[metaslider id="9331"]

Telegdy Blanka

TelegdySziasztok!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 2019-ben kezdett jogász szakos hallgatója vagyok. Korábban a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában – vagy ahogy mindenki ismeri, a „Babitsban” – tanultam. Ekkor döntöttem el, hogy joghallgatóként szeretném folytatni tanulmányaimat. Az általam megismert jogterületek közül leginkább a bűnügyi tudományok foglalkoztatnak.

2021-ben felvételt nyertem a Pécsi Egyetemisták Magazinjához, ahol szerkesztőként igyekeztem hozzájárulni az egyetem sokszínűségéhez. Nem sokkal később kaptam egy ajánlatot a Media Iuris főszerkesztői pozíciójával kapcsolatban, amire igent mondtam és azóta is szívesen látom el főszerkesztői feladataimat. A szerkesztőség vezetése, koordinálása egy számomra testhezálló hobbi, amire már azelőtt vágytam, hogy tudtam volna róla.

Mikor elfogadtam ezt a posztot, szembesültem vele, hogy az egyetemi és kari szervezetekben való részvételt nekem találták ki, ezért egyéb hallgatói szervekhez is beadtam a jelentkezésemet. Jelenleg a PTE Szalay László Kollégium Kollégiumi Diákbizottságának elnöki posztját látom el, hallgatói képviselőként tevékenykedem a karon, tagja vagyok az Óriás Nándor Szakkollégiumnak, valamint  felvételt nyertem a PTE EHÖK Pályázati- és Esélyegyenlőségi Bizottságába. 

Extrovertált személyiségemnek köszönhetően rendszeresen járok társasági eseményekre. Az egyetemi rendezvényeken, illetve azok szervezésében való részvétel mindig megerősít abban, hogy tanulmányaim végéig szeretnék jelen lenni az egyetemi élet különböző színterein.

EnglishGermanHungarian