[metaslider id="9331"]
youtube-1024x576

Youtube csatorna ajánló – II. rész

Amióta elkezdődött a #maradjotthon időszak, jó néhány embernél megugrott az interneten eltöltött percek, órák száma. Jelentősen megnőtt a videómegosztók forgalma is, ennek pedig az lett a következménye, hogy más platformokkal együtt a Youtube is csökkentette a videóinak minőségét, hogy ezáltal redukálják az internet infrastruktúrájának terhelését. Ez persze senki kedvét nem szegi attól, hogy megnézze a szeretett filmjeit, sorozatait, vagy kedvenc youtuberének legújabb feltöltését. Már közel egy hónap telt el az első Youtube ajánló óta, most érkezik egy újabb adag, 5 csatornával, amelyet érdemes lehet követned karantén alatt, de utána is.

kepmrbeast

  1. Beast

Feliratkozók száma: 34,3 millió

Videók száma: 698

Jimmy Donaldson-t, azaz Mr. Beast-et már biztosan sokan ismeritek. Egy amerikai youtuber, akinek a karrierje 2012-ben indult a platformon, eleinte Minecraft, és egyéb játéktartalmakkal. Az első nagyobb megtekintést hozó videójában (19 millió) elszámol 100.000-ig. Ennyi. Valószínű, ilyen tartalomért nem iratkoztam volna fel a csatornájára, viszont a jelenlegi videói között sok olyat találni, ami valóban szórakoztató, kikapcsolódásnak tökéletes. Jellemzően olyan videókat készít, amelyekre az ember már csak a cím miatt is rákattint, és közben azt gondolja biztosan clickbait, pedig nem. Rengeteg jótékonysággal kapcsolatos tartalma van, mind nagyon egyediek. Nem gyakran látni, hogy a pizzafutár borravalóként megkapja a házat, ahova kiszállított!

Ajánlott videók:

I opened a free car dealership

I gave my credit card to random people

Planting 20.000.000 trees

kep2ad

  1. Architectural Digest

Feliratkozók száma: 3,33 millió

Videók száma: 386

Az AD csatornája exkluzív hozzáférést biztosít a világ legszebb házaihoz, és az emberekhez, akik bennük élnek. A videókban az építészet, belsőépítészet a központi téma, van bennük szó művészetről, régiségekről, exkluzív termékekről. Ha valaki házalakítás előtt áll, nagyon sok inspirációt szerezhet a videókból. Olyan hírességek mutatják be az otthonaikat, mint Tommy Hilfiger, Shay Mitchell, John Legend, vagy Wiz Khalifa.

Ajánlott videók:

Inside Lenny Kravitz’s Brazilian Farm Compound

Inside Cara and Poppy Delevigne’s jungle-themed home

Inside Zedd’s Mansion that has a skittles machine

tedx

  1. Tedx Talks

Feliratkozók száma: 24,3 millió

Videók száma: 153 ezer

A Ted konferenciák rendkívül népszerűek, nem véletlenül. A szlogenük az „Ideas Worth Spreading”, megosztásra érdemes gondolatok – és tényleg ennyi, ami kell egy előadáshoz, egy jó ötlet. Több, mint 100 nyelven, több mint 100 ezer videó érhető el a létező összes témában. Figyelemreméltó az előadások sokszínűsége. Találunk a tudomány, a divat, üzlet, szórakozás témakörétől, a legprovokatívabb topikokig bármit.

Ajánlott videók:

I am not your asian stereotype

I’m 17 – Kate Simonds

I was almost a school shooter

wwyd

  1. What would you do?

Feliratkozók száma: 4,96 millió

Videók száma: 290

A WWYD egy amerikai, TV-ben futó rejtett kamerás program, amelyekből a legtöbb jelenet külön-külön mindig feltöltésre kerül a Youtube-ra –ez nem ritka, sok más műsor, mint az Ellen show részei is elérhetőek így. A műsor lényege, hogy színészek egymással adott konfliktushelyzetet játszanak el nyilvánosan, miközben kamerák veszik őket. A fókusz azon van, vajon a körülöttük lévő emberek beavatkoznak, és ha igen, akkor hogyan? A jeleneteket néha változtatják is közben, hogy ezáltal is látni lehessen, máshogy reagálnak-e a járókelők. A helyzetek gyakran vonatkoznak előítéletekre, vallási meggyőződésekre, szexuális irányultságra, szülői problémákra, külső megjelenésre stb. A  műsor házigazdája, John Quiñones minden jelenet végén megjelenik, hogy egy rövid interjút készítsen a reakciókról.

Ajánlott videók:

Onlooker harasses parent with different race child

Man insults restaurant customer who has Down syndrome

Child predator targets young girl he meets online

tati

  1. Tati

Feliratkozók száma: 9,57 millió

Videók száma: 1669

A végére hagytam egy igazi, csajos csatornát, mindenkinek, akit érdekelnek a legjobb, legrosszabb, legolcsóbb, és legdrágább kozmetikumok. Korábban a sminkes dolgaim elfértek egy neszesszerbe, most már szerintem egy bőröndnyi hely sem lenne nekik elég. Amikor kiköltöztem Erasmusra, nem pakoltam egy szempillaspirálon és rúzson kívül semmit, hamar rájöttem, hogy ez hiba volt. Véletlenszerűen vettem egy palettát, de fogalmam sem volt hogyan kellene használni, ezért kerestem a Youtube-on egy tutorialt hozzá. Ekkor rátaláltam erre a csatornára, már 3,5 éve töretlenül nézem, és a rajongója vagyok. Az összes kis sminktudásomat innen szereztem, kezdőknek és profiknak is tökéletes, mindenki talál magának tartalmat. Tényleg van ebben a csatornában valami plusz a többi beauty témájúhoz képest. A pénztárcám azóta sem boldog, hogy már tudja mi a Sephora és az Ulta.

Ajánlott videók:

The very best makeup of 2019

Full face of dupes

Weird products

Remélem ismét be tudtam mutatni a számotokra olyan csatornákat, amelyeket szívesen kerestek fel, és segít elütni az időt az otthoni karanténban, vagy kikapcsolni egy hosszú nap után.

EnglishGermanHungarian