[metaslider id="9331"]
kep_valasztas

Tudj meg többet a helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokról az ÓNSZ-szel!

Március 5.-én megrendezésre került a Helyi önkormányzati és Nemzetiségi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kerekasztal beszélgetés az Óriás Nándor Szakkollégium szervezésében. Az esemény 18:00-kor vette kezdetét, ahol Dr. Lovász István, Pécs városának jegyzője, Dr. Jusztinger János és Dr. Kis Kelemen Bence az egyetem oktatói tartottak előadást.

Az Óriás Nándor Szakkollégiumba csak az egyetem legkiválóbb hallgatói nyerhetnek felvételt, ahol a szakmai fejlődésen kívül korszerű és magas színvonalú elméleti és gyakorlati tudásra is szert tehetnek a felvételt nyert tagok.

A kerekasztal beszélgetés a 2014. óta Sásd alpolgármestereként aktív, Dr. Jusztinger János bemutatójával indult, melynek köszönhetően Sásd város 2014-es önkormányzati választásának részleteibe nyerhettek bepillantást a jelenlévők.

Dr. Jusztinger Jánostól Dr. Lovász István vette át a szót, aki a Pécsi helyi választást mutatta be. Az előadásnak köszönhetően megtudhattuk hogyan is működik egy választási/ szavazási nap a közel 145. 000 fős városban, valamint a szavazatszámlálás működési elvét is megismerhettük. 2014-ben a 149 Szavazókörben összesen 125 606 polgár tette le a voksát. Megtudhattuk még a választás során kiemelkedő szereppel bíró szavazatszámláló bizottságok fontosságát, akiknek a feladatuk a szavazás lebonyolítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

A személyes tapasztalatok cseréjére lehetőség nyílt az esemény után megrendezésre kerülő pálinkakóstoló ideje alatt, ez volt az esemény zárása.

EnglishGermanHungarian