[metaslider id="9331"]
pecsi_jogi_kar_ertetek_vagyunk

„Új szelek, összefogás” – Videóval jelentkeztek kari szerveink!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói szervezetei, akik a hallgatói élet színesítésére tettek esküt most borzasztóan nehéz helyzetben vannak, hiszen a járványhelyzet és a folyamatosan megújuló szabályozások, utasítások megnehezítik munkájukat.

Ebben az időszakban nem tarthatják meg szokásos programjaikat. Az első csapás az előző HÖT által szervezett Gólyatábor 2020. esemény volt, melyet nem tarthattak meg, pedig hónapokig készültek rá a Szervezők és a Seniorok is. Ezt követően derült ki, hogy semmilyen nem az oktatással összefüggő program nem kerülhet megrendezésre hallgatói szervezet által, így az őszi Szabadegyetem a Fiatal Értelmiségi klub szervezésében, vagy a Sörpong bajnokság az Alpha Iióta Kappa – Fúzió Pécs által, de még a hagyományos Tanszékek éjszakája nevű programunk is elmarad.

A videóban a kari szervek említik a sok megválaszolatlan kérdést, és azt is, hogy milyen nehéz most nekik is, de ettől függetlenül elsőéves hallgatóink bárhova csatlakozhatnak, érdeklődhetnek. A fent említetteken kívül hozzánk a Media Iuris csapatához, a Jogklinikához, az ÓNSZ-hez, a MuzsikáLAW-hoz, a Mentorklubhoz, a SportoLAW-hoz, az ELSA Pécshez.

A Media Iuris alapító-elnökét kérdeztük a videóval kapcsolatban:

Androvics K. BalázsAz elmúlt héten ugyan rengeteg dolog történt és a java még előttünk van, de a kari szervek mindig a hallgatók mellett állnak és valóban a hallgatók érdekeit tartják szem előtt. Az Ő hitvallásuk mindig az volt, hogy elsők a hallgatók és az, hogy az ő egyetemi éveiket színesítsék. Ezek a remek fiatalok olyan tenni akaró emberek, akik azért csatlakoztak korábban ahhoz a szervezethez, melyben most is tevékenykednek, mert az áll a szívükhöz a legközelebb. Sport, zene, szakmai rendezvények szervezése, média – nálunk mindenki megtalálhatja a helyét. Új szelek fújnak és összefogás van. Soha nem látott összetartást kívántak meg az elmúlt hetek eseményei. Ebben pedig szó nélkül minden kari szerv minden tagja partner volt. Az elsőéves hallgatókat most arra kérem, legyenek nyitottak, keressék Őket és kérjenek segítséget, ha úgy érzik szükséges. Felsőbb éves kollégáik pont ugyanott álltak pár éve, mint ahol most Ők. És előbb-utóbb ők állnak majd ott, ahol most a videóban a felsőbb éves kollégáik.” – nyilatkozta Androvics K. Balázs.

1 thought on “„Új szelek, összefogás” – Videóval jelentkeztek kari szerveink!

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian