[metaslider id="9331"]
EFOTT fesztivál interjú

„Itt éreztem hosszú idő után először azt, hogy felszabadultam!” – EFOTT interjú Burka Eszterrel

Az EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója egy nyári zenei fesztivál, melyet 1976-ban alapítottak. A korábbi években mindig más-más helyszínen került megrendezésre, azonban 2015-től rendszerint a Velencei tó ad otthont a fesztiválnak. Cikkemben Burka Esztert kérdezem élményeiről, tapasztalatairól, aki nemcsak fesztiválozóként, hanem dolgozóként is részt vett a rendezvényen.

Kérlek, mutatkozz be röviden, mit érdemes tudni rólad?

Burka Eszter EFOTT interjú

Burka Eszter: Először is nagyon szépen köszönöm a felkérést! 2018ban vettek fel a pécsi jogi karra. Idén meg is szereztem az abszolutóriumot, már csak egy záróvizsgám maradt őszre és remélhetőleg novemberben végzek. Már másodévtől kezdve aktívan részt vettem a közösségi életben, a Mentorklub és a PEM most is meghatározó szerepet töltenek be az életemben. Emellett környezetjogból írtam TDK-dolgozatot és opponáltam is az idei évi OTDK-n. Szabadidőmben nagyon szeretek írni, barátokkal lenni, zumbázni és sorozatokat nézni.

Hogyan jött az ötlet, hogy az EFOTT-on dolgozz? Ez az első alkalom, hogy promóter vagy? Hogyan történt a munkára való jelentkezés?

Burka Eszter: 3 évvel ezelőtt láttam egy hirdetést, ami arról szólt, hogy „Legyél te is EFOTT Hero”. Nem volt róla részletes leírás, de kíváncsi voltam, milyen lehet. Már a felkészítő tréningen nagyon szimpatikus volt mindenki. Sajnos a Covid miatt 2020-ban elmaradt az EFOTT, viszont 2021-től minden évben erősítem a Herok csapatát, valamint az információs pultban is dolgoztam. A promóteri pozícióba automatikusan bekerültem (az első év után), az infópultos munkakörre pedig mindig az oldal által hirdetett Google Forms-on jelentkeztem.

EFOTT fesztivál

Milyen feladatokat foglalt magába a munkaköröd?

Burka Eszter: A promóteri munka az EFOTT online felületeken történő népszerűsítését és a jegyértékesítést foglalja magában. Az információs pultban tájékoztatnunk kellett a fesztiválozókat kérdés esetén, illetve a keresett és a talált tárgyakat is mi dokumentáltuk, illetve tároltuk.

Milyenek voltak a munkatársaid, könnyű volt a beilleszkedés, illetve a közös munka?

Burka Eszter: Aranyos volt mindenki, mindig szereztem jó barátokat. Általában egymás mellett sátraztunk, együtt mentünk koncertekre és egyéb programokra. Emellett a közös beosztások során rengeteget tudtunk egymástól tanulni a munkamorálról és az emberekhez való hozzáállásról. 

Innen is nagyon örülök, hogy megismerhettelek titeket, srácok!

A munka mellett volt lehetőséged a koncerteket is megnézni, bulizni? Ki volt a kedvenc fellépőd az idén?

Burka Eszter: Legtöbbször 6 órákat kellett dolgoznom, így abszolút volt időm minden másra. Szerencsére szinte minden kedvelt előadóra el tudtam menni, illetve az egyik színpad mellettünk volt, így munka közben is hallottunk koncerteket. Nekem egyértelműen Dzsúdló a favorit, most sem okozott csalódást.

Fel tudnád idézni egy nagyon boldog pillanatod, amit az EFOTT-on éltél át? Illetve mi volt szerinted a legnagyobb nehézség, amivel meg kellett küzdened (ha volt ilyen)? 

Burka Eszter: Őszintén szólva dolgozóként sokkal jobban élveztem az EFOTT-ot, ugyanis hatalmas élmény volt látni az elő- és utómunkálatokat egyaránt. Konkrétan egy élményt nem tudnék kiemelni, mert maga a fesztivál időszaka alatt nagyon feldobott a hangulatom. Imádom a pezsgést, az új embereket, a csillogó ruhákat és a pozitív atmoszférát.

Egyetlen nehézség talán a pörgés és a folyamatos ingerek, mert főleg esténként szeretek elvonulni pihenni.

EFOTT

Kiknek ajánlanád ezt a munkát?

Burka Eszter: Olyanoknak, akik szeretik a fesztiválokat és nem okoz problémát számukra a por és a hangos zene. Szinte minden fajta zenei stílus képviselteti magát az EFOTT-on, így mindenki könnyen megtalálja a számára megfelelő koncertet. Kiemelten fontos a türelem és a segítőkészség, mert egy ilyen nagy bulin különösen előfordulnak problémás emberek, akiket tudni kell megfelelően kezelni. Emellett egy fesztivál megítélésében nagy szerepet játszik az ott dolgozók viselkedése.

Összefoglalva hogyan jellemeznéd az idei EFOTT-ot, mind munka, mind buli szempontjából?

Burka Eszter: Számomra a kiszakadást jelképezte. Elképesztően hosszú és megterhelő volt a záróvizsga-időszak, így itt éreztem hosszú idő után először azt, hogy felszabadultam. Akármivel foglalkozik az ember, szüksége van a változatosságra, hogy ne égjen ki. Nekem az EFOTT mindig megadja azt a fajta szabadságot és lazaságot, amit az év nagy részében nélkülöznöm kell. Ráadásul mindig megismerek nagyon jó embereket, akikkel a későbbiekben is tartom a kapcsolatot.

Bátorítok mindenkit, hogy legalább egyszer menjen fesztiválra dolgozni, mert életre szóló élményeket tud szerezni!

A Media Iuris nevében nagyon szépen köszönöm az interjút!

 

Képek forrásai: kiemelt, 1, 2

EnglishGermanHungarian