[metaslider id="9331"]

Zöldi Gergely Máté

Zöldi Gergely Máté

Sziasztok!

Zöldi Gergely Máté vagyok hallgató a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Általában Gerinek vagy Gergőnek hívnak. Budapesti lakos vagyok és a kérdést jogosan tehetitek fel, hogy miért akar valaki a pezsgő fővárosból vidékre menni. A válasz nagyon egyszerű! Egy ideig éltem vidéken és nagyon élveztem. Úgy voltam vele, hogy nem lehet olyan szokatlan számomra. Ugyanakkor néha a főváros túlzsúfolt, ezért jó, ha egy kicsit nyugodtabb helyre megy az ember. Először azt gondoltam, hogy unalmas lesz számomra, de nagyon kellemesen csalódtam. Legalább van olyan pörgős pezsgő egyetemi élet, mint Budapesten, ha nem jobb. Ugyanis más egyetemek diákjaival is tartok kapcsolatot a karokon átívelő kari szerveknek köszönhetően.

A főváros néha számomra is személytelen tud lenni. De ettől függetlenül nem szakítottam meg a kapcsolatot a szülővárosommal.  Az itteni barátaimmal ugyanúgy tartom a kapcsolatot, mint azokkal, akikkel egyetemre járok. Kiskorom óta érdekel a történelem és a középiskola második felében döntöttem úgy, hogy jogásznak tanulok tovább. Mivel humán beállítottságúnak tartom magam evidensnek gondoltam, hogy a jog mellett tegyem le a voksomat.

A Media Iuris előtt is tevékenykedtem már az egyetemeken működő különböző kari szervekben, úgy mint az European Law Student Association ( Elsa ) helyi pécsi szervezetének a pénzügyi alelnökeként, valamint a nemrég megalakult Alpha Ióta Kappa elnökhelyetteseként, amely különböző és sokszínű programokat szervez a diákok számára, hogy a kötelező egyetemi órákon kívül máshogy is egymásra találjanak a diákok.

Nagyon örültem mikor a harmadik gólyatáborom után a Media Iuris elnöke felkért, hogy munkámmal gyarapítsam a közösségüket ugyanis ifjúsági vezetőként már nem először vagyok a gólyatáborokban. Még az egyetemi éveim előtt is voltak kisebb nagyobb tapasztalataim a médiában ezért a kamera sem volt számomra idegen. Hálás vagyok, hogy a #ptecsalád részese lehetek.

Geri

EnglishGermanHungarian