[metaslider id="9331"]
sportolaw

SportoLAW 2018/2019 – évértékelés Balogh Istvánnal

Sokakban felmerül a kérdés hogy egy jogász hallgató életében milyen szerepet tölthet be a sport. Van e lehetősége és ideje gyakorolni a kedvenc mozgásformáját a sok tanulás és nehéz vizsga mellett? A válasz egészen egyszerű, természetesen van. A pécsi joghallgatók életét 2011. decembere óta még egy hallgatói szervezet is színesíti ilyen szempontból, ez nem más, mint a SportoLAW. A szervezet elsődleges célja megteremteni a lehetőséget a jogi kar hallgatói számára, hogy az általuk kedvelt sportokat gyakorolhassák. A különféle edzések megszervezése mellett számos sporteseménnyel gazdagítják az egyetem életét. A hagyományőrző Asztalitenisz és Squash Kupa mellett Éjszakai Futball Kupa és a Tavaszi Fesztivál sportprogramjai (foci, lábtenisz, kosárlabda), valamint szakmai előadások szerepelnek a palettán.

A hallgatói szervezet működéséről és programjairól Balogh Istvánt, a SportoLAW elnökét kérdeztem:

Takács Andor: Ha jól tudom már régóta mozgat hogy a hallgatók életébe becsempészd a sportot. Mióta vagy a SportoLAW elnöke, és mi a szervezet célja?

Balogh István, PTE ÁJK joghallgató, SportoLAW – elnök

Balogh István: 2011-ben lelkes joghallgatók alapították meg a SportoLAW-t, annak érdekében, hogy megmutassuk a jogászok sportolói mivoltát, ami szerint ugyanúgy lehetsz sikeres sportoló, amellett, hogy ilyen fontos és komoly hivatásra készülsz, legyen szó amatőr vagy akár profi szintről. Számtalan híres atléta tanult itt az egyetemen, mellette profi sportélettel. Engem első éves koromban, 2014-ben neveztek ki elnöknek, amit azóta is óriási megtiszteltetésnek tartok. A szervezetnek a célja, hogy fejlődő sportélet jöjjön létre az egyetemen, rendezvényeket biztosítsunk a hallgatóinknak, hogy ne csak a tanulmányainkra, hanem a sport eredményeinkre is büszkék lehessünk! A sport mindig összefogja az embereket, engem személy szerint nagy büszkeséggel tölt el, amikor képviselhetem a PTE ÁJK csapatát.

Évértékelés

Takács Andor: A SportoLAW-nak számos nagy sikere van, mesélnél ezekről, illetve hogyan értékelnéd  az elmúlt évet?

Természetesen nem testnevelés szakról van szó, ezért is nagyon nehéz megtalálni a megfelelő sportembereket a karunkon, de mindig van megoldás. Példának okáért idén a II. Országos Jurista Kupán nagyon szép eredményeket értünk el. Labdarúgóink eléggé nívós csapatok ellen, csere nélkül, a 3. helyet szerezték meg, férfi kosarasaink egészen a döntőig meneteltek, a lányok pedig szintén bronzéremmel tértek haza. Létszámilag mi voltunk a legkevesebben, amihez közre játszott a Pécsi Egyetemi Napok, valamint a Profex nyelvvizsgák is, de mindezek ellenére, kitartóan szurkoltunk egymásnak, és büszke pécsi jogászokként térhettünk haza. Meg kaptuk a legsportszerűbb csapatnak járó díjat is!

Büszke vagyok az elmúlt öt évre, hiszen több mint 20-szor értünk el érmes helyezéseket több sportágban is. Kosár csapatunk háromszor nyerte meg a kari bajnokságot, labdarúgóink minden évben a dobogón végeztek, kézilabda csapatunk pedig kétszer szereze meg az első helyet. A legszebb emlékemként a 2017-es labdarúgó bajnoki címet említeném, ahol játékos – edzőként voltam a csapat tagja.

Az elmúlt évben az egyik legnagyobb sportrendezvényünk a Dr. Tamás Lajos emléktorna volt, ami dr. Bendes Ákos doktorandusz hallgatónk kezdeményezésére indult. Természetesen a következő években is szeretnénk megszervezni.

Takács Andor: Mondhatni hogy ez is egy elég sikeres év volt a szervezet életében, most hogy végzős vagy, hogyan tovább?

A tanulmányaim végeztével is szeretnék aktívan részese maradni a jogász sportéletnek. Amikor csak időm engedi, büszkén fogom felvenni a címeres ÁJK-s mezt! Nagyon sokat adott már nekem a SportoLAW, a jogi kar, a sport csapatok, a tanárok és a hallgatók is! Köszönöm mindenkinek ezt a csodás öt évet! Mindörökké hajrá PTE ÁJK!

Reméljük a PTE ÁJK SportoLAW hallgatói szervezete a jövőben is számos eredménnyel büszkélkedhet majd! Hajrá PTE, HAJRÁ ÁJK!

EnglishGermanHungarian