[metaslider id="9331"]

Gáspár Zolna

Sziasztok!

Gáspár Zolna vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász képzésének hallgatója. Gimnáziumi tanulmányaimat a pécsi Babits Mihály gimnáziumban végeztem, így nem volt kérdés, hogy nem nézek messzire egyetemválasztás tekintetében. Annak ellenére, hogy mindig is a humán tárgyak tartoztak az erősségeim közé (kifejezetten a történelem), a jogi pálya választása sok ideig nem fogalmazódott meg bennem. Jelentkezésemet az utolsó pillanatban adtam be a pécsi jogi karra – és most már tudom, jobb helyen nem is lehetnék.

Az egyetemen fantasztikus embereket ismertem meg, és bevallom, a Media Iurisba is elsősorban a jó közösség miatt adtam be a jelentkezésemet. Emellett természetesen mindig is foglalkoztatott a média világa, és az írás-olvasás is nagyon közel áll a szívemhez. Az évek során mindig az éppen aktuális könyvötletemen dolgoztam (a befejezés sikere nélkül), szerkesztőként azonban más, rövidebb műfajban is kipróbálhatom magam, belekóstolhatok a publikáció világába, ami teljesen új élményeket, tapasztalatokat nyújt.

Az egyetemi elfoglaltságaim mellett versenyszerűen sportolok, ami ugyan sok időt felemészt, mégis jut időm a barátaimra, családomra – a Media Iuris olvasóinak többek között ezt is meg szeretném mutatni, hogy össze lehet egyeztetni a sportot a tanulással, és az egyetemi életben való aktív részvétellel. Emellett sok más témában is szívesen ragadok tollat, mint például kultúra és életmód, tősgyökeres pécsiként írok a városról és hangulatáról, a pezsgő egyetemi életről.

Remélem, hogy a Media Iurison keresztül be tudjuk mutatni, milyen is a pécsi jogi karra járni, ahol a színvonalas oktatás mellett remek társaság vár mindenkire, aki minket választ.

Zolna

EnglishGermanHungarian