[metaslider id="9331"]

Zene és jogi egyetem – interjú Dienes Rebekával

Jogi tanulmányokat folytatni nem tartozik a legkönnyebb dolgok közé. De még így is fontos, hogy ne szűnjünk meg diákok mellett magánemberek is lenni, és folytassuk a korábbi kedvelt tevékenységeinket – legyen az zene, sport vagy bármi egyéb, ami csak örömet okoz.

Ezzel kapcsolatban kérdeztem Dienes Rebekát, aki amellett, hogy joghallgató, az éneklés is nagyon közel áll hozzá. Nemrég jelent meg a legújabb feldolgozása, amelyben Bob Dylan/Adele „Make you feel my love” című dalát énekli el saját maga. Ennek okán beszélgettem vele arról, mit is jelent neki az éneklés, hogyan jelenik meg a mindennapjaiban, és hogy hogyan jutott el idáig.

Dienes RebekaMióta énekelsz? Tanárral tanultál, vagy egyénileg gyakoroltál, esetleg zeneiskolában?

Dienes Rebeka: Általános iskolás koromban kezdtem el énekelni, népdal éneklési versenyekre jártam akkoriban. Több, mint 6 évvel ezelőtt nyertem felvételt a Dzsászti Énekstúdióba, ahol Radóczy Jusztina tanít énekelni. Ebben az énekstúdióban a tanulás mellett barátokra is leltem, hiszen ez nem csak egy közösség, hanem egy kis család. Az egyéni dalok mellett gyakran duettezünk, koncertezünk együtt, ahol a családom, barátaim is láthatnak, ami mindig nagy örömet okoz.

Rengeteget tanultam, illetve tanulok folyamatosan és emellett pedig nagyon sok élményt szereztem, szóval úgy érzem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok ebben az énekstúdióban.

Mi a kedvenc műfajod? Mit énekelsz a legszívesebben?

Dienes Rebeka: Legszívesebben popdalokat énekelek, inkább a líraibb műfajt kedvelem, úgy érzem abban tudok a leginkább kiteljesedni és úgy gondolom, hogy a hangkarakteremnek is ezek a dalok állnak a legjobban. Ennek ellenére sokszor éneklek más műfajú dalokat is, alkalomtól függően.

Milyen munkálatok előzték meg a mostani dalod megszületését, mennyit kellett foglalkozni vele, mire megjelent?

Dienes Rebeka: A legutóbbi dalom felvételére, csakúgy, mint az eddigiekre, természetesen Jusztinával készültem. A felvételt megelőző hetekben megtanuljuk a dalt, kielemezzük, majd kijavítjuk a hibákat. Ez nem túl hosszú folyamat, általában 3-4 hetet vesz igénybe, mire felvehető állapotba kerül az általam kiválasztott dal.

Dienes Rebeka

A feltöltött dalaimra sok pozitív visszajelzést kapok, ami nagyon boldoggá tesz, örülök neki, hogy ilyen sok emberhez eljutnak a dalaim és örömet szerezhetek velük.

Hogyan tudod összeegyeztetni az éneklést a jogi tanulmányaiddal?

Dienes Rebeka: Számomra sosem jelentett gondot összehangolni az éneklést a jogi tanulmányaimmal, mindig a tanulás az első, de természetesen az éneklésre mindig jut időm és igyekszem is mindig úgy alakítani a mindennapjaimat, hogy jusson elegendő idő mindkettőre. Ehhez azonban nagyban hozzájárul az is, hogy a szüleim és a családom mindig teljes vállszélességgel támogatnak mindenben, így nem is kérdés, hogy abban is segítenek, hogy össze tudjam hangolni az éneklést az egyetemmel.

Mik a terveid a jövőre nézve az énekléssel?

Dienes Rebeka: Az éneklés számomra nagyon kedves, kiskorom óta az életem szerves része és azt gondolom, hogy ez így is fog maradni, viszont csak hobbiként, hiszen mindenképp a jogi karrieremet szeretném építeni a jövőben.

Nagyon szépen köszönöm Rebekának az interjút, és innen is további sikereket kívánunk neki, illetve gratulálunk ahhoz, amit eddig elért!

Képek forrása: 1

1 thought on “Zene és jogi egyetem – interjú Dienes Rebekával

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian