[metaslider id="9331"]
fiatal-ertelmisegi-klub

Fiatal Értelmiségi Klub – Évértékelő

A Fiatal Értelmiségi Klub (FÉK) a pécsi jogi kar legrégebben működő hallgatói szervezete, pontosabban 1993 óta színesíti a hallgatók életét. Emellett a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület egyetemi szervezete. A FÉK célja, hogy szakmai programok keretein belül a vendégelőadók személyében a hallgatók elismert szakemberekkel találkozhassanak, közelebbről megismerjék az adott hivatásokat. A szervezet azonban nem csupán szakmai előadásokkal várja az érdeklődőket, hanem van lehetőség kötetlenebb rendezvényeken is részt venni, ahol számos oktató is jelen van. A programok között szerepelnek például a börtönlátogatások, szabadegyetemek, karrierfórumok, ahol végzett jogászok, ügyészek, bírák vesznek részt. Ezek végén általában finom ételek, és szuper borok is várják a résztvevőket. Aki érdeklődik e szervezet iránt és szeretne egy remek közösség tagja lenni, az bátran jelentkezhet! Az idei évről és programokról a FÉK alelnökét, Balázs Dominikát kérdeztük:

Programok

Media Iuris: Hogyan értékelnéd az idei évet? Esetleg sikeresebb volt, mint az előző, sikerült még több hallgatót bevonzani a szervezetbe?

Balázs Dominika: A Fiatal Értelmiségi Klub idei éve kiemelkedő volt, mind a tagszámot, mind a programok színvonalát tekintve. Szeptemberben arculatváltásra került sor, valamint nyereményjátékokkal próbáltuk növelni a tagok számát, és úgy látszik sikerrel jártunk, mert az őszi szemeszterben, ha jól emlékszem közel 130 hallgató jelentkezett hozzánk. Ez leírhatatlanul nagy siker. Az elmúlt években 10-20 állandó tagunk volt, így még a tavaszi szemeszterben történt kisebb létszámcsökkenéssel is felülmúltuk az eddigi eredményeinket.

A programokat tekintve természetesen szerveztünk börtönlátogatásokat, szakmai előadásokat, továbbá Szabadegyetemet is, melyet a tavaszi szemeszterben a szokatlanul hideg idő miatt végül nem Horváth Csaba tanár úr birtokán, hanem az aranyosgadányi művelődési házban tartottunk. Újításként a tavaszi szemeszterben meghívtuk a MENSA Egyesületet is, így a FÉK szervezésében először lehetősége nyílt a hallgatóknak egy hivatalos IQ teszt megírására is. Röviden összefoglalva tehát egy nagyon tartalmas év áll mögöttünk, és ezúton is szeretnénk megköszönni Mindenkinek, hogy részt vettek a programjainkon, valamint külön köszönet illeti a Szervezőbizottság tagjait is, akik folyamatosan segítették a programok zökkenőmentes lebonyolítását. Remélem jövőre felülmúljuk az idei évünk sikereit, és csak biztatni tudok Mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk a következő tanévben is! Zárszóként pedig szeretnék személyesen is sok sikert és kitartást kívánni a vizsgákhoz illetve a vizsgák utáni levezetésképpen kívánok Mindenkinek kellemes és pihentető nyári időtöltést! Sok szeretettel, Balázs Dominika FÉK alelnök.

A jövő év terveiről az elnök, Nemes Boldizsár nyilatkozott.

Szabadegyetem

Media Iuris: Milyen tervekkel várod a következő évet? Van már kitűzött cél, amit a FÉK szeretne elérni?

Nemes Boldizsár: Az előző éveknek megfelelően a következő tanévben is
megszervezzük a már hagyománnyá vált őszi és tavaszi Szabadegyetemet Aranyosgadányban. Az építési munkálatok várhatóan befejeződnek nyáron a Horváth Kertben, így a látogatók a szoborpark mellett megcsodálhatják a felújított, több mint 150 éves parasztházat is. Az évek során jó kapcsolatokat sikerült kialakítanunk a Kalocsai és a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetekkel.

Minden évben nagy érdeklődés övezte a FÉK-es börtönlátogatásokat, így a továbbiakban is a programjaink között lesznek. Pályaorientációs előadás és Nyitott fórum beszélgetés megtartását is tervezzük. Az ideihez hasonlóan sikeres tanévet szeretnénk zárni. A Fiatal Értelmiségi Klub számára a kari közélet a legfontosabb. Szeretnénk, hogy a hallgatók élményekben gazdag éveket töltsenek el Jogi Karon. A továbbiakban is ennek megfelelően együtt fogunk működni a Hallgatói Önkormányzattal, valamint a többi kari szervvel. Bízunk benne, hogy a programok továbbra is ilyen sikeresen folynak tovább, és minél több hallgató kap kedvet, hogy csatlakozzon a szervezethez!

Előző cikkünk: Jogklinika – Évértékelő

EnglishGermanHungarian