[metaslider id="9331"]
educatio-xx

XX. Educatio Kiállítás – Iránytű a továbbtanuláshoz!

Idén is megrendezésre került az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, mely immár a 20. alkalommal várta a középiskolás diákokat.

A három napos eseményt Budapesten szervezik minden évben azzal a céllal, hogy a felvételizőknek, illetve az elkövetkezendő években érettségiző diákoknak bemutassák az oktatási lehetőségeket, egyetemeket és felsőoktatási intézményeket, valamint, hogy választ adjanak az idelátogató diákoknak, szülőknek a továbbtanulással vagy akár a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre.

A 2020-as Educatio Szakkiállításon több, mint 54.800 látogatót számláltak, ezzel megdöntve minden eddigi rekordot.

Egyetemünk, a Pécsi Tudományegyetem idén is a kiállítók közt volt a maga 10 karával. A felállított standoknál a karok hallgatói, munkatársai várták az érdeklődőket. A PTE tíz kara az egyedibbnél egyedibb standoknál, különféle érdekességekkel, interaktív feladatokkal készültek az érdeklődők számára. Karunkat, az Állam- és Jogtudományi Kart tíz hallgató képviselte. A jogi pálya iránti érdeklődés hatalmas volt.

educatio pécsi jogi kar

A hallgatóinkhoz intézett leggyakoribb kérdések jellemzően az egyetemen zajló oktatás színvonalára, az órarend jellegére és az elérhető képzésekre irányultak.

Az albérleti, kollégiumi lehetőségek Pécsett, a hallgatói közélet és az ösztöndíj programok is többeket foglalkoztatott, de a ’Miért pont a PTE-t válasszam?’ kérdés is gyakran elhangzott.

pécsi jogi kar kvíz

Miután átfogó tájékoztatásban részesítettük az érdeklődőket, és nem maradt megválaszolatlan kérdés, a fiatalok kitölthettek egy 5 kérdésből álló kvízt táblagépeinken. A kvízkérdéseket hallgatóink állították össze úgy, hogy a tájékoztatásban elhangzottakra, ha valaki nagyon figyelt, akkor sikeresen teljesíthette mind az öt kérdést. A jutalomtárgyak között pedig PTE LAW póló, bögre, vászontáska, tornazsák, baseball sapka, jegyzetfüzet, toll, szövegkiemelő, és számos ajándék szerepelt. Ám a legnépszerűbb ajándék a Zöld ceruza volt, mely azt jelképezte, hogy mi a pécsi jogi kar is a zöld egyetem program lelkes tagjai vagyunk, ugyanis a ceruza végén található zöld színű kupak virágföldbe ültetése során, a benne lévő növénymagokból bazsalikom bokor nő.

educatio_pte_instafal

A kvízjáték mellett Instagram falunk is népszerűsítette a standunkat a XX. Educatio Szakkiállításon.

Az Educatio Szakkiállításon megjelent oktatónk Dr. Korsósné Dr. Delacasse Krisztina is, akinek hallgatóink nagyon örültek, így azonnal készítettek egy közös szelfit!

pécsi jogi kar szelfi

Más felsőoktatási intézmények és egyetemek standjai is igen dicséretre méltók, az Állatorvostudományi Egyetem standjainál a sztárok az élő állatok voltak, míg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pultjaihoz érve az egyetem képviselői egyenruhában várták az érdeklődőket, ahová fegyverek és más tárgyak vonzották a tömeget.

Az egyetemek kabalafigurái – épp úgy, mint tavaly – táncpárbajt rendeztek egymás között, ami igencsak szórakoztatóra sikeredett.

A szakmai útmutatás mellett érdekes programok, koncertek, táncos fellépések és tudományos kísérletek tették még színesebbé az eseményt.

Hogy miért érdemes részt venni az Educatio Szakkiállításon?

  • Aktuális, hasznos és hiteles információkkal szolgál a képzésekről
  • Segítséget nyújt abban, hogy megtaláld a számodra megfelelő szakot
  • A különböző karok nyílt napjairól tájékozódhatsz
  • A pályaválasztással, felvételivel kapcsolatos kérdéseidre első kézből kaphatsz válaszokat
  • Tanulmányok mellett, vagy után végezhető munkalehetőségekről informálódhatsz
  • A kiállítás ingyenes (de regisztrációhoz kötött)

Jövőre is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a XXI. Educatio Szakkiállításon!

Előző bejegyzésünk: Négy embert ölt meg, most szabadulhat a skálás gyilkos!

EnglishGermanHungarian