[metaslider id="9331"]

Dudás Nóra

Sziasztok!

Dudás Nóra vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász képzésének hallgatója és a Media Iuris szerkesztője. Gimnáziumi éveimet a Nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban zárhattam le, ám villányi létemre, nem volt kérdéses, hogy Pécset válasszam tanulmányaim folytatására, mind a város élhetősége szempontjából, mind az egyetemről hallott jó tapasztalatok és a kétszeri alkalommal folytatott nyíltnapokon való pozitív benyomás alapján és nem utolsó sorban a lakóhelyem közelsége miatt.

Már óvodás éveim alatt megfogalmazódott bennem, akkor még gyerekfejjel, talán teljesen nem is komolyan gondolva, hogy: ,,ha nagy leszek, ügyvéd szeretnék lenni”. Általános- és középiskolás éveimet is töretlenül végig kísérte ez az elhatározás, ami mellett jelenleg is maximálisan kitartok, ezért is választottam a pécsi jogi kart célom elérésének érdekében.

Eddigi tapasztalataim alapján be is igazolódtak a tények, amik az iskola jó hírnevét öregbítik. Közösségi személynek tartom magamat, ezért is volt fontos számomra, hogy olyan helyre kerüljek, ahol új ismeretségeket, barátságokat köttethetek. Ez a kívánalmam rövid időn belül be is teljesült. Az új közösség által, amibe csöppentem, rengeteg élményben volt már részem, ami által folyamatosan szélesíthetem a látókörömet és újabbnál újabb tapasztalatokat gyűjthetek.

Kisgyermek korom óta ismerem Pécset, de az egyetemi élet által olyan arcát is megismerhettem amiről eddig nem is tudtam, hogy létezik. Programlehetőség tömkelege tárulkozik, mind kulturális, mind természeti értelemben a hallgatók elé.

A Media Iurisba való jelentkezésem fő okát az adta, hogy mindig is szerettem volna kipróbálni magamat a média, az írás világában és, mint, ahogyan a fentiekben is említettem, szeretek új dolgokat megismerni, minél több oldalát látni a világnak. Ezért karunk minél színesebb bemutatására, a saját magam fejlesztésére, és ezáltal az olvasókat is bevezetve egy számukra talán addig még nem ismert dologba, jelentkeztem ebbe a remek közösségbe.

Nóri

EnglishGermanHungarian