[metaslider id="9331"]

Kondora Petra

kondoraSziasztok!

Kondora Petra vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója.

A jog iránti érdeklődésem egészen korán, körülbelül 12 éves koromban ütötte fel a fejét. Már általános iskolában is érdekelt az irodalom és a történelem, kedvenc tantárgyaim közé soroltam mindig is őket. A gimnáziumot egy magyar-történelem tagozatos osztályban jártam ki és végeztem el, megalapozva ezzel a jogi tanulmányaimat, hiszen kilencedikben már határozott elképzelésem volt, hogy a jogi irányt fogom választani a négy év letelte után.

Eleinte kérdéses volt számomra melyik egyetemen kezdjem meg tanulmányaimat, azonban az Education való látogatásom után nem is volt többé kérdéses, hogy a pécsi jogot választom. Szeptemberben kicsit félve vágtam bele az egyetemista életbe, hiszen nem ismertem senkit és 450 km-re kerültem az otthonomtól, de mégis éreztem, hogy nekem itt a helyem: és milyen jól éreztem.

Már a legelső naptól kezdve tudtam, hogy életem egyik legjobb döntése volt a PTE ÁJK: az évfolyamtársaim, a felsőbb éves hallgatók, a szobatársaim mind, egytől egyig, első perctől fogva kedvesen, segítőkészen, barátságosan viszonyultak hozzám, ez pedig a mai napig sem változott. Úgy vélem nem is fog.

Az, hogy bekerültem a Media Iurisba, új kapukat nyitott meg számomra, mind a barát szerzés, mind az ismeretlen dolgok, területek kipróbálása terén. Örülök, hogy egy ilyen egyetem, egy ilyen kar és egy ilyen csapat részese lehetek, büszkén mondhatom magamra, hogy én is pécsi egyetemista vagyok.

EnglishGermanHungarian