[metaslider id="9331"]
horvath-csaba-aranyosgadany

Mentsük meg együtt a Horváth-kertet!

Aranyosgadány egy Baranya megyei község, alig 323 lakossal.

A legtöbb ember nem is ismeri, hiszen csak egy aprócska pont hazánk térképén. Ennek ellenére a legtöbb pécsi joghallgatónak megdobban a szíve, ha meghallja a község nevét. Ez nem véletlen, hiszen Dr. Horváth Csaba tanár úr kertje is itt helyezkedik el.

A Horváth-Kert 1987-től rendezvényközpontként működik, és pont ezért több ezren vettek részt itt programokon, köztük a Fiatal Értelmiségi Klub által szervezett Szabadegyetemeken is, amelyek a másik okot adják, hogy mi köti még össze a községet a Tanár Úron kívül a pécsi joghallgatókkal.

Ez a kert, valamint a hozzá tartozó parasztház egy pályázat segítségével 2018. vége óta munkálatok alatt áll, többek között azért, hogy a 170 éves ház helyi védettségűből országos védettségű tájház legyen. Ezt a felújítást 2019. november 30-áig kellett volna befejezni, ami sajnos nem valósult meg, többek között a kivitelező nem megfelelő munkája miatt.

A késés probléma, de nem lenne megoldhatatlan, ha a házban nem tettek volna helyrehozhatatlan károkat, amik miatt most úgy tűnik, hogy a ház és a kert megmentése bizonytalan. Dr. Horváth Csaba tanár úr ezért fordult több úton ismerőseihez, én pedig a Fiatal Értelmiségi Klub elnökeként a Media Iuris olvasóihoz.

horvath-kert-2020
A cél az, hogy vissza lehessen adni a házat és a kertet a nagyközönségnek, hogy még több ember élhessen meg ott élményeket, ehhez viszont adományokra van szükség. Ennek összege 7,5 millió forint, amelynek 2020. márciusáig kell összegyűlnie, hogy az újjáépítés megkezdődhessen.
Azt kérjük, hogy aki teheti, – anyagi lehetőségeihez mérten – járuljon hozzá az újjáépítési (rendbehozatali) munkálatokhoz!

E célból a Tanár Úr külön számlát nyitott: OTP 11773315-01970951

Minden segítség számít, mentsük meg együtt a Horváth-Kertet!

A Tanár Úr közleményét, melyet szeretné, hogy mindenkihez eljuttassunk, most változtatás nélkül nyilvánosságra hozunk az engedélyével.
HORVÁTH-Kert, 1.

 

Előző bejegyzésünk: Konferencia a jogászképzés jövőjéről

EnglishGermanHungarian