[metaslider id="9331"]

Karácsonyi Varázs 2020

Karacsonyi_varazs_2020_v2

A 2020-as év sok kihívás elé állított mindannyiunkat. Az eddig ismert világunk megváltozni látszik. Az ünnepek közeledtével mindannyian meg-megállunk egy pillanatra és visszatekintünk a mögöttünk álló hetekre, hónapokra. A november és a december mindig jó alkalom az összegzésre, a lezárásra, valamint a felkészülésre, valami új kezdetére.

Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor sokkal jobban kell odafigyelnünk a saját magunk és környezetünkben élők egészségére. Felgyorsult világunkban ritka, amikor lelassulhatunk, de most egy picit talán erre rá is kényszerülünk.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Hallgatói Önkormányzatának, valamint médiacsoportjának: a Media Iuris-nak a szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Karácsonyi varázs elnevezésű jótékonysági programsorozat, melyhez tanszékeink, oktatóink és a hallgatói szervezeteink is csatlakoztak: az Alpha Ióta Kappa, az Elsa Pécs, a Fiatal Értelmiségi Klub, a Jogklinika, a HÖT Plusz munkatársai, a Media Iuris szerkesztősége, a PTE ÁJK Mentorklub, a MuzsikáLAW, az Óriás Nándor Szakkollégium és a SportoLAW is.

A hallgatók a járványhelyzetre való tekintettel idén az egészségügyi óvintézkedések betartásával két módon adakozhatnak, tehetik meg jótékonysági felajánlásaikat!

 1. Cipősdoboz akció keretében a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül a cipősdobozokba rejtett ajándékokat a rászoruló gyermekekhez még az ünnepek előtt eljuttatja.
 1. Állati jótett! – Az akció keretében a Misina Állatmenhely lakóinak szeretnénk közösen segíteni. Ahogy minden évben úgy idén is várjuk az állatoknak szánt dobozokat, amiket a Hallgatói Önkormányzat Elnöke juttat el az ünnepek előtt a Misina Állatotthonnak.

Az idei évben kétféleképpen lehet leadni ajándékaitok:

 • November 24. és december 20. között minden hétköznap 9-14:00 között a PTE ÁJK ’A’ épületében található HÖT Plusz szolgáltató irodában személyesen lehet leadni.
 • November 24. és december 20. között postai úton a HÖT Pluszra:

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar HÖT Plusz szolgáltató iroda

7622. Pécs, 48-as tér 1.

 

Hogyan tudsz segíteni?

 • Cipősdoboz – Mit tartalmazhat?
  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.
 • Állati jótett ajándék
  • Felnőtt és kölyök szárazeledel (kutya, macska)
  • Konzerveledel (kutya, macska)
  • pléd, törölköző, ágyneműhuzat

„A karácsony gyerekkorom óta egy meghatározó pillanata az évnek. Nincs ez másként a várakozással teli adventi időszakkal. Amikor elkezdik díszekbe, díszkivilágításokba burkolni az utcákat és a házakat felemelő pillanat. Nem szabad viszont megfeledkeznünk arról, hogy az idei év sokak számára másként alakult, mint ahogyan azt tervezték/elképzelték. A Karácsonyi varázs jótékonysági eseménysorozat második alkalommal kerül megrendezésre a karon és bízunk abban, hogy hagyományteremtő módon minden évben segítséget nyújthatunk gyermekeknek és az állatotthon lakóinak. Arra buzdítanám hallgatótársaim és oktatóm, hogy ismét fogjunk össze és segítsünk együtt!” – Horváth Zsombor, PTE ÁJK HÖT

Segítsünk közösen! Fogjunk össze!

EnglishGermanHungarian