[metaslider id="9331"]

Szücs Dóra

Szücs Dóra vagyok, a Pécsi Tudományegyetem jogász szakos hallgatója, a Media Iuris egyik szerkesztője.

Kaposváron születtem, így a távolság sosem volt akadály, hogy többször ellátogassunk Pécsre a családommal. Mivel a város bizonyos részeit már megismertem, hangulatát megszerettem az apró látogatások során, kézenfekvő volt, hogy az egyetemi felvételi során Pécs is a megjelölt egyetemek listáján szerepeljen. Azon sem gondolkoztam sokat, hogy milyen szakra jelentkezzek, hogy melyik pályán képzelem el magam, ha felnőtt leszek. Általános iskolás voltam, amikor eldöntöttem, a jogi pálya lesz számomra tökéletes. Ez az elhatározás később sem változott, teljes mellszélességgel kiálltam a korai döntésem mellett és céltudatosan követtem álmaimat. Amint beléptem az egyetemre átjárt a családias, barátságos légkör és egyből tudtam, hogy itt jól fogom érezni magam.

Mindenképpen szerettem volna részt venni szervesen az egyetemi életben és minél több embert megismerni. Részben ezért is adtam be a jelentkezésemet a jogi kar magazinjához. A másik indok, ami vezérelt, a kihívás volt. Úgy érzem, hogy szóban sokkal jobban ki tudom fejezni magam, könnyebben nyilvánulok meg, ezért a Media Iuris szerkesztőjeként fejleszthetem az íráskészségemet is. Az írói szárnypróbálgatásaim már általános iskolában kezdődtek. Haikuim megjelentek már magyarországi folyóiratban és az általános iskolám magazinjában, és az alma materem honlapján is publikálták irományaim, élménybeszámolóim.

Mindenféle kérdéskört szeretek körbejárni, szívesen olvasok mindennek utána. Az egyik számomra fontos téma a környezetvédelem. Középiskolában részt vettem egy nemzetközi projektben, amelyben a fényszennyezés ügyét jártuk körbe. Sokszor gondolok bele abba, hogy milyen lesz bolygónk 2050-ben, ezért igyekszem környezettudatosan élni az életemet. Gazdasági-társadalmi kérdések is érdekelnek, szívügyem az elnyomott kisebbségek védelme. Úgy gondolom, újságíróként lehetőségem van felhívni a figyelmet ezekre a problémákra, jogászként pedig remélhetőleg jó esélyeim lesznek képviselni érdekeiket.

Remélem, hogy elégedettek lesztek velem és mindig érdekes információkkal szolgálhatok Nektek a nagyvilágból!

 

EnglishGermanHungarian