[metaslider id="9331"]

Újabb győzelem – harmadéves hallgatónk, Bihary Csilla a nyertesek között!

A DLA Piper iroda napjaink egyik leginkább közismert jogi irodája, mely közel 5000 ügyvédnek ad munkát. Az iroda az idei évben már 7. alkalommal rendezte meg a Lawyer for a Day versenyt. A jogesetmegoldó verseny a COVID helyzet miatt teljes mértékben az online térben zajlott, amelyre harmad-, negyed- és ötödéves hallgatók adhatták le a jelentkezésüket október 25-éig. Ezt összesen 140 hallgató tette meg. Az első két fordulója a versenynek, gyakorlatiasabb oldalával, foglalkoztató́ teszt kitöltését takarta. A versenyen Karunk dékánja, Dr. Fábián Adrián is értékelte a versenyzők munkáját, zsűritagként vett részt az eseményen. A döntőbe jutott hallgatók videókonferencián keresztül mérettethették meg magukat. A döntő minden résztvevője lehetőséget kapott, hogy az iroda Talent Pool programjának keretében a későbbiekben gyakornokként is kipróbálhassa magát az irodánál. Mindezen felül a legjobbak automatikus meghívást kaptak a Lawyer-for-a-Day International jövő évre tervezett döntőjébe is, ahol több európai csapattal mérhetik össze tudásukat és képességeiket. A helyes megoldást adók közül került ki a győztes csapat, amelynek egyik tagja Bihary Csilla, a pécsi jogi kar harmadéves hallgatója.

A csapat tagjai:

Overall Best Team
Bihary Csilla (Pécsi Tudományegyetem ÁJK, III. évfolyam)
Geyer-Hirt Dóra (Pázmány Péter Katolikus Egyetem JÁK, V. évfolyam)
Asztalos Bence (Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK, IV. évfolyam)

A győztes csapat tagját Bihary Csillát kérdeztem magáról a versenyről, a felkészülésről, illetve a győzelemről.

Mesélnél nekünk arról, hogy honnan is szereztél tudomást a versenyről, mi volt az, ami miatt úgy gondoltad érdemes megmérettetni magad?
bihary_csilla_media_iuris_pecsi_jogi_karBihary Csilla: A kar honlapján lettem figyelmes a versenyre. Azon az állásponton vagyok, hogy érdemes az egyetemi évek alatt adódó lehetőségeket maximálisan kihasználni és mindig új kihívásokat keresni. Számomra ez a verseny is egy ilyen lehetőség volt. Természetesen nem utolsósorban motivált a gyakornoki hely megszerzése is, ami a nyeremények között szerepelt.

Hogyan zajlott a verseny? Milyen feladatok voltak, tudtál-e valakitől tanácsokat vagy segítséget kapni?
Bihary Csilla: Az egész verseny virtuális formában zajlott lett, hihetetlen precízséggel a szervezők részéről. A verseny központi témája a vállalatfelvásárlás, valamint a jogi átvilágítás volt. Ehhez kapcsolódóan kaptunk kérdéseket a második fordulóban, valamint a döntőben is. A döntőben azonban csapatokban kellett megoldanunk a feladatokat, természetesen mindig az adott időkereten belül. A döntő első napján egy jogi átvilágítási jelentést kellett készítenünk azon dokumentumok alapján, amelyeket aznap láttunk először. A második napon lehetőségünk volt beszélni a Céltársaság egyik munkavállalójával, majd ezt követően a rendelkezésünkre álló információk alapján prezentálnunk kellett ügyfelünknek, hogy mit javaslunk a tranzakció lebonyolítása kapcsán. A versenyre dr. Mohai Máté tanár úr készített fel, nagyon sok segítséget és tanácsot kaptam tőle. Még a döntő előtti este sem spórolta az időt arra, hogy bővítse ismereteimet a vállalatfelvásárlással kapcsolatban. Ezúton is szeretném megköszönni Neki. Barátaimtól is több tanácsot kaptam, amelyek segítettek a verseny folyamán, így nekik is köszönettel tartozom.

Mi volt számodra a legnehezebb és a leginkább élvezetes a versenyben?
Bihary Csilla: A legnehezebb talán az volt számomra, hogy alapvetően nem sok információm volt a vállalatfelvásárlásról, illetve a jogi átvilágításról, és viszonylag kevés idő állt rendelkezésemre, hogy ismereteimet bővíthessem a témával kapcsolatban. Csapatunk számára (bár talán beszélhetek a többi csapat nevében is) nehézséget okozott a szűk időkeret is. Nagyon élveztem a csapatmunkát, illetve azt, hogy egy kicsit talán élesben “jogászkodhattunk”.
 
Számítottál ekkora sikerre?
Bihary Csilla: Őszintén szólva nem igazán, kifejezetten meglepődtem az eredményhirdetésnél. A verseny után lehetőségünk volt természetesen szintén online formában beszélgetni a többiekkel, amíg a zsűri meghozta döntését. Mindenki elmesélte, hogy ők hogyan oldották meg a feladatot, mik voltak számukra a nehézségek és mi mellett foglaltak állást (ezek alapján tényleg elég nehéz dolga lehetett a zsűrinek).

 Mi az, amit kamatoztatni tudsz a verseny alatt megszerzett tudásodból?
Bihary Csilla: Gyakorlatilag mindent, hiszen ez számomra egy teljesen új téma volt, amivel most ismerkedhettem meg.

Indultál már más hasonló versenyen is, vagy tervben van, hogy elindulsz?
Bihary Csilla: Ilyen jellegű versenyen még nem indultam ezelőtt és mindenféleképpen tervben van, hogy megmérettessem magam még hasonló versenyeken.

Mit javasolnál azoknak, akik szeretnék magukat megmérettetni egy ilyen versenyen?
Bihary Csilla: Ne féljenek az újdonságtól és a csapatmunkától. Legyenek motiváltak és hozzák ki magukból a legjobbat!

Nagyon büszkék vagyunk rá és gratulálunk az elért kiemelkedő teljesítményéért!

EnglishGermanHungarian