab a tortán, hogy ez még fokozódott.

A tábornak az egyik fő célja, hogy az elsősök kicsit jobban összeszokjanak még tanévkezdés előtt. Mit gondolsz a csapatról? Mennyire sikerült összeszokni, összedolgozni a feladatok alatt?

Todor Viktória: A cél teljesült, rengeteg barátság vette kezdetét és köttetett meg mind csapaton belül és kívül. A csapatomnál, a 6-os armadánál jobbat nem is tudtak volna összerakni! Kissé megszeppenve álltunk egymáshoz az elején, senki sem tudta, mit kezdjen a másikkal, mennyire merjen már így a találkozó elején megnyílni. De ezen mind a seniorok, mind a feladatok nagyon hamar javítottak. Viszonylag könnyen egymásra hangolódtunk, a színes és kreatív feladatokat gördülékenyen vettük, felejthetetlen és vidám pillanatokat okoztunk egymásnak.

Gólyatábor feladat

Milyen élményekkel gazdagodtál a gólyatáborban? Mi volt az, amit a legmeghatározóbbnak tartasz a pár napból?

Todor Viktória: Ennél boldogabb és fesztelenebb közösségi programon még nem voltam, a legmeghatározóbb pillanataim közé tartozik az, ahogy egymást bíztattuk a feladatok alatt és ahogy örültünk a másiknak. Teli torokból üvölteni a mantrát és egy igazi, ténylegesen összetartó közösség részének érezni magam. Meg hát a közös ivászat és beszélgetés hajnalokig, 1-2 parketten töltött pillanattal megtűzdelve rengeteget dobott mindenkin.

Minden nap különböző programokat tartogatott magában. Melyik nap, illetve melyik feladat/program volt a kedvenced?

Todor Viktória: Annyira jól volt felépítve az egész tábor, mindegyik nap fergeteges volt és mindegyiknek megvolt a maga tetőpontja, ahol számomra kiteljesedett. Ami nekem rendkívül maradandó volt, azok a szerepjátékok voltak, a sörpong és a feszült végjátékok, az, amikor megkaptam a zászlót őrzésre. Valamint több kisebb boldogság blokk tarkította a napokat.

A tábor ideje alatt egyfajta verseny is folyik a csapatok között, hogy kiderüljön, ki volt a legügyesebb a 3 nap alatt. Mennyire voltatok motiváltak, hogy megnyerjétek, illetve mennyire sikerült a senioroknak buzdítani titeket a feladatok során, hogy mindent beleadjatok?

Todor Viktória: Hatalmas hadakozások mentek, mindenki szívén viselte a csapat sorsát, többek között szerintem szerettünk volna mind egy hatalmas élményt okozni és bizonyítani nem csak magunknak, hanem a senioroknak is, hogy győzelmet arassunk. Nagyon sokat nyomott a latba, hogy foglalkoztak velünk és buzdítottak bennünket, pedig voltak állapotok. De mindenkit vitt az ár és a feladatok is húztak bennünket.

Gólyatábor biztatás

Nem titok, hogy a gólyatáborokban azért az ivásnak is helye van. Mennyire tartottál a feladatoktól? Szerinted mennyire sikerült egyensúlyt tartani az ivós és nem ivós feladatok között?

Todor Viktória: Jómagam nem vagyok egy nagy ivó, kicsit féltem is, hogy mi lesz vagy hogy hogy fogjuk bírni, de teljesen kiegyensúlyozott volt minden és mindenki figyelt mindenkire, hogy ne vigyen senki semmit túlzásba. Szerintem a “nem ivós” játékok sikerültek a legjobban, mindegyik magáért beszélt, felettébb vicces szituációk születtek.

Milyen gondolatok, érzések kavarogtak benned, amikor eljött az eredményhirdetés pillanata? Milyen érzés volt megélni, hogy a te csapatod nevét mondják ki győztesként?

Todor Viktória: Én nagyon nagyon izgultam, tudtam, hogy a csapat mindent beleadott mindig. Közben féltem is, mert például történtek kisebb incidensek, mondjuk egy zászló lopás. Mikor kimondták a nevünket…. az az érzés semmihez sem lesz fogható! Katartikus élmény volt, összeborultunk, együtt kántáltuk az indulót, pattogtunk egy sort, majd mindenki meghúzta a nyereményt.

Gólyatábor győztes csapat

Milyen élményekkel hagytad el a tábort? Örültél, hogy részt vettél rajta vagy maradt benned hiányérzet?

Todor Viktória: Összességében pozitívan csalódtam, maradandó élmény lett, semmi pénzért nem csináltam volna másképp.

Milyen tanácsot adnál a későbbi évek gólyáinak?

Todor Viktória: Kedves leendő Gólyák! Ennél hatalmasabb élménnyel nem is tudnátok indítani életetek egy újabb szakaszát. Merjetek belevágni, ne féljetek ettől, vegyetek részt, ha nem is mindenben, akkor a legtöbb dologban, legyetek aktívak és engedjétek el magatokat, mert ez tényleg értünk, értetek van! PTE! CSALÁD!

Nagyon szépen köszönöm Torinak, hogy elvállalta az interjút!

Képek forrása: 1, Papp Máté, Weisz Annamária

EnglishGermanHungarian