[metaslider id="9331"]
nő

Három nő félelmetes eltűnése – a springfield hármak története

A világon nap, mint nap több eltűnési esetet jelentenek, amelyek egy része hamar megoldódik, de vannak olyan ügyek, amelyekre hónapok vagy évek múltán sem derül fény.  Az eltűnési esetek nemcsak kérdéseket vetnek fel az emberekben, de alapot is adnak a félelemre és rettegésre egyaránt. Következő cikkemben az elmúlt évtizedek egyik leghátborzongatóbb, legijesztőbb esetét mutatom be, melyben egyszerre három nő tűnt el rendkívül rejtélyes körülmények között, egy anya, a lánya és annak barátnője. 

A három nő az eltűnés előtt

nőAz egyik legrejtélyesebb eltűnés 1992 nyarán történt az észak-amerikai missouri államban található Springfieldben. Sherrill Levit a város 47 éves lakosa volt, kozmetikusnőként dolgozott és lányával, a 19 éves Suzie Streeterrel élt együtt, akit egyedül nevelt. Suzie éppen az eltűnésük előtt fejezte be az érettségi vizsgákat, és már régóta készült egy záró bulira, ugyanis az Egyesült Államokban a gimnázium befejezését hosszas ünneplés követi. A fiatal lány legjobb barátnőjével, Stacy McCallal úgy tervezte, hogy a buli után egy közös barátnőjüknél töltik az éjszakát, azonban a ház nagyon zsúfolt volt, emiatt úgy döntöttek, hogy inkább hazamennek Suziékhoz. Ekkor látták őket utoljára, amint hajnali kettő óra tájban elhajtottak az autóikkal.  

A buli másnapja

A lányok azt tervezték, hogy a bulit követő napon barátnőjükkel nyaralni indulnak, azonban Janelle hiába próbálta, nem tudta elérni őket telefonon. Emiatt úgy döntött, hogy barátjával elmegy Suziék házához és személyesen beszéli meg velük a részleteket. Amikor odaértek, a ház előtt három autót láttak, ami megnyugtatta őket, hiszen úgy tűnt, hogy a lányok otthon vannak. Ami azonban szemet szúrt Janellnek, az az volt, hogy a bejárat előtti verandán lévő lámpa villanykörtéje darabokban hevert a földön. 

Először balesetre gondoltak a barátjával, és hogy illedelmesnek látsszon, a lány összetakarította a szilánkokat és kidobta őket a kukába. Később az ajtón is kopogtatott, de senki sem válaszolt. Órákkal később Stacy édesanyja is elment a házhoz. Először ő is kopogással próbálkozott, de csakúgy, mint korábban, most sem érkezett válasz. Mindannyian meglepődtek, mikor felfedezték, hogy az ajtó nyitva volt. 

A házba belépve semmi különöset nem találtak, néhány apróságot kivéve. Az ágyak nem voltak bevetve, ami azt mutatta, hogy órákkal korábban még aludtak bennük. Sherrill kutyáját is ott lelték, az állat meglehetősen idegesnek, izgatottnak látszott. A három nő táskája és egyéb tárgyak, mint például slusszkulcsok és cigarettásdobozok katonás rendben álltak egymás mellett.  Miközben Janis körbejárta a lakást, váratlanul megcsörrent a telefon, amit a nő felvett. Később azt állította, hogy egy férfihang obszcén, szexuális jellegű szavakat mondott neki. A hívás megszakadása után Janis megpróbálta visszahallgatni az üzenetrögzítőt, de helyette „véletlenül” letörölte az üzenetet, amiről azt gondolta, hogy fontos bizonyíték lehetett volna a későbbiekben. 

Gyanúsítottak 

A három nő eltűnését még aznap délután bejelentették, de a hatóságok sem akkor, sem azóta nem akadtak a nyomukra. Megállapították, hogy a rokonok kulcsfontosságú bizonyítékokat semmisíthettek meg, utalva a villanykörte maradványokra és az ismeretlen telefonáló üzenetére. 

Az esetnek később nem egy gyanúsítottja lett, és számos elmélet is született az eltűnésekkel kapcsolatban. Egyikük Suzie bátyja volt, aki alkohol problémákkal küzdött, ami miatt nemegyszer veszekedett anyjával és testvérével. A vádak alól tisztázták és az alkoholt is elhagyta. Robert Coxot egyszer már elítélték egy másik emberrablási eset miatt. Egyszer azt nyilatkozta, hogy a három springfieldi nő már rég meghalt és sosem fognak előkerülni. Tudni vélte azt is, hogy hova temették el őket, de konkrétumokkal ő sem tudott előállni. Dustin Reckler azért került előtérbe, mert Suzie exbarátja volt, akivel azért szakított, mert tudomására jutott, hogy a fiú egy barátjával feltörte a közeli temető kriptáit azért, hogy eladja a holtak aranyfogait. Bizonyítékot ellene sem tudtak felmutatni, nem lett belőle gyanúsított.  

Ahogy ilyenkor lenni szokott, ezúttal is voltak olyanok, akik azt állították, hogy a három nő eltűnéséért a földönkívüliek felelnek, akik csészealjakkal ragadták el őket otthonukból.  Viszont ez az elmélet sem igazolja azt, hogy ki vagy mi okán tört össze a villanykörte, és ki volt a trágár szavakkal dobálózó telefonáló személy. 

Az eset utóhatása

A springfieldi nők eltűnése a mai napig megoldatlan, az eltűnésük óta senki sem hallott felőlük. Számos elmélet született az eltűnést követő 30 évben, de egyik sem tudott pontot tenni az ügy végére. Félelmetes jellegét az esetnek leginkább az adja, hogy nem egy, hanem egyszerre három személy tűnt el gyanús körülmények között és az, hogy sem holttestet, sem pedig életre utaló jelet nem találtak az eltelt évtizedek alatt. 

Mit gondoltok, mi történhetett a „springfield hármakkal” 1992 nyarán?

Források: 1, kiemelt kép, kép1

EnglishGermanHungarian