[metaslider id="9331"]

Kiss Nóra

Sziasztok!

Kiss Nóra vagyok a Média Juris szerkesztője, a Pécsi Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi Kar jogász hallgatója, és a pécsi Alliance Francaise  francia tanfolyamnak a tagja. Filozofikus természetű vagyok, szeretek az élet nagy kérdésein elmélkedni. Számomra a legfontosabb értékek az önmagunkhoz és másokhoz való viszony, valamint az igazság, amely minden időben megállja a helyét.

Több mint 10 évig éltem Olaszországban. Egy neves olasz építészmérnöknél dolgoztam, ahol az olasz, német és angol nyelvet kellően elsajátítottam. Fő feladataim közé tartozott az ügyfelekkel való együttműködés, a szervezőkészség és a hatékony kommunikáció, valamint az elengedhetetlen egyéni felelősségtudat. Ezáltal számos nemzetközi felsőbb kapcsolatokra is szert tettem.

2018-ban szereztem egy diplomát Bolzanóban, munkavédelmi és balesetvédelmi jogok területén, olasz és német nyelven. Az évek tapasztalatai azt mutatták meg nekem, hogy találjuk meg azt a helyes utat, akár a nehézségek árán is, ami segít visszatalálni az egyensúlyhoz. Olyan igazságokra tettem szert, hogy a saját hatalmad és presztízsed csak egy ketrec. Így jutottam el olyan nagyobb tudású emberekhez, akik egyre többet tártak fel az élet értelméből. Ezek az emberek rávilágítottak arra, hogy a szabadság egy pozitív állapot, amely olyan hatalmas fegyelmet igényel, ahol nagyon ébernek kell lenned, hogy mit teszel, és mit mondasz, mivel nincs senki, aki irányítson téged, ezért válsz sokkal felelősségteljesebbé is.

2019-ben Budapesten részt vettem egy szakértői könyvírás szemináriumom, ahol rengeteg információval és tudással gazdagodtam.

2020 óta a Covid-vírus Pandémia sorsfordulatot hozott az életembe és ezáltal új távlatok nyíltak meg előttem, ekkor döntöttem el, hogy a továbbiakban itthon, Magyarországon kívánom a tudásomat továbbfejleszteni. Megérett az idő arra, hogy ott legyek ahol lennem kell, hogy egy szellemi-lelki összetartozás erejét támogassam a Pécsi Tudományegyetemen.

Rajongok a futásért, a fényképezésért, és a zenéért. Jómagam is gitározok.A folyamatos tanulás és megújulás híve vagyok. Megértettem azt is, hogy ha valaki bizonyos dolgokra nemet tud mondani, akkor éppen attól lesz „nemes”, mert akiknek nincs céljuk, arra vannak kárhoztatva, hogy olyanokat szolgáljanak, akiknek van.

Hogy tudjátok az általam leírt tapasztalatokat hasznosítani? Van erre egy régi mondás: „jobb, ha valakit halászni tanítasz meg, mintha halat adnál neki.”  Rajtunk múlik, hogy bölcsen válasszuk meg a gondolatainkat. Úgy gondolom, lehet némi haszna, ha elmesélem milyen élmények hatására nyílt meg a szemem a látáshoz, fülem a halláshoz és szívem az érzéshez. Benned is meglehet ugyanez az igazság. Hogy hogyan valósítható meg Önmagunk erejének a felfedezése és milyen ebben az állapotban létezni.

Hiszek a csapat erejében. Ezért egy olyan belső igényt éreztem arra, hogy együttműködésre sarkalljam az egyetemi hallgatókat. Sokkal több képességgel rendelkezünk, mint amennyit használunk! Fő szándékom, hogy mindenki tudja magából a legtöbbet kihozni! Bízom benne, hogy egy olyan erő születik benned a motivációs cikkeim elolvasása során, ami együttműködést, támogatást és igazságokra épülő különleges teljesítményeket kelt életre benned.

 

EnglishGermanHungarian